?> De Gidsen van Scouting Zaltbommel trakteren in De Wielewaal - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

De Gidsen van Scouting Zaltbommel trakteren in De Wielewaal


Deel deze pagina

Op zaterdagochtend 17 januari brengen de Gidsen van Scouting Zaltbommel een bezoek aan verzorgingshuis de Wielewaal. Onder de naam “Cookies for Grannies”, nemen zij zelfgebakken en versierde koekjes mee voor de bewoners en personeel van het verzorgingshuis.

De Gidsen
“De Gidsen” is één van de speltakken van Scouting Sint Martinuas en bestaat uit meiden van 11 tot 16 jaar, die wekelijks op vrijdagavond bij elkaar komen om onder leiding leuke dingen te doen, zoals koken (al dan niet op eigen gestookt houtvuur), pionieren, hikes lopen (met verschillende routetechnieken), kamperen (al dan niet primitief), maatschappelijke betrokkenheid (zich inzetten voor de omgeving/maatschappij) en nog veel meer.

Ontwikkeling van vaardigheden
De leiding helpt de kinderen, met een zeer gevarieerd programma, zichzelf te ontwikkelen tot zelfstandige, respectvolle, sociale, zelfredzame, vriendelijke en eerlijke mensen. Onder de pijler “maatschappelijke betrokkenheid” vallen de activiteiten van 16 en 17 januari. Iets goed doen voor een ander. In dit geval voor de bewoners (Grannies) van het verzorgingstehuis.

Ook jongensdingen voor de meiden!
De Speltak Gidsen heeft nog plaats voor meer meiden om de gezelligheid nog groter te maken. Dat de Gidsen niet alleen ‘meiden-dingen’ op het programma hebben staan, bleek onlangs, toen RTL4 in EditieNL al een reportage maakte van de Regio Winterhike, waar ook een aantal van onze meiden aan deelnamen. Tijdens een tweedaagse hike in de sneeuw, hun weg vindend door middel van verschillende routetechnieken zoals o.a. Kaart-en-kompas en GPS. Er is aan Scouting niks oubolligs meer te vinden.
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden