over ons | adverteren | sitemap | contact

Discussie samen naar de kern van start vanaf 28 maart


Deel deze pagina

Onder het motto ‘Samen naar de kern’ oriënteert de gemeenteraad van Zaltbommel zich de komende weken op de kerntaken van de gemeente.

Samen met u praten we onder andere op de website over de vraag wat voor een stad en een gemeente we gaan worden in 2022. Het gaat om de rol die je als lokale overheid wilt spelen in het realiseren van de gewenste toekomst.

Kijk bij de discussie wat anderen vinden van het onderwerp. Of doe mee aan onze pollvraag. Graag horen wij ook van u wat uw mening is via onze enquête die u binnen een paar minuten heeft ingevuld.

Naar welke vorm van besluitvorming gaat uw voorkeur uit (als u bijvoorbeeld mag kiezen welke voorzieningen in uw buurt nodig zijn)?
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
28 maart 2012

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wat is een kerntakendiscussie?
De kerntakendiscussie van de gemeenteraad is een herbezinning op de taken van de gemeente. In het voorjaar van 2012 laat de raad zich langs verschillende wegen informeren over de mogelijkheden van een nieuwe gemeentelijke rolneming.
De behoefte aan de herbezinning is halverwege de raadsperiode uitgesproken in de raad en is mede ingegeven door de financiële uitdagingen vanuit het Rijk in de nabije toekomst. In de kerntakendiscussie is de bezuinigingsopgave niet de bril waardoor de gemeente wil bekijken of iets een kerntaak is of niet. De raad kiest ervoor om eerst vanuit de inhoud met burgers, instellingen en marktpartijen kritisch na te denken over waar de gemeentelijke overheid voor is. Of beter gezegd, waar burgers, maatschappelijke instellingen en bedrijven zelf verantwoordelijk voor zijn en waar het nodig is dat de gemeentelijke overheid een rol speelt of blijft spelen. Wat doet de lokale overheid wel en wat niet? En wat mag er van burgers, organisaties en bedrijven worden verwacht?

Politieke proces
• De gemeenteraad heeft eerst onderzocht welke taken de gemeente uitvoert en wat de raad daarvan tot kerntaak bestempelt.
• Daarna oriënteert de raad zich in samenspraak met de Zaltbommelse samenleving op het voortbestaan van zaken die wel of niet tot de kerntaken van de gemeente worden gerekend. Deze discussie wordt op 2,3,4 en 16 april 2012 om 20.00 uur gevoerd in het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel.
• Na alle rondetafelgesprekken, is het belangrijk om deze informatie te bespreken en te duiden in een duidingsdebat kerntaken tijdens een officiële carrouselvergadering op donderdag 23 mei.
• In een extra raadsvergadering van donderdag 7 juni bepaalt de gemeenteraad wat de uitkomst is van de kerntakendiscussie en geeft de gemeenteraad een raadsopdracht aan het college van burgemeester en wethouders om voorstellen uit te werken.
• Tenslotte wordt een vertaalslag van de raadsopdracht gemaakt tijdens de behandeling van de Voorjaarsnota op 28 juni.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden