over ons | adverteren | sitemap | contact

Chantal wil ook in eigen land zingen


Deel deze pagina

Chantal Roeters
Chantal Roeters (foto: Chantal-online.com)
In Duitsland is Chantal een veelgevraagd artieste. In Oostenrijk stond ze wekenlang bovenaan de hitlijsten. En in Hedel? Daar hebben ze geen flauw idee dat hun dorpsgenote in de omringende landen een ster is. "Ook best", zegt ze nuchter. "Kan ik tenminste rustig naar de bakker." Toch is de charmante zangeres bezig om ook in eigen land door te breken.

In haar sfeervolle woning zit Chantal Roeters op haar praatstoel. Alles in haar woonkamer ademt een Oostenrijkse sfeer. "Mijn man is Oostenrijker en alle meubels die je hier ziet zijn familiestukken", zegt ze. Chantal is een bezige bij: moeder van twee zoontjes, acht maanden zwanger van de derde, student cultuurwetenschappen en internationaal artieste.

En dat terwijl ze helemaal geen ambities had om zangeres te worden. "Het is allemaal begonnen toen ik iemand op Call-TV hoorde zingen en vond dat ze vals zong. 'Als je denkt dat je het beter kan dan moet je 't ook doen' sprak mijn vader en dus meldde ik me aan bij Veronica. Ik mocht een keer komen zingen en het resultaat was... twee geïnteresseerde platenmaatschappijen!"

Haar eerste manager bleek niet helemaal zuiver op de graat - "Van mijn eerste verdiensten heb ik niet veel teruggezien" - maar had wel contacten in Oostenrijk. Hij kwam met het idee om een single in het Duits op te nemen. Die taal sprak ze al vloeiend, dankzij de ski-vakanties met haar ouders. Haar eerste single kwam op 3 binnen in de Oostenrijkse hitparade en daarna ging het bergopwaarts met haar carrière in het Duitse taalgebied.

"Het verschil met andere artiesten als Jan Smit en Frans Bauer is dat ik nooit gepresenteerd ben als 'dat meisje uit Nederland'. Ik ben getrouwd met een Tiroler, mijn platenmaatschappij zit in München, ze beschouwen me dus als 'één van hen'. Alleen woon ik op duizend kilometer afstand!"

"In Duitsland is het publiek veel gereserveerder dan in Nederland. Ze staan niet zo te springen zoals hier. In Oostenrijk heb ik het wel eens meegemaakt dat de mensen tijdens de show roerloos op hun stoeltje bleven luisteren en na afloop een beschaafd applaus gaven. Gelukkig ken ik de volksaard en kan ik zeggen dat ze op hun eigen manier evenveel genoten hebben."

"Soms ben ik nog wel naief, hoor. Loop ik in Innsbruck op straat dan wordt ik door veel mensen aangesproken. 'Kende jij die?' vraag ik dan later aan mijn man. 'Denk nu eens even na', zegt hij dan. Op het moment dat ik in Oostenrijk wekenlang op nummer 1 stond was ik zelf in Nederland. Ik merkte dus niks van alle populariteit. Toen ik terugkwam was ik totaal verrast dat iedereen mijn liedje woordelijks meezong."
Wat
Interview Chantal Lampe-Roeters
Waar
Hedel
Tekst
Jan van den Berg
Datum
5 december 2007

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Begin 2007 werden de pijlen meer op Nederland gericht. "Met twee kids thuis en de derde op komst is het soms zwaar om tweeduizend kilometer te rijden voor één optreden. Het zou ook weleens fijn zijn om vlakbij huis op te bühne te staan. In maart van dit jaar deed ik dat al in Kerkdriel. Bij mijn toer langs regionale radiostations bleek dat ze me nog niet vergeten waren. 'Hèhè, eindelijk ben je er weer!' zeiden ze tegen me. Terwijl ik al tien jaar niet in het Nederlands gezongen had! Mijn promotor had een makkie."

"We hebben dit jaar besteed aan het maken van een nieuwe tweetalige cd. Die is nu op één nummer na klaar. Ik heb zelf meegeschreven aan de teksten. Ook aan de muziek, trouwens. En dat terwijl ik zelf geen noot kan lezen. In januari komt m'n nieuwe single uit en daarna gaan we de cd eens flink promoten."
Valentijnsdag
Uitgelicht
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden