over ons | adverteren | sitemap | contact

DaMendeNie, Superloopgroep en Keinderkupkes winnaars Mispelgatse Optocht


Juryrapport Carnavalsoptocht 2016


Deel deze pagina

Superloopgroep
Superloopgroep
De jury sprak lovende woorden over de optocht en maakte zaterdagmiddag haar rapport op. DaMendeNie, Superloopgroep en Keinderkupkes vielen 's avonds in de prijzen. "Voor nu een fijne Carnaval en laten we proosten met elkaar! Op naar de volgende ‘44 jaar Mispelgat op z’n gat!"


Algemeen stukske van de jury

Wat zijn wij als jury ontzettend blij dat de optocht dit jaar zonder noemenswaardige problemen heeft kunnen plaatsvinden! De weergoden waren ons ook dit jaar weer gunstig gezind ondanks de slechte verwachtingen. Het publiek en de deelnemers hebben hierdoor optimaal kunnen genieten van een mooie optocht. Want wat zijn er veel onderwerpen aan bod gekomen, van ski-hut tot Moulin Rouge, van Cars tot de jungle. We kunnen wel zeggen dat de optocht in Mispelgat veelzijdig en kleurrijk is. Een optocht waar we in Mispelgat met recht trots op kunnen zijn.

Het lijkt misschien niet ingewikkeld, maar het was dit jaar een pittige klus om jullie ontwerpen te beoordelen. De verschillen waren vaak erg klein. We vinden het moeilijk om tot een rangschikking te komen omdat we weten hoeveel tijd, moeite en energie alle clubs in hun deelname hebben gestoken. We houden ons daarom maar vast aan de olympische gedachte ‘meedoen is belangrijker dan winnen’.

In een Carnavalsoptocht is het een gegeven dat er veel gezelligheid en muziek aanwezig is. Wij willen de clubs meegeven hiermee rekening te houden met de wijze waarop ze verbinding zoeken met het publiek. Het is zonde als je act verloren gaat in de kakofonie van vrolijke feestgeluiden.

De gemeente Zaltbommel is er ook deze optocht ook weer genadig vanaf gekomen. In menige stad wordt de lokale politiek flink op de hak genomen. In Zaltbommel is dit nog steeds geen traditie.

Beste Mispelgatters, het was een fantastische optocht die jullie met elkaar hebben neergezet. We willen jullie daarvoor hartelijk bedanken! We hopen dat jullie volgend jaar weer even fanatiek aan de slag gaan. Voor nu een fijne Carnaval en laten we erop proosten met elkaar! Alaaf!!


Carnavalsoptocht 2016

JEUGDGROEPEN


Jonathan
Jonas, Jonas en Nathan wat hebben jullie een mooie draak gemaakt!

De Mispel(s)gatjes
Jullie hebben heel leuk ingespeeld op het thema van dit jaar: ‘Loat de Mispels moar kroaken!’ Jullie hebben de kluis met de negen gouden mispels uitstekend bewaakt vandaag.

De Coole Boys
We stoppen met kroaken, en schreeuwen het van de doaken: Heb elkander lief! Wat is dat een mooie Carnavalsgedachte….

Het Kargroepje
Wat een leuk idee van jullie om popcorn aan het publiek uit te delen. Lekker hoor!

KLEINE LOOPGROEPEN

1. CV DaMendeNie 2003 – 116 punten
Ook dit jaar zijn jullie er weer in geslaagd om goed in te spelen op het thema. ‘Oe vroagt wij kroake’ is mooi en tot in detail uitgewerkt. Hierbij denken we aan de kleding, de kaartjes en de spitsvondige woordspelingen.

2. De Boeren Jongens – 111 punten
Een vrijgezellig feest voor Krelis, alvast vooruitlopend op de Boerenbruiloft! Jullie sprongen nog inne keer uit dun band, maar de jury hoopt dat dit niet de laatste keer geweest zal zijn!

3. Op ’t lutste moment – 109 punten
Op ’t lutste moment werden jullie gedropt in de Mispelgatse optocht! Het was duidelijk dat jullie volledig de weg kwijt waren.

4. De Krekels – 100 punten
Jullie gingen dit jaar over het parcours in mooie felgekleurde pakken, dit viel goed op! Met jullie hersenkrakende Krekel-quiz zorgen jullie voor interactie met het publiek.

Grote loopgroepen

1. De Superloopgroep – 118 punten
Een excellente uitvoering van wat wij als jury voor ogen hebben bij interactie met het publiek! We hebben genoten van jullie steeds weer verrassende pakketten. Een waardige winnaar in de categorie grote loopgroepen.

2. De kleddertjes – 109 punten
Dat Oranje niet op het EK-voetbal aanwezig is had de jury al wel vernomen. Jullie hadden dat ook in de gaten en supporten nu massaal de Rode Duivels. Leuk ingespeeld op de actualiteit.

3. CV d’n Rolmoatjes – 104 punten
Dat internetdaten momenteel actueel is staat als een paal boven water. Door jullie weet nu heel Zaltbommel hoe je een match kunt krijgen via Tinder.

4. CV Lekker Belangrijk – 98 punten
Met jullie prachtige blauw-witte kleding zijn jullie een herkenbaar onderdeel van de stoet. De kleuren herkennen we van vorig jaar, maar de uitvoering is net even wat anders. Een spel als Mastermind omgebogen naar een Bommelse Mispel Mind.

5. Schaduwraad – 85 punten
Wat zijn we als Mispelgatters blij dat er zoveel enthousiaste Carnavalsvierders zijn, dat er zelfs een schaduwraad voor de jeugd is ontstaan! Jullie zijn de ambassadeurs van het Bommels Carnaval.

WAGENS

1. CV De Keinderkupkes – 118,5 punten
Fantastisch! Jullie hebben een prachtige, kleurrijke wagen gebouwd, met veel verschillende onderdelen en veel beweging op de wagen. De draaiende vogelverschrikker trok al van verre de aandacht. Deze mooie, in detail afgewerkte wagen werd geflankeerd door een enthousiaste, dansende groep vogelverschrikkers. Een terechte en unaniem gekozen winnaar in de categorie wagens. Chapaeu!

2. CV Kaassoufle – 109 punten
Voor jullie een gedeelde tweede plaats! Dit hebben jullie verdiend! Jullie hebben een grote ontwikkeling doorgemaakt afgelopen jaren. Het is nog steeds een groot feest op jullie wagen, maar het wordt ook een steeds groter feest om naar te kijken.

2. CV De Bierbubbels – 109 punten
Een verdiende gedeelde tweede plaats voor jullie. Loat de Mispels moar kroake, da kenne wij nie wij goan op apres-ski! Jullie hebben het thema van de Wallepikkers op een geheel eigenwijze ingevuld met jullie apres-skihut. Een prachtig uitgevoerde wagen met veel oog voor detail.

4. Dikkuh Moatjes – 107 punten
Loat de Mispels moar kroake, wij doen niet bloaze moar echt wat moake. Jullie presenteerden jezelf in de stoet met een mooie grote Cars auto die rond draaide, waarmee jullie het jonge publiek zeker hebben aangesproken.

5. De Mispleswingers – 99 punten
Het lijkt erop of jullie een traditie neer gaan zetten met jullie prachtige kleding. ‘Kroakende Mispels swingen het langst’ was jullie motto, dat hebben jullie met verve uitgevoerd tijdens de optocht.

6. CV De GasGevurs – 97 punten
Dat de wilde dieren ontwoakt zijn dat heeft de jury gezien vanmiddag. De draaiende olifant, de tijger en de giraffe, ze waren allemaal van de partij. De mooi verzorgde safaripakken pasten prima bij het thema van de kar, dat zag er mooi uit.

Datum
7 februari 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

KLIK HIER voor de gehele Fotoreportage Carnavalsoptocht Mispelgat >

DE WINNAARS:

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Nieuws, 6 februari 2016: Carnaval in Mispelgat (Zaltbommel)
Carnaval in Mispelgat (Zaltbommel)
Carnaval in Mispelgat (Zaltbommel)
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden