over ons | adverteren | sitemap | contact

Campings Zaltbommel zijn brandveilig


Deel deze pagina

Op de campings in de gemeente Zaltbommel is de brandveiligheid in orde. Hiermee komt een einde aan het project van de gemeente Zaltbommel om samen met de campingeigenaren, Brandweer en Omgevingsdienst Rivierenland de brandveiligheid op de campings te vergroten.

Wethouder Looijen en burgemeester Van den Bosch zijn tevreden over het resultaat en over de samenwerking: “Op plaatsen waar veel mensen komen is brandveiligheid van groot belang. Mede door de prettige samenwerking met de campingeigenaren en chaleteigenaren en hun inzet, is de brandveiligheid op de campings nu, zelfs een half jaar eerder dan gepland, helemaal op orde.”

Op camping- en perceelniveau brandveiligheid aanpakken
De Veiligheidsregio Gelderland Zuid (brandweer) maakte een ronde door de campings om de brandveiligheid te inventariseren. Daaruit volgde een bindend advies met maatregelen die campingeigenaren moesten nemen. Zo hebben de campings hun bluswatervoorziening op orde en zijn ze goed bereikbaar en toegankelijk voor de hulpdiensten.

Daarnaast keek de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) naar de percelen op de campings. Tussen objecten op de percelen moet minimaal 3 meter afstand zijn of er moet een brandvertragende schutting tussen de objecten staan zodat de brand minder snel kan overslaan. Waar nodig zijn chalets verplaatst, aangepast of is er een schutting van brandvertragend materiaal geplaatst.

Bij de inventarisatie van de brandveiligheid trof de ODR soms zaken aan die in strijd waren met het bestemmingsplan. Samen met de betrokkenen keken zij naar mogelijkheden om dat tegelijk met de brandveiligheidsmaatregelen op te pakken. Daarna past de gemeente Zaltbommel waar nodig het bestemmingsplan aan. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de camping in Bruchem.

Brandveiligheid borgen
Campings waar meer dan vijftig gasten kunnen verblijven hebben een gebruiksvergunning nodig. Die krijgen zij als de brandveiligheid op orde is. Alle campings in Zaltbommel beschikken nu over deze vergunning. Om hun gebruiksvergunning te behouden moeten de campings voldoen aan de brandveiligheidseisen en dit onderhouden. Daarom worden met de Veiligheidsregio, gemeente en campinghouders controleafspraken gemaakt.

Samen voor brandveiligheid
Vanaf zomer 2013 pakte de gemeente Zaltbommel samen met de Veiligheidsregio en Omgevingsdienst Rivierenland de brandveiligheid op de campings in Zaltbommel aan. Als eerste werd de brandveiligheid op De Rietschoof in Aalst aangepakt. In september 2014 voldeed de camping aan alle brandveiligheidseisen, daarop kregen zij hun gebruiksvergunning. Daarna volgden inventarisaties op de campings Het Meulenhuis in Bruchem, en De Neswaarden en Het Esmeer in Aalst. Ook deze campings voldoen nu aan alle brandveiligheidseisen.

Doelstelling ruimschoots gehaald
In het najaar van 2016 zou het project afgerond zijn. Die doelstelling is ruimschoots gehaald, want in februari 2016 kregen ook deze campings hun gebruiksvergunning. Op het natuurkampeerterrein in Nederhemert-Zuid is plaats voor minder van 50 personen. Deze camping heeft daarom geen gebruiksvergunning nodig, maar ook daar is goed gekeken naar de brandveiligheid.
Datum
10 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden