over ons | adverteren | sitemap | contact

Cultuurcoaches starten met eerste activiteit in Aalst


Deel deze pagina

Deze week start de eerste cultuuractiviteit van de combinatiefunctionarissen in de gemeente Zaltbommel. Op basisschool Den Boogerd in Aalst geeft cultuurcoach Midas Koops toneelles. Dit doet hij tot half april om vervolgens toe te werken naar naschoolse activiteiten waarbij samenwerking wordt gezocht met cultuur aanbiedende partijen.

Vanuit het jeugdbeleid zet de gemeente combinatiefunctionarissen in waarmee zij investeert in talentontwikkeling van kinderen door cultuur- en sportactiviteiten te organiseren. Den Boogerd in Aalst is de eerste school waar cultuuractiviteiten gaan plaatsvinden.

Cultuurcoach Midas Koops geeft tot half april toneelles aan groep 1 tot en met 8. De school wil in samenwerking met de cultuurcoach, daarna culturele activiteiten organiseren na schooltijd. Zo zijn er plannen om na schooltijd muziekactiviteiten aan te bieden aan de schoolkinderen.

Hiervoor is de cultuurcoach in gesprek met fanfare Prins Hendrik. Eind maart wordt ook op brede school Zandkampen gestart met de eerste naschoolse culturele activiteit. Voor de leerlingen van De Leiboom en De Spelwert die tussen de 8 en 12 jaar oud zijn, wordt een workshop wolspinnen gegeven. Het spinnen en verven van wol is een ambachtelijke activiteit die kinderen erg aanspreekt. Maximaal 10 kinderen van brede school Zandkampen kunnen zich aanmelden voor de naschoolse workshop via spelen@zaltbommel.nl. De workshop bestaat uit vier lessen die plaatsvinden op 26 maart en 2, 15 en 23 april van 16.00 tot 17.00 uur.

Goed idee?
De cultuurcoaches verkennen momenteel de behoeften van scholen op het gebied van cultuureducatie en leggen contacten met verenigingen en instellingen binnen het culturele veld. Scholen, verenigingen of andere instellingen op het gebied van sport en cultuur die een goed idee hebben voor een activiteit waarbij het onderwijs en de vereniging samen kunnen werken, kunnen contact opnemen met de combinatiefunctionarissen. Dit kan via het telefoonnummer 14 0418. Mailen kan ook naar spelen@zaltbommel.nl.

Combinatiefunctionarissen herkent u aan Spel&
Combinatiefunctionaris is een lastige naam. Daarom is een nieuwe naam bedacht, namelijk Spel&. Alle activiteiten die vanuit de combinatiefunctionarissen worden georganiseerd, zijn te herkennen aan deze naam. Momenteel zijn vier combinatiefunctionarissen in de gemeente Zaltbommel werkzaam. Twee van hen richten zich op sport en twee op cultuur. De combinatiefunctionarissen die zich richten op sport zijn Patricia de Geus en Donald van den Oever. Evelien Baudoin en Midas Koops houden zich bezig met de organisatie van (na)schoolse activiteiten op het gebied van cultuur. Meer informatie staat op www.zaltbommel.nl/spelen.
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
13 maart 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden