over ons | adverteren | sitemap | contact

Feestelijke netwerkbijeenkomst Onze Waal


Van Ruimte voor de Rivier WaalWeelde - Beleef de Waal naar Stichting 'Onze Waal'


Deel deze pagina

Vrijdagavond was er een bijeenkomst op Kasteel Ophemert met twee doelen: ten eerste werd gevierd dat de Stichting Onze Waal is opgericht, de stichting die het duurzaam recreatie-toerisme rondom de Waal gestalte moet gaan geven. Daarnaast was het een uitgelezen mogelijkheid voor alle actief betrokkenen om elkaar te ontmoeten en ervaringen uit te wisselen.

De Provincie Gelderland heeft het mogelijk gemaakt dat langs de oevers van de Waal initiatiefnemers zijn opgestaan om door middel van het Rondje Pontje concept het duurzaam recreatie-toerisme rondom de Waal - vanaf de Duitse grens tot aan Gorinchem - gestalte te geven. In de vorm van Community of Practice (CoP), ondersteund vanuit de Provincie, hebben de initiatiefnemers/trekkers per Rondje Pontje 1 t/m 10 samengewerkt en hebben ze onderling afgestemd over diverse zaken.

Initiatieven
Hieruit zijn allerlei activiteiten en evenementen opgestart die een vervolg hebben in de komende jaren. Van Waalindrukken, Takkenweek, Beeld van Oranje Linten, Lekko schippers in zicht, Tiel Maritiem, Cultureel terras De Kaaij, Ri4daagse tot Dwaalroutes.

Stichting Onze Waal
Om de samenwerking, samenhang en continuïteit te kunnen waarborgen is gekozen voor oprichting van de stichting Onze Waal, als opvolger van het CoP-verband. Beoogd voorzitter Louis Dolmans bracht op kasteel Ophemert een toost uit op het welslagen van de stichting. Voor de kerst hoopt hij het nieuwe bestuur van de stichting rond te hebben.

De gedeputeerde van de Provincie Josan Meijers deelde met de zaal haar enthousiasme over al die fantastische activiteiten die er de afgelopen periode al zijn uitgevoerd. Ze vroeg de zaal om te applaudisseren “voor zichzelf”, d.w.z. de initiatiefnemers, ondernemers, vrijwilligers en de ondersteunende ambtenaren van de Provincie.

Nieuws:
Netwerkbijeenkomst Onze Waal
Locatie:
Kasteel Ophemert

Datum
22 november 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden