over ons | adverteren | sitemap | contact

Co÷peratie Bommelerwaar viert nieuw energieproject in Hedel


Deel deze pagina

HEDEL - Na het eerste succesvol gerealiseerde zonnedak op de Gemeentewerf in Gameren start Coöperatie Bommelerwaar met de aanleg van een nieuw zonnedak. Ruim 700 panelen komen te liggen op de daken van een aantal bedrijfsschuren van een voormalige boerderij in Hedel. Op 28 juni viert Coöperatie Bommelerwaar de start van dit project met een Energiefeest. Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn van harte welkom om dit feestelijke moment mee te vieren.

Na eerste succes nieuwe projecten

Coöperatie Bommelerwaar werd in 2016 opgericht als burgerinitiatief van bewoners en ondernemers om eigen duurzame stroom op te wekken in de Bommelerwaard. In 2018 boekte Coöperatie Bommelerwaar haar eerste succes waarbij op het dak van de gemeentewerf in Gameren de eerste 375 zonnepanelen werden geplaatst. Hiermee worden 25 huishoudens volledig van stroom voorzien. Nog geen jaar later is de Coöperatie Bommelerwaar al weer bezig met twee nieuwe projecten.

Energieproject Hedel
Snel na de oprichting werd de familie Van Venrooij lid en raakte betrokken bij de Coöperatie Bommelerwaar. Er waren al plannen voor het uitbreiden en verbouwen van de stallen bij hun boerderij aan de Sint Annaweg. Toen de familie hoorde van de vraag naar beschikbare daken voor het installeren van zonnepanelen, was de cirkel rond. Met een gedeelte van het zonnedak op hun nieuwe bedrijfsschuur kunnen zij hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige zonnepanelen, zo’n 700(!), komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar. Coöperatie Bommelerwaar is de familie dan ook heel erg dankbaar, want door dit project kunnen nog eens 50 gezinnen van Bommelerwaar-Stroom worden voorzien. Ook in Rossum worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een nieuw zonnedakproject!

Bommelerwaar Energiefeest
De Coöperatie wil aan dit succes én haar driejarig bestaan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom nodigt zij alle inwoners van de Bommelerwaard van harte uit om dit te vieren op vrijdag 28 juni op de locatie van het nieuwe project. Leden en geïnteresseerden kunnen elkaar onder het genot van een hapje, een drankje en muzikale omlijsting ontmoeten en kennismaken met de coöperatie. Gelijk lid worden en inschrijven voor het zonnedak kan dan natuurlijk ook. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. De entree is gratis.

Bommelerwaar-Stroom: iedereen kan mee doen
Het succes van deze projecten bewijst dat het overstappen naar schone energie voor elke portemonnee haalbaar is. Iedere inwoner van de Bommelerwaard kan meedoen en groene stroom uit dit gebied ontvangen door over te stappen op Bommelerwaar-Stroom. Hoe meer deelnemers, hoe meer stroom er opgewekt kan worden. Het streven is om uiteindelijk 20.000 huishoudens en bedrijven in de Bommelerwaard van onze eigen Bommelerwaar-Stroom te voorzien.

Wil je ook meedoen? Kom naar ons Energiefeest en/of meld je aan als lid en stap over op Bommelerwaar-Stroom.

Wil je graag investeren in groene stroom?
Bommelerwaar zoekt nog investeerders. Lees er alles over op onze website (www.bommelerwaar.nl) of nog beter: kom naar ons Energiefeest en laat je uitgebreid informeren.
Datum
19 juni 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Energiefeest Co÷peratie Bommelerwaar
Energiefeest Co÷peratie Bommelerwaar
2e Jaarfeest Co÷peratie Bommelwaar
2e Jaarfeest Co÷peratie Bommelwaar
Uitgelicht
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
The Blend B.V.á
The Blend B.V.á
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden