over ons | adverteren | sitemap | contact

Eerste Village Trade Center ter wereld staat in Varik


Deel deze pagina

Het World Trade Center krijgt er een zusje bij ; het Village Trade Center VTC, de eerste ter wereld. Het VTC is gehuisvest in het Veerhuis te Varik aan de Waal, nabij Tiel.

Het Village Trade Center geeft invulling aan de wereldwijd gevoelde behoefte om lokaal met elkaar aan de slag te gaan. Waarom? Er is behoefte aan innovatie en aan lokale verbinding. Aandacht voor zaken (doen) in het dorp. Het Village Trade Center is daarop een logisch antwoord. Klein is het nieuwe groot.

Volgens ons ligt de toekomst namelijk in het dorp waar ruimte, schone lucht en internet is. Het VTC in het Veerhuis gaat dit stimuleren. Toeristen en ook bedrijven komen naar het Veerhuis en kopen daar de mooie producten gemaakt door het dorp. Het Veerhuis is daarmee het veerpont naar de nieuwe economie, naar village trade.

Ook met de aankoop van het Veerhuis wil VTC de nieuwe (lokale) economie stimuleren. De crowd maakt een deel mogelijk door te investeren en krijgt de rente in natura. De communityfund campagne die nu loopt maakt dit mogelijk. Het geld blijft, door rente in natura aan te bieden, in het dorp. Rente kan in de vorm van gratis koffie je leven lang tot gratis deelname aan vele soorten workshops, korting op alles wat in het Village Trade Center te koop is; ook op de speciale kunstuitleen voor toeristen en gratis gebruik van de bijzondere ruimten.

De technieken van deze tijd worden natuurlijk ook gebruikt. Via een Webshop kan men gewoon vanuit huis in het dorp bestellen. En de plaatselijke leveranciers leveren persoonlijk aan de klant uit. Op deze manier ontstaat een nieuwe verbinding tussen leverancier (de boer, de meubelmaker, etc.) en de koper.

Naast rente in natura speelt ook het organiseren van eigendom en rol in de lokale economie. Het Veerhuis komt dan ook in bezit van een gemeenschap; via de stichting UNO Foundation. Hier zijn nu al tientallen mensen in verenigend, die ook weer betrokken zijn bij gezamenlijke besluitvorming. Bij deze stichting zijn verder diverse organisatie aangesloten om dit tot een succes te maken, Zo ook de Economy Transformes als nationale groep van vernieuwende denkers en Dirk de Derde voor betrokkenheid met de Betuwe regio. Meer betrokken organisaties zijn de vinden op www.veerhuis.nl of www.villagetradecenter.nl
Datum
1 december 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden