over ons | adverteren | sitemap | contact

Burgemeester De Vries leest voor in de Bibliotheek Haaften


De Nationale Voorleesdagen 27 januari t/m 6 februari


Deel deze pagina

In de Bibliotheek Haaften luisterden afgelopen woensdagochtend in totaal 69 kinderen ademloos naar Burgemeester de Vries. De Nationale Voorleesdagen 2016 zijn van start!

Burgemeester De Vries las op enthousiaste wijze voor uit het tot prentenboek van het jaar 2016 verkozen: ‘We hebben er een geitje bij’ van Marjet Huiberts, met illustraties van Iiris Deppe. Hij wist de kinderen op opgetogen wijze te betrekken bij het verhaal. Hierdoor was er veel interactie met de jonge toehoorders van de Koning Willem Allexander School, de Basisschool de Goudenstein en de Peuterspeelschool Haaften.

Voorlezen is leuk!
De burgemeester onderstreepte nog eens hoe leuk voorlezen kan zijn en hoe fijn het is als je thuis voorgelezen wordt. Sinds september 2015 werkt de Bibliotheek Rivierenland samen met de gemeente Neerijnen en het onderwijs aan het Taalstimuleringsplan. Het voorleesontbijt is een van de activiteiten binnen dit plan.

Voorleesteam on tour
Met het prentenboek van het jaar onder de arm, trekt in deze periode een speciaal voorleesteam erop uit om ruim 2.000 peuters in de regio een levendige voorleesshow te bezorgen. Het voorleesteam gaat op geanimeerde en interactieve wijze voorlezen en maken daarbij gebruik van spelelementen, muziek en een mooi decor. Alles in de hoop dat deze kleintjes later grote lezers worden.

Vingerpopje cadeau voor nieuwe jeugdleden
Voor kinderen is het bibliotheeklidmaatschap gratis, en tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen ze er ook nog een leuk extraatje bij. Peuters en kleuters die tussen 27 januari en 6 februari lid worden, ontvangen een vingerpopje cadeau. Bibliotheek Rivierenland wil graag zoveel mogelijk nieuwe aspirant lezertjes als lid welkom heten. Voorlezen aan jonge kinderen is niet alleen een leuke, maar vooral ook nuttige tijdsbesteding. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Meer informatie op www.bibliotheekrivierenland.nl.

De Nationale Voorleesdagen
De Nationale Voorleesdagen worden gehouden van woensdag 27 januari t/m zaterdag 6 februari. Het is een landelijke campagne ter bevordering van het voorlezen aan kinderen van ongeveer 6 maanden tot 6 jaar oud. Er wordt traditioneel afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt, dit jaar op woensdag 27 januari. Bekend Nederland leest voor om te laten zien dat ook zij voorlezen belangrijk vinden.

Doel Campagne
De campagne is bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. De Nationale Voorleesdagen bestaat sinds 2004 en is een initiatief van Stichting Lezen, georganiseerd door de Stichting CPNB.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden