over ons | adverteren | sitemap | contact

Campings Zaltbommel zijn brandveilig


Deel deze pagina

Op de campings in de gemeente Zaltbommel is de brandveiligheid in orde. Hiermee komt een einde aan het project van de gemeente Zaltbommel om samen met de campingeigenaren, Brandweer en Omgevingsdienst Rivierenland de brandveiligheid op de campings te vergroten.

Wethouder Looijen en burgemeester Van den Bosch zijn tevreden over het resultaat en over de samenwerking: “Op plaatsen waar veel mensen komen is brandveiligheid van groot belang. Mede door de prettige samenwerking met de campingeigenaren en chaleteigenaren en hun inzet, is de brandveiligheid op de campings nu, zelfs een half jaar eerder dan gepland, helemaal op orde.”

Op camping- en perceelniveau brandveiligheid aanpakken
De Veiligheidsregio Gelderland Zuid (brandweer) maakte een ronde door de campings om de brandveiligheid te inventariseren. Daaruit volgde een bindend advies met maatregelen die campingeigenaren moesten nemen. Zo hebben de campings hun bluswatervoorziening op orde en zijn ze goed bereikbaar en toegankelijk voor de hulpdiensten.

Daarnaast keek de Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) naar de percelen op de campings. Tussen objecten op de percelen moet minimaal 3 meter afstand zijn of er moet een brandvertragende schutting tussen de objecten staan zodat de brand minder snel kan overslaan. Waar nodig zijn chalets verplaatst, aangepast of is er een schutting van brandvertragend materiaal geplaatst.

Bij de inventarisatie van de brandveiligheid trof de ODR soms zaken aan die in strijd waren met het bestemmingsplan. Samen met de betrokkenen keken zij naar mogelijkheden om dat tegelijk met de brandveiligheidsmaatregelen op te pakken. Daarna past de gemeente Zaltbommel waar nodig het bestemmingsplan aan. Dat gebeurt bijvoorbeeld op de camping in Bruchem.

Brandveiligheid borgen
Campings waar meer dan vijftig gasten kunnen verblijven hebben een gebruiksvergunning nodig. Die krijgen zij als de brandveiligheid op orde is. Alle campings in Zaltbommel beschikken nu over deze vergunning. Om hun gebruiksvergunning te behouden moeten de campings voldoen aan de brandveiligheidseisen en dit onderhouden. Daarom worden met de Veiligheidsregio, gemeente en campinghouders controleafspraken gemaakt.

Samen voor brandveiligheid
Vanaf zomer 2013 pakte de gemeente Zaltbommel samen met de Veiligheidsregio en Omgevingsdienst Rivierenland de brandveiligheid op de campings in Zaltbommel aan. Als eerste werd de brandveiligheid op De Rietschoof in Aalst aangepakt. In september 2014 voldeed de camping aan alle brandveiligheidseisen, daarop kregen zij hun gebruiksvergunning. Daarna volgden inventarisaties op de campings Het Meulenhuis in Bruchem, en De Neswaarden en Het Esmeer in Aalst. Ook deze campings voldoen nu aan alle brandveiligheidseisen.

Doelstelling ruimschoots gehaald
In het najaar van 2016 zou het project afgerond zijn. Die doelstelling is ruimschoots gehaald, want in februari 2016 kregen ook deze campings hun gebruiksvergunning. Op het natuurkampeerterrein in Nederhemert-Zuid is plaats voor minder van 50 personen. Deze camping heeft daarom geen gebruiksvergunning nodig, maar ook daar is goed gekeken naar de brandveiligheid.
Datum
10 maart 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden