over ons | adverteren | sitemap | contact

Doe mee aan de actie Bijenbosjes


Plant voordelig struiken en bloemen aan als voedsel voor de bij


Deel deze pagina

Bijen hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat deze nuttige insecten te weinig voedsel vinden. U kunt de bijen hierbij helpen. Doe mee aan de actie Bijenbosjes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Maasdriel.

Als u meedoet kunt u voordelig struiken en bloemen aanplanten die de bijen voedsel leveren. Ook kunt u zorgen voor meer nestgelegenheid door een bijenhotel te plaatsen. Woont u in de gemeente Maasdriel? En wilt u iets doen voor de bijen in uw omgeving? Kom dan naar de Open Imkerijdagen Bommelerwaard op 22 en 23 juni in ‘t Hurns Kerkje in Hurwenen. Dan kunt u zich bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland aanmelden voor de actie Bijenbosjes. De imkerijdagen vinden plaats van 11.00 tot 17.00 uur.

Open Imkerijdagen
Tijdens de Open Imkerijdagen ziet u niet alleen hoe bijen leven en hoe imkers honing verzamelen. U leert ook welke bomen, struiken, planten en bloemen belangrijk zijn voor bijen. U leert hoe u eenvoudig een bijenhotel kunt maken. Hiervoor liggen materialen klaar en krijgt u instructie. Ook leuk voor kinderen.

Bijenbosjes
U kunt ook deelnemen aan de actie Bijenbosjes bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland. Een bijenbosje bestaat uit een aantal inheemse bomen, struiken en zaad van bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen, en is minimaal 12 m2 groot. U krijgt hierbij 50% korting op het plantmateriaal. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland stelt na uw aanmelding een assortiment samen die geschikt is voor het rivierengebied. Niet alleen bijen maar ook andere insecten, zoals vlinders profiteren ervan en u geniet straks van een mooie bloeiende tuin.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de actie Bijenbosjes tijdens de Open Imkerijdagen en op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Aanmelden voor deze actie kan tot 1 september 2013. Op basis van uw aanmeldformulier stelt een adviseur een assortiment samen. In oktober krijgt u een brief met daarin het assortiment dat voor u is besteld en informatie over locatie en tijd van de uitdeeldag. De uitdeeldag in de gemeente Maasdriel is op 23 november. Het najaar is de ideale tijd om een bijenbosje te planten zodat u volgend seizoen kunt genieten van bloeiende struiken en bloemen en natuurlijk van bijen. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Bemer van Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444 of via info@landschapsbeheergelderland.nl.
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
12 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De actie Bijenbosjes wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Gelderland in opdracht van de gemeente Maasdriel en het Steunpunt Hoogstamfruit en mogelijk gemaakt door Regio Rivierenland. Ook in de gemeenten Buren, Zaltbommel en Geldermalsen vindt deze actie plaats.
Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 21 mei 2013: Jaarlijkse troonafstand bijenkoningin
Nieuws, 4 maart 2013: De imker ziet ze vliegen, u ook?
Nieuws, 20 augustus 2012: Bijenzwerm gespot? Even bellen met Imker Koos!

Uitgelicht
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden