over ons | adverteren | sitemap | contact

De tandartsengroepspraktijk, het voordeel van de grootste


Deel deze pagina

Maarten Galjart (links) geeft al sinds 1979 leiding aan de tandartsengroepspraktijk
Maarten Galjart (links) van de tandartsengroepspraktijk
Als je voor het eerst voor het immense gebouw van de tandartsengroepspraktijk staat dringt zich als vanzelf één vraag op: hoe dramatisch moet het toch gesteld zijn met de Bommelse gebitten dat er een praktijk van dergelijke omvang nodig is?

Geen paniek, dat is natuurlijk een verkeerde voorstelling van zaken. De tanden van de Zaltbommelaars zijn niet slechter dan die van de gemiddelde Nederlander. Maar, hoewel het grote gebouw gedeeld wordt met de ICT-firma Tensing, is wat overblijft nog altijd een enorme praktijk met 32 medewerkers.

"We hebben heel veel expertise in huis," zegt Maarten Galjart. Samen met zijn collega Francois richtte hij in 1979 de praktijk op. "In al die jaren zijn we langzaam gegroeid tot wat we nu zijn: één van de grootste tandartspraktijken van het hele land. Elf tandartsen zijn bij ons aangesloten, elk met zijn eigen specialisme: orthodontie, implantologie, endodontologie, enz. Daarnaast zijn er drie mondhygiënisten. Alles gebeurt in eigen huis, wij hoeven niemand door te sturen. Sterker nog, mensen komen uit de wijde omgeving naar Zaltbommel voor tandheelkundige hulp."

Peperduur
"Het grote voordeel van onze omvang is dat we in staat zijn de modernste high tech-apparatuur aan te schaffen die voor de solopraktijken onbetaalbaar is. Wacht, ik zal wat voorbeelden laten zien." Dr. Galjart stiefelt de gangen door en opent hier en daar een deur. "Kijk, met deze apparatuur is het mogelijk foto's van uw gebit te maken met veel minder straling. En dit, dit is echt ons paradepaardje. Normaal gesproken krijgt u bij het plaatsen van een kroon altijd een noodkroon, in afwachting van de echte. Bij ons is dat niet meer nodig. We zijn nu in staat om zelf kronen te maken. Een revolutionair CAD-systeem zorgt ervoor dat uw gebit in kaart wordt gebracht en daarna wordt de kroon geslepen, in slechts twintig minuten. Een peperdure investering, die heel veel opleidingstijd vergt. Maar een hele vooruitgang!"

"Deze voordelen van de groepspraktijk zorgen er voor dat de animo voor solopraktijken is afgenomen. En omdat er ook nogal wat oudere tandartsen stoppen zitten we met een probleem: we zijn eigenlijk weer te klein! We zijn er daarom al toe overgegaan om op dinsdagavond open te blijven. Zo maken we beter gebruik van ons pand en vermijden we het ontstaan van wachtlijsten."

Ik ging naar Bommel om de brug te zien
De tandartsenwereld is in beweging. De techniek met implantaten heeft bijvoorbeeld een hoge vlucht genomen. Met schroefjes wordt de tand, de kies of de brug vastgezet in de kaak. Meestal wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. "De tandheelkunde is in zijn geheel op een hoger peil gekomen de laatste jaren. In het begin van mijn carrière waren kunstgebitten nog heel gebruikelijk. Dat zie je nu bijna niet meer. Iedereen behoudt hier zijn eigen tanden."

En dan natuurlijk een obligaat onderwerp: de angst voor de tandarts. "Jazeker, dat blijft een probleem van alle tijden. Wij richten ons hier heel sterk op. We werken in bijna 100 procent van de gevallen met verdoving en daarnaast trekken we veel tijd uit om de mensen op het gemak te stellen. Het scheelt ook dat een patiënt bij ons altijd zijn eigen tandarts heeft. De resultaten zijn goed, veel angstige patiënten komen speciaal naar ons toe vanwege onze goede naam."

Meer informatie over de tandartsengroepspraktijk is te vinden op de website: www.tgp.nl.
Wat
Interview met dr. Maarten Galjart
Waar
Tandartsen-groepspraktijk, Zaltbommel
Wanneer
Woensdag 25 april 2007
Tekst en foto
Jan van den Berg
Datum
25 april 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden