over ons | adverteren | sitemap | contact

Expositie FEEST! Bij het Regionaal Archief Rivierenland


Deel deze pagina

Voor de derde keer organiseren het Regionaal Archief Rivierenland en Kunstenaarsvereniging Werkplek een expositie in het gebouw van het archief. Niet geheel toevallig valt de opening van deze expositie in de feestmaand december want het thema voor deze samenwerking zijn de feesten in het Rivierengebied.

Thema: Feest!
De vele feesten in het Rivierengebied vormen voor veel mensen elke keer terugkerende hoogtepunten. Te denken valt aan de paardenmarkt in Hedel, de Sint Maarten optochten in Zaltbommel, het fruitcorso en Appelpop in Tiel en de kunstmarkt in Buren. Maar ook kleine persoonlijke feesten als verjaardagen en trouwerijen hebben vaak het kenmerk van een feest.

Passende archiefstukken
In deze expositie tonen de deelnemende kunstenaars van Werkplek hun interpretatie van een feest. En hoe verrassend het ook klinkt, in de depots van het Regionaal Archief Rivierenland liggen veel feesten en resultaten van feesten opgeslagen. Het archief heeft bij de kunstwerken passende en soms verassende archiefstukken gezocht. Deze worden samen met het kunstwerk getoond.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn: Adé Peters, Ance Dijk, Anja van Schijndel, Annelies van Sterkenburg, Ans van den Hurk, Claire Zoon, Eef de Graaf, Francisca Bongaerts, Heleen Wilke, Jeanette van Zanten, Jos Bregman, Lieke Smits, Mieke Vasse, Rob Reis en Rudy van Amersvoort.

Opening tentoonstelling
De tentoonstelling zal op vrijdagmiddag 11 december geopend worden door Kees van Keulen, voorzitter van de Stichting Muziekstad Tiel – Appelpop.

Data
De tentoonstelling is vanaf dinsdag 15 december tot en met vrijdag 12 februari 2016 gratis te bezoeken bij het Regionaal Archief Rivierenland. Vanwege de feestdagen is het RAR gesloten tijdens de kerstdagen, op donderdag 31 december en op vrijdag 1 januari.
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden