over ons | adverteren | sitemap | contact

Duurzame varkensweide in Rossum


Deel deze pagina

ROSSUM - De samenwerking tussen de jonge ondernemers varkensboer Josse van Pig Me en bioboer Willem van Willem & Drees Den Bosch heeft geresulteerd in een duurzame onderneming op één lapje grond. Afgelopen zaterdag werd de varkensweide op Waaldijk 9 in Rossum officieel geopend.

Samen op één lapje grond
De jonge ondernemers Willem van der Zalm (25, Willem&Drees Den Bosch) En Josse Haarhuis (21, Pig Me) sloegen een tijd terug de handen ineen.Waar Willem zich voornamelijk bezig gaat houden met appels telen, gaat Josse varkens houden op hetzelfde landje aan de Waaldijk! Ze gaan op een duurzame manier te werk: Terug naar vroeger met de middelen van nu.

Duurzame aanpak: win-win
Daarbij creëert de samenwerking een win-win situatie gezien de afgedankte appels uit het fruitteeltbedrijf van vader A van der Zalm nu als voer kunnen dienen.

Varkensdans
Afgelopen zaterdag vond op de Waaldijk in Rossum de feestelijke varkensdans: het moment dat de varkens (nu nog biggen) werden losgelaten in de weide. De buitenvarkens zijn vanaf nu te bewonderen aan de waaldijk ter hoogte van de overgang van Rossum naar Hurwenen.

Beide ondernemers verkopen hun producten: Josse (Pig Me) verkoopt varkensvlees en Willem (Willem & Drees Den Bosch) verkoopt wekelijkse maaltijdboxen.

http://www.pigme.nl/
http://www.willemendrees.nl/
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden