over ons | adverteren | sitemap | contact

Discussie samen naar de kern van start vanaf 28 maart


Deel deze pagina

Onder het motto ‘Samen naar de kern’ oriënteert de gemeenteraad van Zaltbommel zich de komende weken op de kerntaken van de gemeente.

Samen met u praten we onder andere op de website over de vraag wat voor een stad en een gemeente we gaan worden in 2022. Het gaat om de rol die je als lokale overheid wilt spelen in het realiseren van de gewenste toekomst.

Kijk bij de discussie wat anderen vinden van het onderwerp. Of doe mee aan onze pollvraag. Graag horen wij ook van u wat uw mening is via onze enquête die u binnen een paar minuten heeft ingevuld.

Naar welke vorm van besluitvorming gaat uw voorkeur uit (als u bijvoorbeeld mag kiezen welke voorzieningen in uw buurt nodig zijn)?
 
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
28 maart 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is een kerntakendiscussie?
De kerntakendiscussie van de gemeenteraad is een herbezinning op de taken van de gemeente. In het voorjaar van 2012 laat de raad zich langs verschillende wegen informeren over de mogelijkheden van een nieuwe gemeentelijke rolneming.
De behoefte aan de herbezinning is halverwege de raadsperiode uitgesproken in de raad en is mede ingegeven door de financiële uitdagingen vanuit het Rijk in de nabije toekomst. In de kerntakendiscussie is de bezuinigingsopgave niet de bril waardoor de gemeente wil bekijken of iets een kerntaak is of niet. De raad kiest ervoor om eerst vanuit de inhoud met burgers, instellingen en marktpartijen kritisch na te denken over waar de gemeentelijke overheid voor is. Of beter gezegd, waar burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijven zelf verantwoordelijk voor zijn en waar het nodig is dat de gemeentelijke overheid een rol speelt of blijft spelen. Wat doet de lokale overheid wel en wat niet? En wat mag er van burgers, organisaties en bedrijven worden verwacht?

Politieke proces
• De gemeenteraad heeft eerst onderzocht welke taken de gemeente uitvoert en wat de raad daarvan tot kerntaak bestempelt.
• Daarna oriënteert de raad zich in samenspraak met de Zaltbommelse samenleving op het voortbestaan van zaken die wel of niet tot de kerntaken van de gemeente worden gerekend. Deze discussie wordt op 2,3,4 en 16 april 2012 om 20.00 uur gevoerd in het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.
• Na alle rondetafelgesprekken, is het belangrijk om deze informatie te bespreken en te duiden in een duidingsdebat kerntaken tijdens een officiële carrouselvergadering op donderdag 23 mei.
• In een extra raadsvergadering van donderdag 7 juni bepaalt de gemeenteraad wat de uitkomst is van de kerntakendiscussie en geeft de gemeenteraad een raadsopdracht aan het college van burgemeester en wethouders om voorstellen uit te werken.
• Tenslotte wordt een vertaalslag van de raadsopdracht gemaakt tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota op 28 juni.
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden