over ons | adverteren | sitemap | contact

Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger IndonesiŽ


Deel deze pagina

NEERIJNEN – Woensdagmiddag 25 mei presenteert schrijver Daan Fousert in cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen zijn nieuwste boek: ‘Wandelen in liefde’. Deze historische roman speelt zich af in het Indonesië van begin jaren vijftig. Tv-presentatrice Margreet Spijker houdt boek en schrijver tegen het licht.

Daan Fousert (1947) woont in Opijnen en is behalve schrijver ook beeldhouwer, en daarnaast voorzitter van bestuur Stroomhuis Neerijnen. Fousert heeft al verscheidene fraaie literaire werken op zijn naam staan. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman heeft hij voor zijn jongste boek echter een waar gebeurd verhaal in het voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt genomen.

In ‘Wandelen in liefde’ staat de liefdesgeschiedenis centraal van een vijftigjarige malaria-arts op Sumatra en een zestien jaar jongere verpleegkundige die werkt in een zendingshospitaal elders op dat enorme eiland. De twee Nederlanders leren elkaar kennen tijdens de bootreis van Amsterdam naar Batavia (nu Jakarta), beiden onderweg naar hun werk. Ze schrijven elkaar vervolgens een twintigtal openhartige liefdesbrieven. Hij is vader van twee kinderen maar heeft zijn vrouw in een Jappenkamp verloren, en is modern denkend. Zij komt uit het noordoosten van Groningen en is streng christelijk opgevoed.

De twee geliefden laten in hun briefwisseling niets onbesproken over hun zeer uiteenopende levens in deze heel roerige periode. Maar dan ineens houdt het op. In februari 1953 verschijnt er een bericht in een plaatselijke krant, met als kop: ‘Ontvoerde verpleegster en arts nog in leven?’ Het artikel meldt dat de twee tijdens een wandeling spoorloos zijn verdwenen en dat gevreesd wordt voor een ongeval of een kidnapping. Er wordt uitvoerig naar hen gezocht. Er wordt niets gevonden en na enkele weken houdt men op met zoeken.

Zijn ze verongelukt? Of is er inderdaad sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Is er een leven na hun verdwijning? Daan Fousert heeft het allemaal uitgezocht en magistraal opgeschreven, en Margreet Spijker zal de auteur daarover aan de tand voelen.

Aanvang boekpresentatie:15 uur, toegang gratis, verkoopprijs ‘Wandelen in liefde’: € 22,50 (gebonden editie: € 29,50.) Gebouw Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer informatie op website www.stroomhuisneerijnen.nl.
Datum
13 mei 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Gasthuiskapel Zaltbommel
Gasthuiskapel Zaltbommel
Huis van Cultuur in het oude centrum van Zaltbommel. Voor concerten, huwelijken en andere bijeenkomsten zeer geschikt.
Lees verder ›
The Blend B.V.†
The Blend B.V.†
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob2
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden