over ons | adverteren | sitemap | contact

Broer en zus exposeren bij Gabrielle Rigtering


12 januari tot en met 11 maart 2014


Deel deze pagina

Thijs en Ilse Weisfelt
Thijs en Ilse Weisfelt komen uit een creatieve familie. Ilse verdient inmiddels haar brood als illustrator en ontwerper, Thijs legde zich toe op gebruiksvoorwerpen zoals meubels. Dat leidt tot een afwisselende tentoonstelling in de edelsmederij annex galerie van Gabrielle Rigtering in Zaltbommel.

Zus Ilse: pas afgestudeerd
Ilse Weisfelt (25) studeerde vorig jaar af aan de Academie voor Kunst en Vormgeving St. Joost in Den Bosch. Al in 2011 was ze deelnemer aan de jaarlijkse Bommelse Kunst Route. Een jaar later exposeerde ze in het Magazijn der Ideeën in Rossum, het dorp waar ze is opgegroeid. “Al knutselend”, zoals ze zelf zegt. “Mijn ouders maakten alles zelf, zoals een compleet poppenhuis.”

Recent werk
Bij Gabrielle Rigtering toont Ilse recent werk, waaronder een grote muurschildering die ze samen met haar vriend maakte voor het festival GIF in Den Bosch. Ook een aantal zeefdrukken, linosnedes en stempels maken deel uit van de expositie, naast illustraties die ze in opdracht van tijdschriften heeft gemaakt.

Broer Thijs: kunst als hobby
Broer Thijs (27) koos er uiteindelijk voor om zijn kunstzinnige projecten als hobby uit te voeren. Hij studeerde een jaar aan de Design Academy in Eindhoven, maar haakte af omdat hij de nadruk te veel vond liggen op conceptueel denken. “Ik ben juist graag met mijn handen bezig.”
Thijs vond in Zaltbommel een baan op het vlak van de elektronica. Van creatief ontwerpen komt daardoor wat minder. “Daarom was het leuk dat de expositie bij Gabrielle op ons pad kwam.”

Funcioneel
Zijn Eindhovense periode is terug te zien in de expositie: de betonnen lampenkappen zijn geïnspireerd op de oude Philips-panden waarbij je de houten bekistingen terugziet in de uiteindelijke betonnen vorm. Verder toont hij een moderne tafel van oude vloerdelen. “Ik raak vaak geïnspireerd door de vorm van oude spullen. Voorwaarde voor mij, als ik iets maak, is dat het functioneel is. Of iets inderdaad werkt, merk ik pas terwijl ik bezig ben. Vaak pas ik mijn plan dan nog aan.” De tentoonstelling wordt gecompleteerd met foto’s van de hand van Thijs.

Expositie
De expositie is te zien tot en met 11 maart tijdens de openingstijden van de edelsmederij aan de Gamerschestraat 3 in Zaltbommel: dinsdag tot en met donderdag van 10:00 tot 18:00 uur, vrijdag van 10:00 tot 21:00 uur en zaterdag van 10:00 tot 17:00 uur.
Meer informatie: www.gabriellerigtering.nl en www.ilseweisfelt.com

 
Datum
13 januari 2014

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Wie is Gabrielle Rigtering?
Gabrielle is naast kunst en muziek altijd gefascineerd door sieraden. Op jonge leeftijd volgde zij een aantal cursussen edelsmeden en de opleiding voor edelsmid in Schoonhoven.

Edelsmederij annex Galerie
Afgelopen zomer begon Gabrielle een eigen winkel waarin zij ook werkt. Zij maakt sieraden in opdracht en vrij werk. Aan de grote tafel verzorg ik workshops van één dag en doorlopende, wekelijkse cursussen.

De winkel biedt ook goede mogelijkheden als expositieruimte. Elke twee maanden bied zij een kunstenaar de gelegenheid te exposeren. Deze galeriefunctie blijkt ook uniek in Zaltbommel.

Ateliers en galeries >

T
hemakaart Kunst en Cultuur >


Gerelateerde info

Exposities Bommelerwaard
Kunst in de Bommelerwaard
Kunst in de Bommelerwaard
Uitgelicht
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Caravanservice van Lit
Caravanservice van Lit
Gespecialiseerd in verkoop en onderhoud van nieuwe en gebruikte caravans, aanhangwagens en paardentrailers. U kunt bij Gijs van Lit terecht voor de topmerken Twin, Henra, Titan, Hapert en Saris aanhangwagens.
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Atelier De Gevleugelde Ezel
Atelier De Gevleugelde Ezel
Concertpianiste Mascha van Peijpe en haar man, de schilder Dick Haakman, organiseren al 20 jaar lang kamermuziekconcerten in een unieke ambiance.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden