over ons | adverteren | sitemap | contact

Cultuurcoaches starten met eerste activiteit in Aalst


Deel deze pagina

Deze week start de eerste cultuuractiviteit van de combinatiefunctionarissen in de gemeente Zaltbommel. Op basisschool Den Boogerd in Aalst geeft cultuurcoach Midas Koops toneelles. Dit doet hij tot half april om vervolgens toe te werken naar naschoolse activiteiten waarbij samenwerking wordt gezocht met cultuur aanbiedende partijen.

Vanuit het jeugdbeleid zet de gemeente combinatiefunctionarissen in waarmee zij investeert in talentontwikkeling van kinderen door cultuur- en sportactiviteiten te organiseren. Den Boogerd in Aalst is de eerste school waar cultuuractiviteiten gaan plaatsvinden.

Cultuurcoach Midas Koops geeft tot half april toneelles aan groep 1 tot en met 8. De school wil in samenwerking met de cultuurcoach, daarna culturele activiteiten organiseren na schooltijd. Zo zijn er plannen om na schooltijd muziekactiviteiten aan te bieden aan de schoolkinderen.

Hiervoor is de cultuurcoach in gesprek met fanfare Prins Hendrik. Eind maart wordt ook op brede school Zandkampen gestart met de eerste naschoolse culturele activiteit. Voor de leerlingen van De Leiboom en De Spelwert die tussen de 8 en 12 jaar oud zijn, wordt een workshop wolspinnen gegeven. Het spinnen en verven van wol is een ambachtelijke activiteit die kinderen erg aanspreekt. Maximaal 10 kinderen van brede school Zandkampen kunnen zich aanmelden voor de naschoolse workshop via spelen@zaltbommel.nl. De workshop bestaat uit vier lessen die plaatsvinden op 26 maart en 2, 15 en 23 april van 16.00 tot 17.00 uur.

Goed idee?
De cultuurcoaches verkennen momenteel de behoeften van scholen op het gebied van cultuureducatie en leggen contacten met verenigingen en instellingen binnen het culturele veld. Scholen, verenigingen of andere instellingen op het gebied van sport en cultuur die een goed idee hebben voor een activiteit waarbij het onderwijs en de vereniging samen kunnen werken, kunnen contact opnemen met de combinatiefunctionarissen. Dit kan via het telefoonnummer 14 0418. Mailen kan ook naar spelen@zaltbommel.nl.

Combinatiefunctionarissen herkent u aan Spel&
Combinatiefunctionaris is een lastige naam. Daarom is een nieuwe naam bedacht, namelijk Spel&. Alle activiteiten die vanuit de combinatiefunctionarissen worden georganiseerd, zijn te herkennen aan deze naam. Momenteel zijn vier combinatiefunctionarissen in de gemeente Zaltbommel werkzaam. Twee van hen richten zich op sport en twee op cultuur. De combinatiefunctionarissen die zich richten op sport zijn Patricia de Geus en Donald van den Oever. Evelien Baudoin en Midas Koops houden zich bezig met de organisatie van (na)schoolse activiteiten op het gebied van cultuur. Meer informatie staat op www.zaltbommel.nl/spelen.
Bron:
Gemeente Zaltbommel
Datum
13 maart 2013

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden