over ons | adverteren | sitemap | contact

Enquete huisvesting arbeidsmigrant


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - Een lijst met 26 vragen over de huisvesting van arbeidsmigranten in Zaltbommel staat de komende weken online. De uitslag neemt de gemeente mee bij het maken van nieuw beleid hierover.

Alle inwoners van de gemeente Zaltbommel worden in de gelegenhied gesteld om hun mening te geven over de huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeente nodigt daarnaast tweeduizend mensen specifiek per post om de enquête in te vullen. Ook het Zaltbommelse leden van het burgerpanel TIPBommelerwaard krijgen de enquête in de mailbox. De gemeente betrekt onder meer de uitkomsten van deze enquête bij het aanpassen van het beleid voor huisvesting van arbeidsmigranten. De gemeenste hoopt hierdoor de respons te vergroten en zo een betrouwbaar beeld te krijgen van hoe de inwoners van `zaltbommel hierover denken.

Oplossing voor huisvesting arbeidsmigranten
Wethouder Gijs van Leeuwen: “We moeten oplossingen vinden voor de huisvesting van arbeidsmigranten, daar kunnen we niet omheen. Wij willen het bestaande huisvestingsbeleid veranderen. We laten ons hierbij leiden door de volgende vraag: ‘Hoe zorgen wij ervoor dat bij de huisvesting van arbeidsmigranten zowel de leefbaarheid voor de inwoners als de leefbaarheid voor de arbeidsmigranten wordt verbeterd?” De vragen in de enquête gaan onder andere over de omvang en locatie van de huisvesting en over het samen leven met arbeidsmigranten.

Meedoen?
Iedereen kan de vragenlijst invullen tot en met dinsdag 23 oktober 2018 tot 12.00 uur. U kunt meedoen aan het onderzoek door te gaan naar https://enquete.toponderzoek.com/huisvesting. Het invullen van de anonieme enquête kost ongeveer 15 minuten. Geen computer of internet? Bel dan 085-4860103. Deelnemers kunnen het onderzoek dan direct telefonisch doen.

Anoniem meedoen
Toponderzoek, het bureau dat het onderzoek voor de gemeente uitvoert, houdt zich strikt aan de Gedragscode voor onderzoek en statistiek. Dat betekent dat deelnemers anoniem blijven en dat het bureau strikt vertrouwelijk omgaat met de antwoorden.

Andere talen
In de loop van volgende week brengt de gemeente Zaltbommel een vertaling van de enquête in het Roemeens en Engels uit en mogelijk ook in het Pools, zodat ook arbeidsmigranten zelf de enquête kunnen invullen.

Vragen?
Inwoners die vragen hebben over het onderzoek kunnen contact opnemen met onderzoeksbureau Toponderzoek. Via 085-4860103 of via e-mail: enquete@toponderzoek.nl.

Koersen op voorjaar 2019
De gemeente koerst af op vaststelling van het beleid in het voorjaar van 2019. De uitkomsten van de enquête en het panel betrekt de gemeente bij het beleid. Daarna buigt de gemeenteraad zich over de aanpassingen van het beleid. Aansluitend informeert de gemeente alle betrokkenen over de uitkomst hiervan zodat alle betrokken partijen op de hoogte zijn van het geldende beleid.
Datum
10 oktober 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 18 september 2018: Breed maatschappelijk panel arbeidsmigranten
Nieuws, 9 juni 2018: Maatschappelijk panel huisvesting arbeidsmigranten van start
Uitgelicht
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden