over ons | adverteren | sitemap | contact

Dick Schenkeveld wint snelschaaktoernooi Zuilichem


Deel deze pagina

Het 17e van Noord Accountants snelschaakkampioenschap van de Bommelerwaard is traditioneel weer een groot succes geworden. Er was veel concurrentie tussen de 32 deelnemers. Verrassende winnaar werd Dick Schenkeveld uit Brakel.

Zowel in Utrecht als in Vught werden ook schaaktoernooien gespeeld en voorts waren er in de Bommelerwaard tal van andere activiteiten. Vorig jaar was de organisatie er nog in geslaagd om de gerenommeerde Russische grootmeester Kammeraat Smirnoff te contracteren, maar de crisis heeft ook de schaakwereld niet onberoerd gelaten, waardoor hij dit jaar niet kon worden ingevlogen.

Weliswaar werd in van Noord accountants een royale hoofdsponsor voor het toernooi gevonden, maar de eisen van Kammeraat Smirnoff gingen het budget ver te boven.
Geert van Herwijnen verrichtte namens van Noord de opening. Aan het bord van Jan Kwakernaak, die helemaal op de fiets uit Giessenburg was gekomen, deed hij ook de openingszet. De enige vrouwelijke deelnemer, Dewi Vermeulen uit Aalst was tevens ook de jongste van het gezelschap. Zij eindigde zeer verdienstelijk in groep 2.

Winnaar: Dick Schenkeveld uit Brakel
Het toernooi eindigde verrassend. Niet David Miedema uit Nijmegen, de enige internationaal meester in het gezelschap, maar Dick Schenkeveld uit Brakel, die het toernooi vorig jaar ook al wist te winnen, ging met de overwinning aan de haal. Dick haalde een 100 % score in de finale: 7 uit 7!

Elmer van Veenendaal, die vorig jaar met overmacht groep 2 had gewonnen, werd op gepaste afstand met 5 punten tweede, terwijl David Miedema een half puntje daarachter "slechts" derde werd gedeeld met Pim Ydo. Jan Kwakernaak werd vijfde en Nol Heinemans zesde.
Remco van Brakel en Kees van den Nieuwenhof van de organiserende vereniging speelden geen rol van betekenis voor wat betreft de eindzege. Zij werden met anderhalf en 1 punt zevende en achtste.
Datum
2 juni 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Groep 2 werd een prooi voor Wim van Oostrum. Hij is de enige speler die alle edities heeft meegedaan! Wim scoorde 6 uit 7. In de voorronde wist hij zowel van winnaar Dick Schenkeveld als van nummer twee Elmer van Veenendaal en nummer 3/4 Pim Ydo te winnen! Eric van Heusden werd op een vol punt tweede en daar weer een punt achter werd Bonnie Strik derde. Groep drie leverde een gedeelde overwinning op voor Karel den Boer en Nico van Brakel met 6 uit 7. Gijs van Breukelen en Jan Willem Verhoeven werden gedeeld derde. In groep 4 eindigden drie spelers gedeeld bovenaan met elk 6 uit 7. Het waren Paul van den Berg, Sven Schipper en Frans Deckers.

Van Noord Accountants hoofdsponsor
De prijsuitreiking werd gedaan door Rogier Mooiman namens de hoofdsponsor van Noord Accountants. De wedstrijdleiding was bij Maarten de Wit in zeer bekwame handen. Het toernooi werd mede mogelijk gemaakt door hoofdsponsor Van Noord Accountants en Belastingadviseurs, O.B. Gereedschapstaal, Rabobank Bommelerwaard Noord, Sachem Europe BV , allemaal uit Zaltbommel, Dorpshuisbeheer den Ham uit Zuilichem en Wendel Reklame uit Aalst. Zonder iemand tekort te willen doen verdient Wim van Riessen alle lof voor zijn niet aflatende inzet om dit toernooi mogelijk te maken en om de genoemde gulle gevers enthousiast te maken voor het toernooi.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden