over ons | adverteren | sitemap | contact

De Rode Kruis Contactcirkel


Wie merkt het op als er met u iets aan de hand is?


Deel deze pagina

André de Bruijn (68 jaar) is bang dat niemand het zal merken als hem in huis iets overkomt. Hij is alleen en heeft weinig contacten in de buurt. Met zijn familie heeft hij wel eens contact, maar niet dagelijks. Wat nu als hij in huis valt en niet meer bij de telefoon kan om hulp te vragen? Herkent u zich in deze situatie?

Met de Rode Kruis Contactcirkel blijft u juist dan niet onopgemerkt. Als u deelnemer wordt van de cirkel, hoort u bij een groep mensen die op elkaar letten. Elke dag neemt dezelfde persoon kort contact met u op om te informeren of alles goed gaat. Wordt er door u een tijd niet gereageerd, dan alarmeert de cirkel iemand om even een kijkje bij u te nemen. U wordt dus niet zomaar vergeten. Dat geeft een veilig gevoel.

Hoe werkt de cirkel?
Het Rode Kruis afdeling Bommelerwaard zet samen met buurtbewoners een contactcirkel op. Dit is een groep mensen die samen een cirkel vormen door elke dag even contact met elkaar te hebben en te vragen of alles goed gaat. De deelnemers bellen elkaar in een vaste volgorde, zodat ze steeds door dezelfde persoon gebeld worden. Dat klinkt vertrouwd. Dit is meestal per telefoon, maar het kan ook met een computer of per sms als u dat wilt.

Waarom een Contactcirkel?
De cirkel heeft een alarmfunctie en voorkomt dat het onopgemerkt blijft als er iets met u aan de hand is en zelf geen hulp meer kunt vragen.

Hoe word ik deelnemer van de cirkel?
Deelnemer worden kan heel simpel. U meldt zich telefonisch of per mail aan via onderstaande contactgegevens. Wij nodigen u daarna uit voor een kennismakingsgesprek en bespreken samen met u de mogelijkheden voor deelname aan een cirkel bij u in de buurt. Deelname aan de Rode Kruis Contactcirkel is voor u kosteloos.

Interesse of vragen?
Neem gerust contact op met: Sylvie Stevens
Coördinator Zelfredzaamheid Rode Kruis Afdeling Bommelerwaard
✆ +31 (0)6 5104 5316 | ✉ sstevens@rodekruis.nl

Rode Kruis Afdeling Bommelerwaard
Steenweg 83
5301 HK Zaltbommel
www.rodekruis.nl
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Krant lezen
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden