over ons | adverteren | sitemap | contact

De mooiste Passie van Rivierenland bestaat ruim 80 jaar later nog


Matthäus Passion Zaltbommel, 8 april 2017


Deel deze pagina

Traditiegetrouw klinkt zaterdag 8 april om 19.30 uur de 533 editie van dé Matthäus Passion van dé regio Rivierenland in de prachtige Sint-Maartenskerk te Zaltbommel. Onder aanvoering van dirigent Aart Bergwerff, voor de zesde keer op rij, belooft het weer een bijzondere uitvoering in een indrukwekkende ambiance te worden.

Jonge cast
De uitvoering kent opnieuw grotendeels jonge solisten. Dit jaar neemt Jonathan Ploeg de rol van Evangelist op zich. Hij komt uit een muzikaal gezin en kwam daardoor al vroeg in aanraking met muziek. Ploeg studeerde aan het conservatorium te Utrecht waar hij in 2015 met honneurs afstudeerde voor klassieke zang en koordirectie. Sindsdien trad hij op in vele rollen waaronder opera’s en operette’s en dirigeert hij met zijn jongere broer het jonge Kamerkoor JIP in Utrecht.

Philip Barkhudarov (Christus), geboren in Moskou, groeide op in New Mexico (USA). Hij studeerde zang bij Jón Thorsteinsson aan het Utrechts Conservatorium en trad op in Amerika, Europa en Australië. In Monteverdi’s “Il ritorno d'Ulisse in Patria”, het bekende “die Zauberflöte” van Mozart en in Brittens “Rape of Lucretia” zong hij diverse rollen.
Als bariton betreedt Michael Wilmering opnieuw het podium. Zijn stem werd vorig jaar al een pril talent om te koesteren genoemd en Charlotte Houberg, sopraan, staat bekend om haar prachtig doorleefde aria’s.

Samen groeien
De muziek van Bach, zowel instrumentaal als vocaal, is voor Aart Bergwerff, de dirigent van de Matthäus Passion te Zaltbommel, een onuitputtelijke bron van inspiratie, “Anfang und Ende aller Musik”. Als continuospeler voerde Aart meer dan 100 maal de Matthäus Passion uit en leerde hij het stuk van binnen en buiten kennen. Vanaf 2012 dirigeert hij in Zaltbommel. “Afgelopen jaar gaf het een bijzondere dynamiek, met de mix aan jonge mensen, een homogeen ensemble te smeden. De jeugd heeft immers de toekomst en geeft veel energie. Ook dit jaar zijn we erin geslaagd geweldige solisten & musici mee te laten werken. In de repetities werkten we hard aan het samen groeien, de dictie en interpretatie. Een spannend proces en ik heb ik zin in een mooie uitvoering neer te zetten”, aldus Aart Bergwerff.

Website en kaartverkoop
Er zijn nog enkele vrije kaarten online te koop voor € 37,50 of op 8 april aan de kerk. Aanvang 19:30 uur, kerk open vanaf 18.45 uur. Kijk voor alle informatie op www.matthauspassion.nl bij Kaartverkoop.
Naam
De 53e editie van de Matthäus Passion
Locatie
de Sint Maartenskerk.
Aanvang
zaterdag 8 april 2017, 19.30 uur. Kerk open: 18.45 uur
Entree
€37,50
verkoop online of op 8 april in de kerk.
Informatie
www.matthauspassion.nl

Datum
4 april 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Matthäus Passion 2017
Matthäus Passion 2017
Nieuws, 10 februari 2017: Charlotte Houberg en Sarah Kapustin willen met Matthäus Passion mensen raken
Sint-Maartenskerk Zaltbommel
Sint-Maartenskerk Zaltbommel
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden