over ons | adverteren | sitemap | contact

Dorpsraad Aalst wil wandelpaden


Deel deze pagina

De Dorpsraad Aalst is van plan om in totaal 770 meter wandelpad aan te leggen op twee locaties in het dorp. Het betreft paden met een breedte van 1.20 meter en een toplaag van lavasteentjes.

Het langste pad, 400 meter, is gepland langs de noordkant van de Steenstoep, zoals de weg plaatselijk vaak wordt aangeduid. Daarmee bedoelt men de weg tussen het tankstation en de Maasdijk, veel gebruikt door zwaar vrachtverkeer van en naar de steenfabriek.

Veiligheid voor zowel voetgangers als gemotoriseerd verkeer is de belangrijkste reden voor de aanleg. Dagelijks lopen tientallen dorpsbewoners -met of zonder hond- het rondje MaasWaalweg-Steenstoep-Maasdijk. Op het middelste gedeelte van dat traject balanceren ze dan tussen de rand van het asfalt en de zachte berm, wat gevaarlijke situaties oplevert.

Een tweede wandelpad (370 meter) volgt de zuidelijke oever van de Drielse Wetering vanaf de Hambloksestraat tot het Kerkpad. Bij dit project ligt de nadruk op de recreatieve waarde. Een aantal hoogstamfruitbomen langs het pad zou die nog vergroten, meent de dorpsraad. Met beide projecten is een bedrag van 25.000 euro gemoeid. Om de financiering rond te krijgen, is bij de gemeente een beroep gedaan op het extra budget dat de gemeenteraad eind vorig jaar aan dorps- en wijkplatforms voor dergelijke doelen beschikbaar stelde.
 
Uitgelicht
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden