over ons | adverteren | sitemap | contact

Doe mee aan de actie Bijenbosjes


Plant voordelig struiken en bloemen aan als voedsel voor de bij


Deel deze pagina

Bijen hebben het moeilijk. Een van de redenen is dat deze nuttige insecten te weinig voedsel vinden. U kunt de bijen hierbij helpen. Doe mee aan de actie Bijenbosjes van Stichting Landschapsbeheer Gelderland en de gemeente Maasdriel.

Als u meedoet kunt u voordelig struiken en bloemen aanplanten die de bijen voedsel leveren. Ook kunt u zorgen voor meer nestgelegenheid door een bijenhotel te plaatsen. Woont u in de gemeente Maasdriel? En wilt u iets doen voor de bijen in uw omgeving? Kom dan naar de Open Imkerijdagen Bommelerwaard op 22 en 23 juni in ‘t Hurns Kerkje in Hurwenen. Dan kunt u zich bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland aanmelden voor de actie Bijenbosjes. De imkerijdagen vinden plaats van 11.00 tot 17.00 uur.

Open Imkerijdagen
Tijdens de Open Imkerijdagen ziet u niet alleen hoe bijen leven en hoe imkers honing verzamelen. U leert ook welke bomen, struiken, planten en bloemen belangrijk zijn voor bijen. U leert hoe u eenvoudig een bijenhotel kunt maken. Hiervoor liggen materialen klaar en krijgt u instructie. Ook leuk voor kinderen.

Bijenbosjes
U kunt ook deelnemen aan de actie Bijenbosjes bij de kraam van Landschapsbeheer Gelderland. Een bijenbosje bestaat uit een aantal inheemse bomen, struiken en zaad van bloemen die aantrekkelijk zijn voor bijen, en is minimaal 12 m2 groot. U krijgt hierbij 50% korting op het plantmateriaal. Een adviseur van Landschapsbeheer Gelderland stelt na uw aanmelding een assortiment samen die geschikt is voor het rivierengebied. Niet alleen bijen maar ook andere insecten, zoals vlinders profiteren ervan en u geniet straks van een mooie bloeiende tuin.

Aanmelden
U kunt zich aanmelden voor de actie Bijenbosjes tijdens de Open Imkerijdagen en op de website www.landschapsbeheergelderland.nl. Aanmelden voor deze actie kan tot 1 september 2013. Op basis van uw aanmeldformulier stelt een adviseur een assortiment samen. In oktober krijgt u een brief met daarin het assortiment dat voor u is besteld en informatie over locatie en tijd van de uitdeeldag. De uitdeeldag in de gemeente Maasdriel is op 23 november. Het najaar is de ideale tijd om een bijenbosje te planten zodat u volgend seizoen kunt genieten van bloeiende struiken en bloemen en natuurlijk van bijen. Neem voor meer informatie contact op met Saskia Bemer van Landschapsbeheer Gelderland, telefoon 026-3537444 of via info@landschapsbeheergelderland.nl.
 
Bron:
Gemeente Maasdriel
Datum
12 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

De actie Bijenbosjes wordt georganiseerd door Landschapsbeheer Gelderland in opdracht van de gemeente Maasdriel en het Steunpunt Hoogstamfruit en mogelijk gemaakt door Regio Rivierenland. Ook in de gemeenten Buren, Zaltbommel en Geldermalsen vindt deze actie plaats.


Gerelateerde info

Nieuws, 21 mei 2013: Jaarlijkse troonafstand bijenkoningin
Nieuws, 4 maart 2013: De imker ziet ze vliegen, u ook?
Nieuws, 20 augustus 2012: Bijenzwerm gespot? Even bellen met Imker Koos!

Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden