over ons | adverteren | sitemap | contact

CDA bezorgd over wolf in de Bommelerwaard


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD – De fracties van het CDA in Zaltbommel en Maasdriel maken zich zorgen over een wolf, die in de buurt van Aalst en Nederhemert zou zijn gezien.

De afgelopen weken is melding gemaakt van doodgebeten schapen in onder andere Beesd, Hedikhuizen, Geldermalsen, Heusden en Wijk en Aalburg. “Inmiddels zijn er ook signalen over waarnemingen van een/deze wolf in de Bommelerwaard, in ieder geval nabij de dorpen Aalst en Nederhemert”, aldus fractievoorzitter Hein de Kort van het CDA in Zaltbommel in schriftelijke vragen aan het college.

Gezamenlijke aanpak
De wolf houdt volgens De Kort ‘geen rekening met de gemeentegrens, die door de Bommelerwaard loopt’. De natuurlijke éénheid van het gebied vraagt volgens hem dan ook om een gezamenlijke aanpak met de gemeente Maasdriel. De fractie van het CDA in Maasdriel heeft daarom gelijke vragen ingediend bij haar college van burgemeester en wethouders.

Kinderen en huisdieren
Het CDA maakt zich niet alleen zorgen over de schapen in het gebied, maar ook over veulens geiten en andere kleine dieren van (hobby)-boeren. “Ook klinkt steeds luider de zorg over de mogelijke veiligheidsrisico’s voor kinderen, huisdieren en verkeer bij een ‘ontmoeting’ met de wolf”, aldus De Kort.

Maatregelen
De fractie wil van het college onder andere weten of de gemeente preventieve maatregelen tegen de wolf neemt, of er financiële compensatie komt voor eigenaren van gedode dieren en of de inwoners van de gemeente gevaar lopen.

foto: Adobe.stock.com
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden