over ons | adverteren | sitemap | contact

Egbert Hooijkaas 1e bij Vestingloop Den Bosch


Deel deze pagina

Egbert Hooijkaas
ZUILICHEM – De Zuilichemse atleet Egbert Hooijkaas heeft zondag bij de Vestingloop in Den Bosch opnieuw zijn visitekaartje afgegeven door als eerste bij de masters 45+ over de streep te komen. Hooijkaas die Nederlands kampioen is bij de masters 50+ op de halve marathon noteerde in Den Bosch op de 15 kilometer een tijd van 52:09 en kwam daarmee dichtbij zijn tijd van de 7-Heuvelenloop in 2014.

De start van de Vestingloop was dit jaar voor het eerst op de Onderwijsboulevard in het Paleiskwartier en de finish op de Parade, en meteen vanuit het startschot ging Egbert met een kopgroep van acht lopers. Na twee kilometer moest hij ytoch even passen en koos hij ervoor om in eigen tempo verder te gaan. Na zeven kilometer viel de kopgroep verder uiteen, vier atleten bleven aan de leiding, en na 10 kilometer lukte het Egbert om de twee groep met drie lopers te achterhalen, en ging daar meteen overheen. Een senior kon nog aanhaken en uiteindelijk finishte hij als 1e master 45+ en als 6e totaal. Hij bevestigde daarmee zijn vorm en tankte vertrouwen richting het nationaal kampioenschap op de baan dat op 11 en 12 juni in Amersfoort zal worden gehouden. Egbert zal daar zowel op de 5.000 meter als op de 10.000 meter uitkomen.
Hans Verbeek Digitaalburg
Datum
30 mei 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden