?> Eerste Village Trade Center ter wereld staat in Varik - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Eerste Village Trade Center ter wereld staat in Varik


Deel deze pagina

Het World Trade Center krijgt er een zusje bij ; het Village Trade Center VTC, de eerste ter wereld. Het VTC is gehuisvest in het Veerhuis te Varik aan de Waal, nabij Tiel.

Het Village Trade Center geeft invulling aan de wereldwijd gevoelde behoefte om lokaal met elkaar aan de slag te gaan. Waarom? Er is behoefte aan innovatie en aan lokale verbinding. Aandacht voor zaken (doen) in het dorp. Het Village Trade Center is daarop een logisch antwoord. Klein is het nieuwe groot.

Volgens ons ligt de toekomst namelijk in het dorp waar ruimte, schone lucht en internet is. Het VTC in het Veerhuis gaat dit stimuleren. Toeristen en ook bedrijven komen naar het Veerhuis en kopen daar de mooie producten gemaakt door het dorp. Het Veerhuis is daarmee het veerpont naar de nieuwe economie, naar village trade.

Ook met de aankoop van het Veerhuis wil VTC de nieuwe (lokale) economie stimuleren. De crowd maakt een deel mogelijk door te investeren en krijgt de rente in natura. De communityfund campagne die nu loopt maakt dit mogelijk. Het geld blijft, door rente in natura aan te bieden, in het dorp. Rente kan in de vorm van gratis koffie je leven lang tot gratis deelname aan vele soorten workshops, korting op alles wat in het Village Trade Center te koop is; ook op de speciale kunstuitleen voor toeristen en gratis gebruik van de bijzondere ruimten.

De technieken van deze tijd worden natuurlijk ook gebruikt. Via een Webshop kan men gewoon vanuit huis in het dorp bestellen. En de plaatselijke leveranciers leveren persoonlijk aan de klant uit. Op deze manier ontstaat een nieuwe verbinding tussen leverancier (de boer, de meubelmaker, etc.) en de koper.

Naast rente in natura speelt ook het organiseren van eigendom en rol in de lokale economie. Het Veerhuis komt dan ook in bezit van een gemeenschap; via de stichting UNO Foundation. Hier zijn nu al tientallen mensen in verenigend, die ook weer betrokken zijn bij gezamenlijke besluitvorming. Bij deze stichting zijn verder diverse organisatie aangesloten om dit tot een succes te maken, Zo ook de Economy Transformes als nationale groep van vernieuwende denkers en Dirk de Derde voor betrokkenheid met de Betuwe regio. Meer betrokken organisaties zijn de vinden op www.veerhuis.nl of www.villagetradecenter.nl
 
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden