?> De tandartsengroepspraktijk, het voordeel van de grootste - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

De tandartsengroepspraktijk, het voordeel van de grootste


Deel deze pagina

Maarten Galjart (links) geeft al sinds 1979 leiding aan de tandartsengroepspraktijk
Maarten Galjart (links) van de tandartsengroepspraktijk
Als je voor het eerst voor het immense gebouw van de tandartsengroepspraktijk staat dringt zich als vanzelf één vraag op: hoe dramatisch moet het toch gesteld zijn met de Bommelse gebitten dat er een praktijk van dergelijke omvang nodig is?

Geen paniek, dat is natuurlijk een verkeerde voorstelling van zaken. De tanden van de Zaltbommelaars zijn niet slechter dan die van de gemiddelde Nederlander. Maar, hoewel het grote gebouw gedeeld wordt met de ICT-firma Tensing, is wat overblijft nog altijd een enorme praktijk met 32 medewerkers.

"We hebben heel veel expertise in huis," zegt Maarten Galjart. Samen met zijn collega Francois richtte hij in 1979 de praktijk op. "In al die jaren zijn we langzaam gegroeid tot wat we nu zijn: één van de grootste tandartspraktijken van het hele land. Elf tandartsen zijn bij ons aangesloten, elk met zijn eigen specialisme: orthodontie, implantologie, endodontologie, enz. Daarnaast zijn er drie mondhygiënisten. Alles gebeurt in eigen huis, wij hoeven niemand door te sturen. Sterker nog, mensen komen uit de wijde omgeving naar Zaltbommel voor tandheelkundige hulp."

Peperduur
"Het grote voordeel van onze omvang is dat we in staat zijn de modernste high tech-apparatuur aan te schaffen die voor de solopraktijken onbetaalbaar is. Wacht, ik zal wat voorbeelden laten zien." Dr. Galjart stiefelt de gangen door en opent hier en daar een deur. "Kijk, met deze apparatuur is het mogelijk foto's van uw gebit te maken met veel minder straling. En dit, dit is echt ons paradepaardje. Normaal gesproken krijgt u bij het plaatsen van een kroon altijd een noodkroon, in afwachting van de echte. Bij ons is dat niet meer nodig. We zijn nu in staat om zelf kronen te maken. Een revolutionair CAD-systeem zorgt ervoor dat uw gebit in kaart wordt gebracht en daarna wordt de kroon geslepen, in slechts twintig minuten. Een peperdure investering, die heel veel opleidingstijd vergt. Maar een hele vooruitgang!"

"Deze voordelen van de groepspraktijk zorgen er voor dat de animo voor solopraktijken is afgenomen. En omdat er ook nogal wat oudere tandartsen stoppen zitten we met een probleem: we zijn eigenlijk weer te klein! We zijn er daarom al toe overgegaan om op dinsdagavond open te blijven. Zo maken we beter gebruik van ons pand en vermijden we het ontstaan van wachtlijsten."

Ik ging naar Bommel om de brug te zien
De tandartsenwereld is in beweging. De techniek met implantaten heeft bijvoorbeeld een hoge vlucht genomen. Met schroefjes wordt de tand, de kies of de brug vastgezet in de kaak. Meestal wordt dit vergoed door de zorgverzekeraar. "De tandheelkunde is in zijn geheel op een hoger peil gekomen de laatste jaren. In het begin van mijn carrière waren kunstgebitten nog heel gebruikelijk. Dat zie je nu bijna niet meer. Iedereen behoudt hier zijn eigen tanden."

En dan natuurlijk een obligaat onderwerp: de angst voor de tandarts. "Jazeker, dat blijft een probleem van alle tijden. Wij richten ons hier heel sterk op. We werken in bijna 100 procent van de gevallen met verdoving en daarnaast trekken we veel tijd uit om de mensen op het gemak te stellen. Het scheelt ook dat een patiënt bij ons altijd zijn eigen tandarts heeft. De resultaten zijn goed, veel angstige patiënten komen speciaal naar ons toe vanwege onze goede naam."

Meer informatie over de tandartsengroepspraktijk is te vinden op de website: www.tgp.nl.
 
Wat
Interview met dr. Maarten Galjart
Waar
Tandartsen-groepspraktijk, Zaltbommel
Wanneer
Woensdag 25 april 2007
Tekst en foto
Jan van den Berg
Datum
25 april 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden