over ons | adverteren | sitemap | contact

Dit jaar ook bloemenlinten in Poederoijen


Deel deze pagina

POEDEROIJEN - Koos Tromp wil ook dit voorjaar bloemenlinten inzaaien langs de invalswegen en wandelpaden van Poederoijen. Wie mee wil doen kan bellen met Koos Tromp 0418 – 677134. De bloemen fleuren het dorp op en zorgen bovendien voor voedesel voor solitaire bijen, hommels, vlinders, vogels en de kleine zoogdieren.

Koos vertelt: "Het was nog even onzeker of het wel zou lukken om ook dit jaar in Poederoijen bloemenlinten in te zaaien. Dit, vanwege de aanleg van een sterkstroom kabel van Zuilichem naar Poederoijen. Gelukkig kon het graafwerk in de berm van de Burg. Posweg eerder ingepland worden, zodat het zaaiwerk in de berm ruimschoots op tijd kan plaatsvinden. Een bijkomend voordeel is dat nu een groter stuk wordt ingezaaid: vanaf de rotonde Brakel tot aan de bebouwde kom van Poederoijen."

Kadootje van Liander
"Liander zal dit jaar de kosten van het inzaaien en het bloemenzaad voor hun rekening nemen als tegenprestatie voor de overlast die zij tijdelijk veroorzaken. Begin April zorgt de Familie Smits uit Nederhemert voor de bewerking van de grond en het inzaaien van de ruim 2500 meter lange en ruim twee meter brede bloemenlinten."

Burgemeester Posweg, Achterdijk en Pronkpad
Behalve bloemen langs de Posweg komen er ook weer bloemen langs het Pronkpad en een klein stukje (het begin) van de Achterdijk. Verder is er steeds meer animo onder de bevolking om ook stukjes eigen terrein in te zaaien met het bloemenmengsel. Zo komen er ook korte lintjes langs de Maasdijk, Dorpsweg, Maarten van Rossumweg en misschien ook langs de Egter van Wissekerkeweg.

Ook in de West Bommelerwaard
Ook in Brakel, Aalst en Nederhemert zijn initiatieven om bloemenlinten in te zaaien. Dus de West Bommelerwaard komt ook vol met bloemen te staan deze zomer.

Datum
14 april 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Gratis bloemenzaad
Inwoners van Poederoijen kunnen gratis bij Koos Tromp bloemenzaad halen, voldoende voor ca 10 m2 bloemen. Informatie: tel. 0418 – 677134

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden