over ons | adverteren | sitemap | contact

Een feestelijke ‘eindstreep’ Varikse3hoek in Heerewaarden


Deel deze pagina

Bijschrift foto 1: Wethouder Gerard van den Anker en de 8-jarige Raphael Stuivenberg geven de bouwsleutel terug aan de Ganzenfanfare uit het dorp.

Bijschrift foto 2: Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, Jan Boot van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden spelen samen het spel levend Ganzenbord


Donderdag 28 september jl. heeft wethouder Gerard van den Anker samen met de 8-jarige Raphael Stuivenberg de sleutel van de bouw teruggeven aan de Ganzenfanfare uit het dorp. Het herstructureringsproject Varikse3hoek is hiermee symbolisch opgeleverd, een mooi moment voor Heerewaarden en in het bijzonder voor de bewoners van de vernieuwde woonwijk met 38 prachtige huurwoningen. De entree van het dorp heeft hierdoor een totale metamorfose ondergaan.

Levend Ganzebord
Tijdens de feestelijke opening komen de twee sterke waarden van Heerewaarden ‘natuur’ en ‘vrijheid’ terug. Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, adjunct-directeur Jan Boot van woonstichting De Kernen, directeur Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden speelden samen het spel levend Ganzenbord.

Samenwerking
“Alleen kun je niets”, vertelt wethouder Gerard van den Anker. “De samenwerking, het vertrouwen van het dorp en draagvlak van alle partijen heb je nodig om tot dit succes te komen. Het resultaat is niet de eindprijs, maar een stimulans om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

Prachtig resultaat
Dankzij een goede samenwerking met alle betrokkenen, is een wijk ontstaan die naar ieders zin is en zeer energiezuinig is. De bouw in drie fasen is in snel tempo gerealiseerd. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsproject. Gedeputeerde mevrouw Meijers: “Een prachtig resultaat, en een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan toekomstbestendig wonen.”

Positief vooruit kijken
Bewoners zijn tevreden met het eindresultaat. Zij hebben de vertrouwde plek los moeten laten en kijken met een positieve blik vooruit. “Het ging om onze woningen en dat is heel spannend”, vertelt bewoonster Rebecca Vink. “Maar er is altijd ruimte geweest om in gesprek te gaan en er is serieus geluisterd naar onze wensen. We zijn blij met het resultaat.” Voor de samenwerkende spelers is deze middag de eindstreep van het ‘Ganzenbordspel’ bereikt, de sleutel is teruggegeven en de nieuwe woonwijk officieel geopend. Voor de bewoners van de Varikse3hoek de start van een nieuw begin.


Datum
29 september 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden