over ons | adverteren | sitemap | contact

Eerste herinneringsbomen worden op 5 mei geplant


Deel deze pagina

Op 5 mei worden er 5 Zwarte Populieren geplant in de uiterwaarden bij Kasteel Waardenburg op initiatief van Louis Dolmans, voorzitter van Stichting Onze Waal. In het kader van Ruimte voor de Rivier moesten heel wat bomen en struiken rond de rivier het veld ruimen. Stichting BOL wil daar samen met Stichting Onze Waal iets aan doen en de teruggeplante bomen meteen een betekenis geven. Daaruit is het idee ontstaan om op 5 mei herinneringsbomen te planten aan de Waal. Bij de aanplant zullen veteranen aanwezig zijn.

Groepjes van vijf
De Zwarte Populier is een van de bomen die van oorsprong bij de Waal horen, maar komt weinig meer voor. Toevallig staat één van de oudste zwarte populieren van Nederland in Neerijnen. Naar oud gebruik werden populieren op landgoederen in groepjes van vijf geplaatst.

De Put in Waardenburg
Het eerste groepje bomen, vijf zwarte populieren, wordt op 5 mei om 09:30 uur geplant bij de Put in Waardenburg. De bomen zullen ons het hele jaar door blijven herinneren aan de bevrijding en het belang van vrede. Ze zullen worden geplant door twee veteranen uit gemeente Lingewaal en Neerijnen, voorzitters Louis Dolmans (Stichting Onze Waal) en Ton Jansen (stichting Beeld van Oranje Linten) en het jonge meisje Dinthe Visscher uit Waardenburg. De exacte locatie in de uiterwaarden is tussen de spoorwegovergang en de Molen van Waardenburg, met kasteel Waardenburg op de achtergrond.

Bij de bomengroep komt een gedenksteen met de tekst 'Dank aan hen die streden'. Het project wordt begeleid door Lex Roeleveld, landschapswetenschapper van stichting Heg en Landschap.

Oudste van Nederland
Leuk om te vermelden is ook dat de oudste en dikste zwarte populier van ons land in Neerijnen staat, aan de oever van Pijnense Put.

Datum
1 mei 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›Valentijnsdag

Gerelateerde info

RoodWitBlauw & Wittebrood
RoodWitBlauw & Wittebrood
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden