over ons | adverteren | sitemap | contact

Expositie FEEST! Bij het Regionaal Archief Rivierenland


Deel deze pagina

Voor de derde keer organiseren het Regionaal Archief Rivierenland en Kunstenaarsvereniging Werkplek een expositie in het gebouw van het archief. Niet geheel toevallig valt de opening van deze expositie in de feestmaand december want het thema voor deze samenwerking zijn de feesten in het Rivierengebied.

Thema: Feest!
De vele feesten in het Rivierengebied vormen voor veel mensen elke keer terugkerende hoogtepunten. Te denken valt aan de paardenmarkt in Hedel, de Sint Maarten optochten in Zaltbommel, het fruitcorso en Appelpop in Tiel en de kunstmarkt in Buren. Maar ook kleine persoonlijke feesten als verjaardagen en trouwerijen hebben vaak het kenmerk van een feest.

Passende archiefstukken
In deze expositie tonen de deelnemende kunstenaars van Werkplek hun interpretatie van een feest. En hoe verrassend het ook klinkt, in de depots van het Regionaal Archief Rivierenland liggen veel feesten en resultaten van feesten opgeslagen. Het archief heeft bij de kunstwerken passende en soms verassende archiefstukken gezocht. Deze worden samen met het kunstwerk getoond.

Kunstenaars
De deelnemende kunstenaars zijn: Adé Peters, Ance Dijk, Anja van Schijndel, Annelies van Sterkenburg, Ans van den Hurk, Claire Zoon, Eef de Graaf, Francisca Bongaerts, Heleen Wilke, Jeanette van Zanten, Jos Bregman, Lieke Smits, Mieke Vasse, Rob Reis en Rudy van Amersvoort.

Opening tentoonstelling
De tentoonstelling zal op vrijdagmiddag 11 december geopend worden door Kees van Keulen, voorzitter van de Stichting Muziekstad Tiel – Appelpop.

Data
De tentoonstelling is vanaf dinsdag 15 december tot en met vrijdag 12 februari 2016 gratis te bezoeken bij het Regionaal Archief Rivierenland. Vanwege de feestdagen is het RAR gesloten tijdens de kerstdagen, op donderdag 31 december en op vrijdag 1 januari.
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden