over ons | adverteren | sitemap | contact

Energiebesparing in de hoofdrol!


Deel deze pagina

Zorgcentrum het Zonnelied vormde dinsdag 14 februari het decor voor de eerste energieavond in Ammerzoden. De hoofdrol was weggelegd voor energiezuinig wonen, de regie was in handen van Coöperatie Bommelerwaar en onafhankelijke energie besparingsservice Hoom.

Wethouder Gerard van den Anker van de gemeente Maasdriel opende de informatieavond over energiebesparing in particuliere woningen. “Duurzame energie opwekken en energie besparen in de Bommelerwaard zijn onze speerpunten. De gemeente ondersteunt het initiatief van Coöperatie Bommelerwaar en Hoom om samen aan de slag te gaan met energiebesparing dan ook van harte!”

Circa dertig bezoekers zaten op de eerste rang om zich te laten informeren over de mogelijkheden in hun woning. Na het openingswoord van de wethouder lichtte Onno van Bekkum van Coöperatie Bommelerwaar vervolgens de ambities toe.

Ambities
Onno van Bekkum: “Wij willen de Bommelerwaard energieneutraal maken. Daarvoor hebben we een lange weg te gaan, maar we kunnen nú al beginnen met het besparen van energie. Net als wij heeft Hoom de visie dat je samen meer kunt bereiken dan alleen. Bovendien heeft Hoom ervaring met het organiseren van campagnes in de wijk én begeleiden ze bewoners in het proces van advies tot oplevering van energiebesparende maatregelen”.

Mogelijke maatregelen: bodem- vloer- en spouwmuurisolatie
Robert Tersmette, technisch specialist van Hoom, vertelde over diverse energiebesparende maatregelen en de mogelijkheden voor bewoners van Ammerzoden. Als voorbereiding op de energieavond bezocht hij de wijk en bekeek hij enkele woningen van binnen. “Ammerzoden ligt prachtig gelegen aan de Maas. Vanwege de vochtige grond zijn de kruipruimtes soms kletsnat. Hierdoor voelen de vloeren vaak koud aan. Bodem- en vloerisolatie verhogen het wooncomfort meteen. Ook zie ik dat bij veel woningen de spouwmuren nog niet geïsoleerd zijn. Dat kan eigenlijk niet! Spouwmuurisolatie is een eenvoudig toe te passen maatregel die al veel besparing oplevert”.

Enthousiasme
De avond leverde veel enthousiasme op. “Ik wil mijn straat de energiezuinigste van Ammerzoden maken”, aldus een buurtbewoonster. Zij schreef zich in voor een vrijblijvend adviesgesprek met een energiebesparingscoach van Hoom en gaat haar buren overtuigen hetzelfde te doen. Een mooi begin van samen aan de slag met energie besparen in de Bommelerwaard!

Heeft u ook interesse in energiebesparing?
Kijk op www.hoom.nl/bommelerwaard en meld je aan! Hoom heeft geschikte regionale bedrijven zorgvuldig geselecteerd op kwaliteit, duurzaamheid en prijs. Hoom begeleidt bewoners in het hele proces en zorgt dat de installatie perfect wordt opgeleverd. Daarnaast blijft Hoom het onafhankelijke aanspreekpunt in de Bommelerwaard. Meer weten over Coöperatie Bommelerwaar? Kijk op www.bommelerwaar.nl.

Datum
20 februari 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden