over ons | adverteren | sitemap | contact

Dit jaar ook bloemenlinten in Poederoijen


Deel deze pagina

POEDEROIJEN - Koos Tromp wil ook dit voorjaar bloemenlinten inzaaien langs de invalswegen en wandelpaden van Poederoijen. Wie mee wil doen kan bellen met Koos Tromp 0418 – 677134. De bloemen fleuren het dorp op en zorgen bovendien voor voedesel voor solitaire bijen, hommels, vlinders, vogels en de kleine zoogdieren.

Koos vertelt: "Het was nog even onzeker of het wel zou lukken om ook dit jaar in Poederoijen bloemenlinten in te zaaien. Dit, vanwege de aanleg van een sterkstroom kabel van Zuilichem naar Poederoijen. Gelukkig kon het graafwerk in de berm van de Burg. Posweg eerder ingepland worden, zodat het zaaiwerk in de berm ruimschoots op tijd kan plaatsvinden. Een bijkomend voordeel is dat nu een groter stuk wordt ingezaaid: vanaf de rotonde Brakel tot aan de bebouwde kom van Poederoijen."

Kadootje van Liander
"Liander zal dit jaar de kosten van het inzaaien en het bloemenzaad voor hun rekening nemen als tegenprestatie voor de overlast die zij tijdelijk veroorzaken. Begin April zorgt de Familie Smits uit Nederhemert voor de bewerking van de grond en het inzaaien van de ruim 2500 meter lange en ruim twee meter brede bloemenlinten."

Burgemeester Posweg, Achterdijk en Pronkpad
Behalve bloemen langs de Posweg komen er ook weer bloemen langs het Pronkpad en een klein stukje (het begin) van de Achterdijk. Verder is er steeds meer animo onder de bevolking om ook stukjes eigen terrein in te zaaien met het bloemenmengsel. Zo komen er ook korte lintjes langs de Maasdijk, Dorpsweg, Maarten van Rossumweg en misschien ook langs de Egter van Wissekerkeweg.

Ook in de West Bommelerwaard
Ook in Brakel, Aalst en Nederhemert zijn initiatieven om bloemenlinten in te zaaien. Dus de West Bommelerwaard komt ook vol met bloemen te staan deze zomer.

Datum
14 april 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Gratis bloemenzaad
Inwoners van Poederoijen kunnen gratis bij Koos Tromp bloemenzaad halen, voldoende voor ca 10 m2 bloemen. Informatie: tel. 0418 – 677134

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden