over ons | adverteren | sitemap | contact

Doe mee aan de actie ‘Kijk ’n ouwe bongerd’!


Deel deze pagina

Oude boomgaarden vormen fraaie blikvangers in het rivierengebied. Om deze mooie landschapselementen in de toekomst te kunnen behouden is soms herstel nodig.

Hieraan zijn aanzienlijke kosten verbonden. Het Steunpunt Hoogstamfruit organiseert dit najaar een aantrekkelijke actie om beeldbepalende historische boomgaarden op te knappen. Hoogstamfruiteigenaren in de gemeenten Buren, Geldermalsen, Maasdriel en Zaltbommel kunnen meedoen aan de actie ‘Kijk ’n ouwe bongerd’. Bent u eigenaar van een oude boomgaard en wilt u hiervan gebruik maken, wees er dan snel bij! Kijk op www.steunpunthoogstamfruit.nl voor de voorwaarden van de actie en meld u aan.

Hoogstamboomgaarden
Door het verlies van economische waarde is het oppervlak van hoogstamfruitboomgaarden sterk afgenomen in de afgelopen decennia. Zakelijk gezien een begrijpelijke ontwikkeling, maar tegelijkertijd betekende dit een verarming van het rivierenlandschap. Het Steunpunt Hoogstamfruit van Stichting Landschapsbeheer Gelderland werkt samen met eigenaren, vrijwilligers en lokale partijen aan haar doelstelling ‘resterende hoogstamfruitboomgaarden behouden en nieuwe boomgaarden aanplanten’ zodat een groot publiek hiervan kan genieten. Helpt u mee de hoogstamboomgaarden te behouden?

Spelregels
  • Uw boomgaard is gelegen in gemeenten Buren, Geldermalsen, Maasdriel of Zaltbommel
  • Uw boomgaard bestaat uit minimaal 10 hoogstamfruitbomen
  • De bomen zijn minstens 25 jaar oud en zijn de afgelopen 10 jaar niet gesnoeid
  • Het betreft echt hoogstamfruitbomen (stamhoogte minstens 1,50 meter)
  • De boomgaard is vanaf de openbare weg zichtbaar
  • De eigenaar betaalt 15% van de herstelkosten
  • Heeft u een karakteristieke struikboomgaard uit de jaren ’50? Neem dan contact op om te overleggen of u mee kunt doen met deze actie.

Aanmelden
Heeft u interesse en voldoet u aan bovengenoemde spelregels? Dan kunt u zich voor de actie ‘Kijk ’n ouwe bongerd’ aanmelden tot 15 november bij Michael Witjes, m.witjes@landschapsbeheergelderland.nl of telefoon: 026-3537444 / 06 29587765. Meldt u zo snel mogelijk aan want er is beperkt budget. Bij overschrijding van het totale budget zoeken we naar aanvullend budget, maar we kunnen hier geen garantie voor geven.

Meer info
De actie ‘Kijk ’n ouwe Bongerd’ is mogelijk gemaakt door de gemeenten Buren, Geldermalsen, Maasdriel, Zaltbommel en Regio Rivierenland. Kijk voor meer informatie op www.steunpunthoogstamfruit.nl.
Uitgelicht
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden