over ons | adverteren | sitemap | contact

Een feestelijke ‘eindstreep’ Varikse3hoek in Heerewaarden


Deel deze pagina

Bijschrift foto 1: Wethouder Gerard van den Anker en de 8-jarige Raphael Stuivenberg geven de bouwsleutel terug aan de Ganzenfanfare uit het dorp.

Bijschrift foto 2: Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, Jan Boot van Woonstichting De Kernen, Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden spelen samen het spel levend Ganzenbord


Donderdag 28 september jl. heeft wethouder Gerard van den Anker samen met de 8-jarige Raphael Stuivenberg de sleutel van de bouw teruggeven aan de Ganzenfanfare uit het dorp. Het herstructureringsproject Varikse3hoek is hiermee symbolisch opgeleverd, een mooi moment voor Heerewaarden en in het bijzonder voor de bewoners van de vernieuwde woonwijk met 38 prachtige huurwoningen. De entree van het dorp heeft hierdoor een totale metamorfose ondergaan.

Levend Ganzebord
Tijdens de feestelijke opening komen de twee sterke waarden van Heerewaarden ‘natuur’ en ‘vrijheid’ terug. Wethouder Gerard van den Anker van gemeente Maasdriel, adjunct-directeur Jan Boot van woonstichting De Kernen, directeur Ted van der Netten van Stigt van aannemer De Vree en Sliepen en Amanda Vissers van dorpsraad Heerewaarden speelden samen het spel levend Ganzenbord.

Samenwerking
“Alleen kun je niets”, vertelt wethouder Gerard van den Anker. “De samenwerking, het vertrouwen van het dorp en draagvlak van alle partijen heb je nodig om tot dit succes te komen. Het resultaat is niet de eindprijs, maar een stimulans om met elkaar door te gaan op de ingeslagen weg.”

Prachtig resultaat
Dankzij een goede samenwerking met alle betrokkenen, is een wijk ontstaan die naar ieders zin is en zeer energiezuinig is. De bouw in drie fasen is in snel tempo gerealiseerd. Ook de provincie Gelderland heeft een belangrijke bijdrage geleverd aan het herstructureringsproject. Gedeputeerde mevrouw Meijers: “Een prachtig resultaat, en een mooi voorbeeld van hoe we samen kunnen werken aan toekomstbestendig wonen.”

Positief vooruit kijken
Bewoners zijn tevreden met het eindresultaat. Zij hebben de vertrouwde plek los moeten laten en kijken met een positieve blik vooruit. “Het ging om onze woningen en dat is heel spannend”, vertelt bewoonster Rebecca Vink. “Maar er is altijd ruimte geweest om in gesprek te gaan en er is serieus geluisterd naar onze wensen. We zijn blij met het resultaat.” Voor de samenwerkende spelers is deze middag de eindstreep van het ‘Ganzenbordspel’ bereikt, de sleutel is teruggegeven en de nieuwe woonwijk officieel geopend. Voor de bewoners van de Varikse3hoek de start van een nieuw begin.


 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden