over ons | adverteren | sitemap | contact

Doe mee aan de actie Bijenbosjes


Plant voordelig struiken en bloemen aan als voedsel voor de bij


Deel deze pagina

Bijen hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat deze nuttige insecten te weinig voedsel vinden. U kunt de bijen hierbij helpen. Doe mee aan de actie Bijenbosjes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Maasdriel.

Als u meedoet kunt u voordelig struiken en bloemen aanplanten die de bijen voedsel leveren. Ook kunt u zorgen voor meer nestgelegenheid door een bijenhotel te plaatsen. Woont u in de gemeente Maasdriel? En wilt u iets doen voor de bijen in uw omgeving? Kom dan naar de Open Imkerijdagen Bommelerwaard op 22 en 23 juni in ‘t Hurns Kerkje in Hurwenen. Dan kunt u zich bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland aanmelden voor de actie Bijenbosjes. De imkerijdagen vinden plaats van 11.00 tot 17.00 uur.

Open Imkerijdagen
Tijdens de Open Imkerijdagen ziet u niet alleen hoe bijen leven en hoe imkers honing verzamelen. U leert ook welke bomen, struiken, planten en bloemen belangrijk zijn voor bijen. U leert hoe u eenvoudig een bijenhotel kunt maken. Hiervoor liggen materialen klaar en krijgt u instructie. Ook leuk voor kinderen.

Bijenbosjes
U kunt ook deelnemen aan de actie Bijenbosjes bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland. Een bijenbosje bestaat uit een aantal inheemse bomen, struiken en zaad van bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen, en is minimaal 12 m2 groot. U krijgt hierbij 50% korting op het plantmateriaal. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland stelt na uw aanmelding een assortiment samen die geschikt is voor het rivierengebied. Niet alleen bijen maar ook andere insecten, zoals vlinders profiteren ervan en u geniet straks van een mooie bloeiende tuin.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de actie Bijenbosjes tijdens de Open Imkerijdagen en op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Aanmelden voor deze actie kan tot 1 september 2013. Op basis van uw aanmeldformulier stelt een adviseur een assortiment samen. In oktober krijgt u een brief met daarin het assortiment dat voor u is besteld en informatie over locatie en tijd van de uitdeeldag. De uitdeeldag in de gemeente Maasdriel is op 23 november. Het najaar is de ideale tijd om een bijenbosje te planten zodat u volgend seizoen kunt genieten van bloeiende struiken en bloemen en natuurlijk van bijen. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Bemer van Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444 of via info@landschapsbeheergelderland.nl.
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
12 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De actie Bijenbosjes wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Gelderland in opdracht van de gemeente Maasdriel en het Steunpunt Hoogstamfruit en mogelijk gemaakt door Regio Rivierenland. Ook in de gemeenten Buren, Zaltbommel en Geldermalsen vindt deze actie plaats.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 21 mei 2013: Jaarlijkse troonafstand bijenkoningin
Nieuws, 4 maart 2013: De imker ziet ze vliegen, u ook?
Nieuws, 20 augustus 2012: Bijenzwerm gespot? Even bellen met Imker Koos!

Uitgelicht
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Paddestoelenrijk
Paddestoelenrijk
In Rossum vind je allerlei exotische zwammen zoals de Shii-take,  de harige Pom pom Blanc en de Pioppino.
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden