over ons | adverteren | sitemap | contact

Discussie samen naar de kern van start vanaf 28 maart


Deel deze pagina

Onder het motto ‘Samen naar de kern’ oriënteert de gemeenteraad van Zaltbommel zich de komende weken op de kerntaken van de gemeente.

Samen met u praten we onder andere op de website over de vraag wat voor een stad en een gemeente we gaan worden in 2022. Het gaat om de rol die je als lokale overheid wilt spelen in het realiseren van de gewenste toekomst.

Kijk bij de discussie wat anderen vinden van het onderwerp. Of doe mee aan onze pollvraag. Graag horen wij ook van u wat uw mening is via onze enquête die u binnen een paar minuten heeft ingevuld.

Naar welke vorm van besluitvorming gaat uw voorkeur uit (als u bijvoorbeeld mag kiezen welke voorzieningen in uw buurt nodig zijn)?
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
28 maart 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is een kerntakendiscussie?
De kerntakendiscussie van de gemeenteraad is een herbezinning op de taken van de gemeente. In het voorjaar van 2012 laat de raad zich langs verschillende wegen informeren over de mogelijkheden van een nieuwe gemeentelijke rolneming.
De behoefte aan de herbezinning is halverwege de raadsperiode uitgesproken in de raad en is mede ingegeven door de financiële uitdagingen vanuit het Rijk in de nabije toekomst. In de kerntakendiscussie is de bezuinigingsopgave niet de bril waardoor de gemeente wil bekijken of iets een kerntaak is of niet. De raad kiest ervoor om eerst vanuit de inhoud met burgers, instellingen en marktpartijen kritisch na te denken over waar de gemeentelijke overheid voor is. Of beter gezegd, waar burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijven zelf verantwoordelijk voor zijn en waar het nodig is dat de gemeentelijke overheid een rol speelt of blijft spelen. Wat doet de lokale overheid wel en wat niet? En wat mag er van burgers, organisaties en bedrijven worden verwacht?

Politieke proces
• De gemeenteraad heeft eerst onderzocht welke taken de gemeente uitvoert en wat de raad daarvan tot kerntaak bestempelt.
• Daarna oriënteert de raad zich in samenspraak met de Zaltbommelse samenleving op het voortbestaan van zaken die wel of niet tot de kerntaken van de gemeente worden gerekend. Deze discussie wordt op 2,3,4 en 16 april 2012 om 20.00 uur gevoerd in het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.
• Na alle rondetafelgesprekken, is het belangrijk om deze informatie te bespreken en te duiden in een duidingsdebat kerntaken tijdens een officiële carrouselvergadering op donderdag 23 mei.
• In een extra raadsvergadering van donderdag 7 juni bepaalt de gemeenteraad wat de uitkomst is van de kerntakendiscussie en geeft de gemeenteraad een raadsopdracht aan het college van burgemeester en wethouders om voorstellen uit te werken.
• Tenslotte wordt een vertaalslag van de raadsopdracht gemaakt tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota op 28 juni.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V.†
The Blend B.V.†
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden