?> De Kernen beloont 10 initiatieven met 38.611 euro - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

De Kernen beloont 10 initiatieven met 38.611 euro


Deel deze pagina

De Kernen heeft afgelopen jaar 20 aanvragen ontvangen van initiatiefnemers voor een financiële bijdrage uit het leefbaarheidsfonds. Hiervan heeft de woonstichting 10 initiatieven gehonoreerd met een totaalbedrag van 38.611 euro.

Een onafhankelijke commissie leefbaarheid heeft alle aanvragen zorgvuldig beoordeeld. Jaarlijks konden initiatiefnemers tot 1 juni hun idee indienen bij De Kernen.

Onderstaande initiatieven gaan het gebied van Maas en Waal, Bommelerwaard en Tielerwaard mooier en leefbaarder maken.

10 initiatieven op een rij….

1. Moestuin groep 7 en 8 basisschool De Bron in Bruchem
Aangevraagd door de Oudergeleding Medezeggenschapsraad

Een brede doelgroep van kinderen maakt door een moestuin kennis met natuur en milieu. Door met zaden en planten te werken, krijgen zij inzicht in wat er in de natuur speelt. Ook maakt het kinderen enthousiast voor gezond eten. Samenwerken met elkaar en verantwoordelijkheid nemen voor de moestuin zorgt voor nieuwe contacten en verbindingen. Ervaren vrijwilligers zorgen voor kennisoverdracht van oud naar jong.

2. Leefbaarheidsgroep Bergharen
De aanschaf van een drinkwatertappunt vanuit het project ‘Join the Pipe’ gaat in Bergharen zorgen voor een leuke ontmoetingsplek in het centrum van het dorp, nabij de kiosk.

3. Bezoekerscentrum De Grote Rivieren in Heerewaarden
Een nieuwe theetuin en waterontdekplek gaan de aantrekkingskracht van deze lokale en regionale trekpleister in Heerewaarden vergroten. Omwonenden, bezoekers en andere geïnteresseerden zijn altijd van harte welkom in het gratis toegankelijke en leerzame bezoekerscentrum.

4. Stichting Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg Maas en Waal
Door het ontwikkelen van onder andere een website wil deze stichting bekender worden, zowel voor nieuwe vrijwilligers als voor terminale patiënten en hun verwanten die thuis ondersteuning en zorg nodig hebben.

5. Welzijn Neerijnen
Door een Taalcafé onder begeleiding van vrijwilligers maken nieuwe Nederlanders zich sneller de taal vaardig. Goed Nederlands kunnen spreken betekent makkelijker nieuwe contacten maken, de buren kunnen spreken en mee kunnen doen in de maatschappij.

6. Dorpshuis de Uithof in Altforst
Een nieuw podium maakt het mogelijk dat allerlei evenementen en activiteiten voor jong en oud in het dorpshuis georganiseerd kunnen worden. Dit vergroot de saamhorigheid in het dorp.

7. Kulturhus De Burcht in Haeften in Haaften
Het programma ‘Het bord verbindt’ maakt dat mensen makkelijk in contact komen met elkaar en nieuwe mensen kunnen ontmoeten. Samen koken en samen eten verbindt mensen en stimuleert de sociale cohesie. Nieuwe keukenspullen gaan dit mogelijk maken.

8. Stichting Bommelerwaard Hartveilig
Twee AED apparaten met buitenkasten in Bruchem en Wellseind zorgen ervoor dat er zo snel mogelijk zorg verleend kan worden in geval van nood bij een hartstilstand.

9. Soepenfestival in Alem
Een toiletwagen gaat ervoor zorgen dat dit jaarlijkse unieke evenement, dat bezoekers uit Alem en veel andere dorpen trekt, door kan blijven gaan. Deze stichting geeft bij de aanvraag aan dat ook andere verenigingen van deze toiletwagen gebruik kunnen maken.

10. Stichting Werkgroep Historisch Alphen a/d Maas
Door modernisering van apparatuur en software blijft een belangrijk stuk historie gewaarborgd. Mensen kunnen bij deze stichting terecht met vragen over de geschiedenis van hun huis of woonomgeving. 
Datum
3 september 2015

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

NIEUW: ‘Geld voor onze Buurt’
Vanaf 1 juli 2015 heeft De Kernen haar leefbaarheidsfonds en sponsorbeleid samengevoegd tot één stimuleringsfonds ‘Geld voor onze Buurt’ dat het hele jaar kan toekennen. Dit fonds is bedoeld om mensen te activeren ideeën voor het eigen gebied, dorp of buurt te bedenken. Doel is meer participatie, leefbaarheid en sociale samenhang.

De spelregels
Het is nu mogelijk het hele jaar aanvragen in te dienen en hierop antwoord te krijgen, zodat ideeën vlot gerealiseerd kunnen worden. Een belangrijke spelregel is en blijft, dat het idee in het belang voor De Kernen en haar huurders moet zijn en er een relatie moet zijn met wonen, zorg en/of welzijn. Grote aanvragen van € 2.000 of meer beoordeelt de commissie ‘Geld voor onze Buurt. Aanvragen tot € 2.000 beoordeelt De Kernen. Sponsoring mag vanuit de nieuwe Woningwet niet meer. Kijk voor meer informatie en een aanvraagformulier op ‘Geld voor onze Buurt’.

Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
WEA Rivierenland Accountants & Adviseurs
Met acht vestigingen, één van de belangrijkste accountants- en belastingadvieskantoren voor het mkb in Rivierengebied.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden