over ons | adverteren | sitemap | contact

Co÷peratie Bommelerwaar viert nieuw energieproject in Hedel


Deel deze pagina

HEDEL - Na het eerste succesvol gerealiseerde zonnedak op de Gemeentewerf in Gameren start Coöperatie Bommelerwaar met de aanleg van een nieuw zonnedak. Ruim 700 panelen komen te liggen op de daken van een aantal bedrijfsschuren van een voormalige boerderij in Hedel. Op 28 juni viert Coöperatie Bommelerwaar de start van dit project met een Energiefeest. Alle inwoners van de Bommelerwaard zijn van harte welkom om dit feestelijke moment mee te vieren.

Na eerste succes nieuwe projecten

Coöperatie Bommelerwaar werd in 2016 opgericht als burgerinitiatief van bewoners en ondernemers om eigen duurzame stroom op te wekken in de Bommelerwaard. In 2018 boekte Coöperatie Bommelerwaar haar eerste succes waarbij op het dak van de gemeentewerf in Gameren de eerste 375 zonnepanelen werden geplaatst. Hiermee worden 25 huishoudens volledig van stroom voorzien. Nog geen jaar later is de Coöperatie Bommelerwaar al weer bezig met twee nieuwe projecten.

Energieproject Hedel
Snel na de oprichting werd de familie Van Venrooij lid en raakte betrokken bij de Coöperatie Bommelerwaar. Er waren al plannen voor het uitbreiden en verbouwen van de stallen bij hun boerderij aan de Sint Annaweg. Toen de familie hoorde van de vraag naar beschikbare daken voor het installeren van zonnepanelen, was de cirkel rond. Met een gedeelte van het zonnedak op hun nieuwe bedrijfsschuur kunnen zij hun eigen bedrijf voorzien van groene stroom. De overige zonnepanelen, zo’n 700(!), komen in beheer van Coöperatie Bommelerwaar. Coöperatie Bommelerwaar is de familie dan ook heel erg dankbaar, want door dit project kunnen nog eens 50 gezinnen van Bommelerwaar-Stroom worden voorzien. Ook in Rossum worden momenteel voorbereidingen getroffen voor een nieuw zonnedakproject!

Bommelerwaar Energiefeest
De Coöperatie wil aan dit succes én haar driejarig bestaan natuurlijk niet zomaar voorbij gaan. Daarom nodigt zij alle inwoners van de Bommelerwaard van harte uit om dit te vieren op vrijdag 28 juni op de locatie van het nieuwe project. Leden en geïnteresseerden kunnen elkaar onder het genot van een hapje, een drankje en muzikale omlijsting ontmoeten en kennismaken met de coöperatie. Gelijk lid worden en inschrijven voor het zonnedak kan dan natuurlijk ook. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen. De entree is gratis.

Bommelerwaar-Stroom: iedereen kan mee doen
Het succes van deze projecten bewijst dat het overstappen naar schone energie voor elke portemonnee haalbaar is. Iedere inwoner van de Bommelerwaard kan meedoen en groene stroom uit dit gebied ontvangen door over te stappen op Bommelerwaar-Stroom. Hoe meer deelnemers, hoe meer stroom er opgewekt kan worden. Het streven is om uiteindelijk 20.000 huishoudens en bedrijven in de Bommelerwaard van onze eigen Bommelerwaar-Stroom te voorzien.

Wil je ook meedoen? Kom naar ons Energiefeest en/of meld je aan als lid en stap over op Bommelerwaar-Stroom.

Wil je graag investeren in groene stroom?
Bommelerwaar zoekt nog investeerders. Lees er alles over op onze website (www.bommelerwaar.nl) of nog beter: kom naar ons Energiefeest en laat je uitgebreid informeren.
Datum
19 juni 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Energiefeest Co÷peratie Bommelerwaar
Energiefeest Co÷peratie Bommelerwaar
2e Jaarfeest Co÷peratie Bommelwaar
2e Jaarfeest Co÷peratie Bommelwaar
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - FeestcafÚ de Rietschoof
Camping De Rietschoof - FeestcafÚ de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden