over ons | adverteren | sitemap | contact

Egbert Hooijkaas loopt beste seizoentijd van Nederland op de marathon


Deel deze pagina

ZUILICHEM – De Zuilichemse atleet heeft zondag opnieuw een uitstekende prestatie weten neer te zetten door als 3e overall te eindigen in de Van Oers Marathon in Etten-Leur. Hooijkaas kan nu 2016 in de boeken schrijven als zijn beste jaar ooit.

Het was de eerste marathon van Hooijkaas die afgelopen vrijdag zijn 51e verjaardag vierde. Hij ging onder redelijk omstandigheden weg voor een eindtijd van 2.38.00, daar moest hij uiteindelijk een fractie op toegeven maar zijn uiteindelijk eindtijd was nog altijd goed voor de beste jaarprestatie (2.39.05) van dit seizoen in zijn leeftijdsklasse. Hij was dan ook uitermate content over zijn eerste marathon. “Ik ben van mening dat het op bijvoorbeeld de marathon van Eindhoven nog sneller kan. Een eindtijd van 2.35.00 acht ik niet onmogelijk”.

De overwinning in Etten-Leur ging naar Huub Maas (45) die in zijn eigen woonplaats 2.32.45 nodig had, de tweede plaats was voor de Zeeuw Erwin Harmes 2.35.55. Al bij de eerste tussenmeting op 10km was de kop flink uiteengeslagen. Erwin Harmes had een ruime minuut voorsprong genomen op een achtervolgend groepje van 5, aangevoerd door Jeroen Maas die de rol op zich had genomen Huub Maas een goede uitgangspositie te verschaffen.

Bij de doorkomst halfweg in het centrum van Etten-Leur was het verschil teruggelopen naar zo'n 45 seconden. Het strakke tempo van Jeroen en Huub Maas kon toen nog alleen gevolgd worden door Dries De Poortere. Erwin Harmes kon zijn hogere tempo van 3:31m per kilometer niet vasthouden en moest vervolgens iedere kilometer een paar seconde toegeven aan Jeroen en Huub Maas.

Het haaswerk van Jeroen Maas hield op net voor het 31km meetpunt toen Huub Maas over Erwin Harmes heen ging. In de laatste 10km had Huub Maas een verval van 5 seconden per kilometer, waar Erwin Harmes 10 seconden moest minderen op zijn tempo. Het krachtsverschil was duidelijk, Huub Maas stevende op een overwinning af.

Door het uitstappen van Jeroen Maas en het wegzakken van Dries De Poortere was er een nieuwe strijd voor de laatste podiumplaats. Egbert Hooijkaas wist hier door een sterk gelopen stuk tussen 20km en 26 km het verschil te maken met Stan de Vleminck die genoegen moest nemen met een 4e plek overall, maar daar wel 1e senior mee werd. Hooijkaas bleef bijna de hele wedstrijd op zijn voorgenomen schema, de eerste vijf kilometer zaten daar zelfs ruim onder. De laatste kilometers moest hij wat toegeven maar uiteindelijk was het resultaat meer dan goed te noemen. Hij bleef daarmee bijna twee en een halve minuut onder de eindtijd van Hans Brons uit Vlijmen die in Amsterdam nationaal kampioen werd op de marathon in 2.41.26 en wat tot nu toe de beste seizoenprestatie van 2016 was.

Hooijkaas kan nu 2016 in de boeken schrijven als zijn beste seizoen ooit, vier keer stond hij op het podium bij een NK waarbij hij de nationale titels veroverde op de halve marathon en de 10 kilometer op de baan. Daarnaast won hij nog een aantal grote internationale wedstrijden bij de masters 50+. Daarnaast is hij ook nog de favoriet voor de overall eindoverwinning in het Univé Grote Rivierencircuit. Hij zou de eerste Master50+ zijn die dat zou doen. De finale van deze wedstrijd is over twee weken in Gorinchem. Als hij goed herstelt wil hij aanstaande zaterdag aan de start verschijnen bij de halve marathon van Woudrichem.
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden