over ons | adverteren | sitemap | contact

Egbert Hooijkaas loopt beste seizoentijd van Nederland op de marathon


Deel deze pagina

ZUILICHEM – De Zuilichemse atleet heeft zondag opnieuw een uitstekende prestatie weten neer te zetten door als 3e overall te eindigen in de Van Oers Marathon in Etten-Leur. Hooijkaas kan nu 2016 in de boeken schrijven als zijn beste jaar ooit.

Het was de eerste marathon van Hooijkaas die afgelopen vrijdag zijn 51e verjaardag vierde. Hij ging onder redelijk omstandigheden weg voor een eindtijd van 2.38.00, daar moest hij uiteindelijk een fractie op toegeven maar zijn uiteindelijk eindtijd was nog altijd goed voor de beste jaarprestatie (2.39.05) van dit seizoen in zijn leeftijdsklasse. Hij was dan ook uitermate content over zijn eerste marathon. “Ik ben van mening dat het op bijvoorbeeld de marathon van Eindhoven nog sneller kan. Een eindtijd van 2.35.00 acht ik niet onmogelijk”.

De overwinning in Etten-Leur ging naar Huub Maas (45) die in zijn eigen woonplaats 2.32.45 nodig had, de tweede plaats was voor de Zeeuw Erwin Harmes 2.35.55. Al bij de eerste tussenmeting op 10km was de kop flink uiteengeslagen. Erwin Harmes had een ruime minuut voorsprong genomen op een achtervolgend groepje van 5, aangevoerd door Jeroen Maas die de rol op zich had genomen Huub Maas een goede uitgangspositie te verschaffen.

Bij de doorkomst halfweg in het centrum van Etten-Leur was het verschil teruggelopen naar zo'n 45 seconden. Het strakke tempo van Jeroen en Huub Maas kon toen nog alleen gevolgd worden door Dries De Poortere. Erwin Harmes kon zijn hogere tempo van 3:31m per kilometer niet vasthouden en moest vervolgens iedere kilometer een paar seconde toegeven aan Jeroen en Huub Maas.

Het haaswerk van Jeroen Maas hield op net voor het 31km meetpunt toen Huub Maas over Erwin Harmes heen ging. In de laatste 10km had Huub Maas een verval van 5 seconden per kilometer, waar Erwin Harmes 10 seconden moest minderen op zijn tempo. Het krachtsverschil was duidelijk, Huub Maas stevende op een overwinning af.

Door het uitstappen van Jeroen Maas en het wegzakken van Dries De Poortere was er een nieuwe strijd voor de laatste podiumplaats. Egbert Hooijkaas wist hier door een sterk gelopen stuk tussen 20km en 26 km het verschil te maken met Stan de Vleminck die genoegen moest nemen met een 4e plek overall, maar daar wel 1e senior mee werd. Hooijkaas bleef bijna de hele wedstrijd op zijn voorgenomen schema, de eerste vijf kilometer zaten daar zelfs ruim onder. De laatste kilometers moest hij wat toegeven maar uiteindelijk was het resultaat meer dan goed te noemen. Hij bleef daarmee bijna twee en een halve minuut onder de eindtijd van Hans Brons uit Vlijmen die in Amsterdam nationaal kampioen werd op de marathon in 2.41.26 en wat tot nu toe de beste seizoenprestatie van 2016 was.

Hooijkaas kan nu 2016 in de boeken schrijven als zijn beste seizoen ooit, vier keer stond hij op het podium bij een NK waarbij hij de nationale titels veroverde op de halve marathon en de 10 kilometer op de baan. Daarnaast won hij nog een aantal grote internationale wedstrijden bij de masters 50+. Daarnaast is hij ook nog de favoriet voor de overall eindoverwinning in het Univé Grote Rivierencircuit. Hij zou de eerste Master50+ zijn die dat zou doen. De finale van deze wedstrijd is over twee weken in Gorinchem. Als hij goed herstelt wil hij aanstaande zaterdag aan de start verschijnen bij de halve marathon van Woudrichem.
Uitgelicht
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden