over ons | adverteren | sitemap | contact

De Put in Zaltbommel waarschijnlijk in 2020 officieel zwemwater


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Tijningenplas, ook wel bekend als 'De Put', wordt in de nabije toekomst buitenzwemwater met 2 kleine strandjes en een aparte zwemzone voor kleine kinderen. De gemeente stelde een ontwerp op voor de herinrichting. Dit ontwerp voldoet aan de voorwaarden voor de toekenning van buitenzwemwater categorie D. In oktober 2018 worden de eerste stappen richting officieel zwemwater gezet. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de Tijningenplas aan als officieel buitenzwemwater.

In oktober, zodra de vergunningen zijn ontvangen, start de gemeente met de grondwerkzaamheden. Daarna knapt ze het bosplantsoen op en brengt ze speeltoestellen en verlichting aan. In het voorjaar zijn alle voorbereidingen getroffen en volgt een feestelijke opening van het zwemseizoen.

Voorzieningen
De steiger aan de noordwestkant en de groenstrook aan de zuidkant krijgen een opknapbeurt. De verhoogde grondwal aan de zuidzijde wordt langer en voorzien van insectenvriendelijke beplanting. Er komen trimtoestellen op de bestaande wal en verlichting bij het pad. Er komen twee nieuwe paden tussen de sportvelden en de Tijningenplas. Onder meer om de waterkwaliteit te beschermen mogen honden niet meer loslopen om de plas. Zij krijgen een eigen losloopgebied als alternatief. Dagcentrum De Harmonika organiseert een theetuin en ijsverkoop op een terras.

Ontwerp in grote lijnen klaar
Het college keurde het ontwerp van de herinrichting van de Tijningenplas in Zaltbommel goed. De wensen van de werkgroep waren het uitgangspunt bij de herinrichting van de plas. Het ontwerp is nog niet definitief. Een aantal onderzoeken loopt nog. Zo onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om de verlichting energieneutraal aan te brengen. En er loop nog een archeologisch onderzoek. Hierdoor kan het ontwerp mogelijk nog aangepast worden op detailniveau.

Mailing
Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zich aanmelden voor een mailing. tijningenplas@zaltbommel.nlAanmelden > onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Tijningenplas’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.
Datum
27 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden