?> Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger IndonesiŽ - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Daan Fousert ontrafelt curieuze liefde in vroeger IndonesiŽ


Deel deze pagina

NEERIJNEN – Woensdagmiddag 25 mei presenteert schrijver Daan Fousert in cultureel centrum Stroomhuis Neerijnen zijn nieuwste boek: ‘Wandelen in liefde’. Deze historische roman speelt zich af in het Indonesië van begin jaren vijftig. Tv-presentatrice Margreet Spijker houdt boek en schrijver tegen het licht.

Daan Fousert (1947) woont in Opijnen en is behalve schrijver ook beeldhouwer, en daarnaast voorzitter van bestuur Stroomhuis Neerijnen. Fousert heeft al verscheidene fraaie literaire werken op zijn naam staan. Na een psychologische roman, drie thrillers en een spirituele roman heeft hij voor zijn jongste boek echter een waar gebeurd verhaal in het voormalig Nederlands-Indië als uitgangspunt genomen.

In ‘Wandelen in liefde’ staat de liefdesgeschiedenis centraal van een vijftigjarige malaria-arts op Sumatra en een zestien jaar jongere verpleegkundige die werkt in een zendingshospitaal elders op dat enorme eiland. De twee Nederlanders leren elkaar kennen tijdens de bootreis van Amsterdam naar Batavia (nu Jakarta), beiden onderweg naar hun werk. Ze schrijven elkaar vervolgens een twintigtal openhartige liefdesbrieven. Hij is vader van twee kinderen maar heeft zijn vrouw in een Jappenkamp verloren, en is modern denkend. Zij komt uit het noordoosten van Groningen en is streng christelijk opgevoed.

De twee geliefden laten in hun briefwisseling niets onbesproken over hun zeer uiteenopende levens in deze heel roerige periode. Maar dan ineens houdt het op. In februari 1953 verschijnt er een bericht in een plaatselijke krant, met als kop: ‘Ontvoerde verpleegster en arts nog in leven?’ Het artikel meldt dat de twee tijdens een wandeling spoorloos zijn verdwenen en dat gevreesd wordt voor een ongeval of een kidnapping. Er wordt uitvoerig naar hen gezocht. Er wordt niets gevonden en na enkele weken houdt men op met zoeken.

Zijn ze verongelukt? Of is er inderdaad sprake van kidnapping? Zijn ze naar elders vertrokken? Is er een leven na hun verdwijning? Daan Fousert heeft het allemaal uitgezocht en magistraal opgeschreven, en Margreet Spijker zal de auteur daarover aan de tand voelen.

Aanvang boekpresentatie:15 uur, toegang gratis, verkoopprijs ‘Wandelen in liefde’: € 22,50 (gebonden editie: € 29,50.) Gebouw Stroomhuis is gelegen aan de Van Pallandtweg 1, 4182 CA Neerijnen. Meer informatie op website www.stroomhuisneerijnen.nl.
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden