over ons | adverteren | sitemap | contact

En Bloc viert tienjarig bestaan uitbundig


'Oerol-achtig' programma


Deel deze pagina

Close Harmony Groep EnBloc uit Rossum vierde haar tienjarig jubileum met een magical mystery tour. Het oerol-achtig muziek/theater programma had de titel: ‘En Bloc In Uitvoering’. Ruim 340 personen genoten van de verschillende uitdossingen van EnBloc en de vaak ontroerende liederen. Het uitbundige jubileumprogrammawas zes keer geheel uitverkocht.

Oerol-achtig
Het programma leidde de bezoekers met een nostalgisch aangeklede touringcar naar verschillende mooie plekjes rond Rossum. Bij elke halte bracht EnBloc meerdere liederen ten gehore in een nogal cabareteske uitvoering. De start klonk in de prachtige steenfabriek met het nummer ‘Factory’ van Bruce Springsteen. Vervolgens werd bij de sluis van St Andries in surrealistische kledij, het ‘Land van Maas en Waal’ vertolkt en bij het fort het prachtige lied ‘Bridge over troubled water’. In Alem bleek er een korenfestival te zijn waar EnBloc ineens als het acapella vrouwenkoor ‘Het Damesverband’ optrad en uiteraard de eerste prijs verdiende. De speeltuin in Rossum was het decor voor het prachtige en gelijknamige lied van Marco Borsato. Een doedelzakspeler begeleidde vervolgens de bezoekers naar ‘In Petto’ waar een heerlijke koffietafel stond geserveerd. Het oude gereformeerde kerkje in Rossum werd in ere hersteld met de liederen: ‘Halleluja’ van Leonard Cohen, ‘Joyfull, Joyfull’ uit Sister Act en het fantasienummer ‘Ramaganana’ van Treble. De muzikale theatertour werd na vier uur afgesloten in de steenfabriek met het prachtige nummer Viva La Vida’ van Coldplay.

Niet alledaags
‘En Bloc’ is bekend door haar niet alledaagse muzikale uitvoeringen die net iets meer geven dan een ‘traditionele’ podium-uitvoering. Zo was er in 2005 de uitvoering Bloc-Noot met een live band. In 2010 zongen ze ‘Roomservice’ waarbij de bezoeker naast het muzikale onthaal ook werd getrakteerd op een vijf-gangen-diner. En dit jaar dan ‘En Bloc In Uitvoering’.

En Bloc zingt kerst
En Bloc verzorgt ook kerstoptredens. Zo treedt de groep jaarlijks op in de Priorij in Maarssen en in de Gasthuiskapel in Zaltbommel. Veelal voor uitverkochte zalen. Het publiek is regelmatig tot tranen toe geroerd en luistert ademloos naar de verschillende kerstliederen. De prachtige akoestiek van de Gasthuiskapel zorgt er mede voor dat de samenzang van ‘En Bloc’ volledig tot hun recht komt.

Ook dit jaar zingt En Bloc Kerst in de Gasthuiskapel en wel op zaterdagavond 21 december en zondagmiddag 22 december 2013. Meer informatie vind u in de UITagenda >.
Datum
30 september 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Historie
In 2003 kwam de droom uit van Annet Vervoort: zelf van start met een eigen close harmony groep. Het jaar daarvoor was zij de repetitor van de musical Tsjechov. Annet dirigeerde het koor. Maurice speelde piano. De uitvoeringen waren in het najaar van 2002. Dit dirigeren beviel Annet zo goed dat ze in 2003 met een aantal bekenden zelf van start ging. Pianist Maurice Hamilton werd gevraagd, Rian, de zus van Annet, deed natuurlijk ook meteen mee. Beide zusjes Vervoort komen uit een zeer muzikale familie in Rossum. Nancy Cornelissen, Marga Henssen en Jacco van den Oever zongen al mee in Tsjechov en werden door Annet, die een goede neus heeft voor talentvolle mensen, ook meteen gestrikt voor de nieuwe groep. In 2011 kwam Peter Ketel erbij. Twee sopranen, twee alten, een bas, een tenor en een bariton.

De leden van de groep zijn niet alleen stuk voor stuk muzikaal maar ook zeer creatief en harde werkers. Ze besloten om voor een uitvoering alles in eigen hand te houden en alle werkzaamheden ook zelf uit te voeren. Ze gingen dit ‘en bloc’ aan. De naam was geboren.

Voor meer informatie en het bestellen van kaarten belt u met 073-6893016.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden