?> Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur huis - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Energielabel verplicht bij verkoop en verhuur huis


Deel deze pagina

Als u uw huis wilt verkopen of verhuren, is een energielabel verplicht. Dit label geeft aan hoe zuinig een huis is met gas, elektriciteit en warmte. Heeft u nog geen energielabel voor uw huis? Dan heeft u onlangs, of krijgt u binnenkort een voorlopig energielabel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties thuisgestuurd.

Voorlopig energielabel
Het voorlopig energielabel geeft een indicatie hoe zuinig een huis is met gas, elektriciteit en warmte. Het maakt ook duidelijk wat er nog mogelijk is om energie te besparen. Het voorlopige energielabel is gebaseerd op openbare gegevens uit het Kadaster (type huis, grootte, bouwjaar) en op gegevens van vergelijkbare huizen. Het label varieert van A (zeer zuinig) tot G (zeer onzuinig).

Definitief maken via internet
Een definitief label is verplicht bij verkoop of verhuur van een huis. U kunt het voorlopige energielabel via www.energielabelvoorwoningen.nl definitief maken. Hier kunt u ook wijzigingen doorgeven, zoals welke maatregelen inmiddels zijn getroffen die nog niet in het voorlopige label zijn verwerkt. U kunt hierbij denken aan isolatie, een zuinige CV-ketel, dubbel glas, de warmwatervoorziening, de ventilatie en zonnepanelen. Na het doorgeven van de actuele gegevens kunt u het voorlopige label officieel laten omzetten in een definitief label. Dat kan digitaal door bewijs als foto’s en nota’s te uploaden. Een zelfgekozen erkend deskundige beoordeelt dit. Na akkoord van de deskundige wordt het definitieve label opgenomen in de landelijke database. U krijgt een digitaal document, dat u kunt uitprinten en overhandigen bij de verkoop en verhuur van uw huis. De Inspectie Leefomgeving en Transport controleert of er een label is. Regel het label op tijd, zo voorkomt u een boete op verkoop of verhuur zonder energielabel. Deze kan oplopen tot 400,00 euro.

Meer informatie
Meer informatie leest u op www.energielabelvoorwoningen.nl.
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden