over ons | adverteren | sitemap | contact

Ervaar Bach’s Matthäus Passion interactief


Workshop door dirigent Aart Bergwerff zaterdag 18 maart 2017


Deel deze pagina

Altijd al eens een stukje uit de Matthäus Passion willen zingen? Dat kan op zaterdag 18 maart om 15:30 uur in de Gasthuiskapel in Zaltbommel tijdens een workshop door Aart Bergwerff. Sinds 2012 is Bergwerff dirigent van de Matthäus Passion van Rivierenland. In de workshop biedt hij een unieke kans op een interactieve manier met dit prachtige meesterwerk van J.S. Bach kennis te maken. Welke emoties gaan er schuil in de Matthäus Passion en ervaar zelf wat het met je doet als je zingt!

Tijdens deze workshop gaat Bergwerff aan de slag met een koraal uit de Matthäus Passion. Beleef op een andere en unieke manier dit monument en hoogtepunt uit de westerse muziekgeschiedenis.

Het bijwonen van de workshop is mogelijk voor € 7,50 incl. consumptie. Besluit u echter na afloop een toegangsbewijs voor de uitvoering van de Matthäus Passion van Rivierenland op 8 april in de Sint-Maartenskerk te kopen, dan krijgt u € 5,- korting op de aanschafsprijs van uw toegangskaart verrekend. Vanaf 15:00 uur bent u welkom, aanvang workshop 15:30 uur. Restitutie op reeds aangekochte kaarten is helaas niet mogelijk. Graag van tevoren aanmelden via info@matthauspassion.nl. Alle informatie en online kaartverkoop vindt u op www.matthauspassion.nl. Kaarten verkrijgbaar vanaf € 37,50.

Over Aart Bergwerff (1960):
Aart is dirigent, organist, orgelarchitect en docent aan het Rotterdams Conservatorium. Aart speelt orgel vanaf zijn zevende jaar en studeerde aanvankelijk orgel, koordirectie en kerkmuziek aan het Rotterdams Conservatorium. Hij oriënteerde zich verder in het buitenland, Noord-Duitsland, Italië en Parijs en studeerde onder meer bij Harald Vogel en Marie-Claire Alain. Bij Alain in Parijs besloot hij zijn studie met het behalen van de Prix de Virtuosité.

Aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag studeerde hij improvisatie bij Bert Matter en behaalde de Aantekening Improvisatie Orgel. Aart Bergwerff won prijzen op internationale orgelconcoursen in Brugge (1985), Lausanne (1987) en Groningen (1989). In 2003 werd hij onderscheiden met de zilveren medaille van de Société Académique ‘Arts, Sciences et Lettres’ vanwege zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur. Aan het Rotterdams Conservatorium, onderdeel van Codarts, Hogeschool voor de Kunsten, is hij sinds 1994 hoofdvakdocent orgel en doceert hij ook improvisatie en orgelbouw. In 2012 werd Aart benoemd tot organist van de Grote- of OLV-kerk te Breda.

Bachs muziek, instrumentaal en vocaal, is voor hem een onuitputtelijke bron van inspiratie, “Anfang und Ende aller Musik”. Als continuospeler voerde Aart meer dan 100 maal de Matthäus Passion uit en leerde hij het stuk van binnen en buiten kennen. Jarenlang dirigeerde hij de Matthäus Passion in de St Catharijnakerk te Brielle. Sinds 2012 dirigeert hij de Matthäus Passion in de Sint-Maartenskerk te Zaltbommel.

Aart treedt veelvuldig op als organist op concerten en festivals in binnen- en buitenland. De veelzijdigheid van Aart blijkt ook uit de muzikale uitvoering die hij vertolkt van de Canto Ostinato van Simeon ten Holt. Samen met de danser Kadir Sonuk geeft hij van de Canto Ostinato een uitvoering voor orgel en derwish dans. Muziek en dans gecombineerd in een letterlijk wervelend optreden. Met deze productie traden zij succesvol op in internationale festivals in Toulouse, Utrecht, Malmö, Kopenhagen, Mexico en Duitsland.
Workshop door dirigent Aart Bergwerff
Datum
zaterdag 18 maart 2017
Locatie
15:30 uur in Gasthuiskapel - Zaltbommel
Kosten
€7,50
Datum
5 maart 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden