over ons | adverteren | sitemap | contact

De Put in Zaltbommel waarschijnlijk in 2020 officieel zwemwater


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - De Tijningenplas, ook wel bekend als 'De Put', wordt in de nabije toekomst buitenzwemwater met 2 kleine strandjes en een aparte zwemzone voor kleine kinderen. De gemeente stelde een ontwerp op voor de herinrichting. Dit ontwerp voldoet aan de voorwaarden voor de toekenning van buitenzwemwater categorie D. In oktober 2018 worden de eerste stappen richting officieel zwemwater gezet. Bij voldoende waterkwaliteit en voldoende bezoekers wijst de provincie in 2020 de Tijningenplas aan als officieel buitenzwemwater.

In oktober, zodra de vergunningen zijn ontvangen, start de gemeente met de grondwerkzaamheden. Daarna knapt ze het bosplantsoen op en brengt ze speeltoestellen en verlichting aan. In het voorjaar zijn alle voorbereidingen getroffen en volgt een feestelijke opening van het zwemseizoen.

Voorzieningen
De steiger aan de noordwestkant en de groenstrook aan de zuidkant krijgen een opknapbeurt. De verhoogde grondwal aan de zuidzijde wordt langer en voorzien van insectenvriendelijke beplanting. Er komen trimtoestellen op de bestaande wal en verlichting bij het pad. Er komen twee nieuwe paden tussen de sportvelden en de Tijningenplas. Onder meer om de waterkwaliteit te beschermen mogen honden niet meer loslopen om de plas. Zij krijgen een eigen losloopgebied als alternatief. Dagcentrum De Harmonika organiseert een theetuin en ijsverkoop op een terras.

Ontwerp in grote lijnen klaar
Het college keurde het ontwerp van de herinrichting van de Tijningenplas in Zaltbommel goed. De wensen van de werkgroep waren het uitgangspunt bij de herinrichting van de plas. Het ontwerp is nog niet definitief. Een aantal onderzoeken loopt nog. Zo onderzoekt de gemeente de mogelijkheid om de verlichting energieneutraal aan te brengen. En er loop nog een archeologisch onderzoek. Hierdoor kan het ontwerp mogelijk nog aangepast worden op detailniveau.

Mailing
Betrokkenen die op de hoogte willen blijven van het project kunnen zich aanmelden voor een mailing. tijningenplas@zaltbommel.nlAanmelden > onder vermelding van ‘Aanmelding mailing Tijningenplas’. Vermeld daarbij uw naam en contactgegevens.
Datum
27 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden