over ons | adverteren | sitemap | contact

Eerste herinneringsbomen worden op 5 mei geplant


Deel deze pagina

Op 5 mei worden er 5 Zwarte Populieren geplant in de uiterwaarden bij Kasteel Waardenburg op initiatief van Louis Dolmans, voorzitter van Stichting Onze Waal. In het kader van Ruimte voor de Rivier moesten heel wat bomen en struiken rond de rivier het veld ruimen. Stichting BOL wil daar samen met Stichting Onze Waal iets aan doen en de teruggeplante bomen meteen een betekenis geven. Daaruit is het idee ontstaan om op 5 mei herinneringsbomen te planten aan de Waal. Bij de aanplant zullen veteranen aanwezig zijn.

Groepjes van vijf
De Zwarte Populier is een van de bomen die van oorsprong bij de Waal horen, maar komt weinig meer voor. Toevallig staat één van de oudste zwarte populieren van Nederland in Neerijnen. Naar oud gebruik werden populieren op landgoederen in groepjes van vijf geplaatst.

De Put in Waardenburg
Het eerste groepje bomen, vijf zwarte populieren, wordt op 5 mei om 09:30 uur geplant bij de Put in Waardenburg. De bomen zullen ons het hele jaar door blijven herinneren aan de bevrijding en het belang van vrede. Ze zullen worden geplant door twee veteranen uit gemeente Lingewaal en Neerijnen, voorzitters Louis Dolmans (Stichting Onze Waal) en Ton Jansen (stichting Beeld van Oranje Linten) en het jonge meisje Dinthe Visscher uit Waardenburg. De exacte locatie in de uiterwaarden is tussen de spoorwegovergang en de Molen van Waardenburg, met kasteel Waardenburg op de achtergrond.

Bij de bomengroep komt een gedenksteen met de tekst 'Dank aan hen die streden'. Het project wordt begeleid door Lex Roeleveld, landschapswetenschapper van stichting Heg en Landschap.

Oudste van Nederland
Leuk om te vermelden is ook dat de oudste en dikste zwarte populier van ons land in Neerijnen staat, aan de oever van Pijnense Put.

 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden