over ons | adverteren | sitemap | contact

‘Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’


Worldservants-Bommelerwaard


Deel deze pagina

Aankomende zomer gaan 4 jongeren uit de Bommelerwaard deelnemen aan een ontwikkelingsproject van World Servants, in Malawi. Samen met ongeveer 30 jongeren en de plaatselijke bevolking gaan zij helpen twee klaslokalen een latrine en twee leraren woningen te bouwen.

Wat is World Servants?
World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden vrijwilligers bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo'n twee à drie weken tijd bouwen groepen jongeren en volwassenen met de plaatselijke bevolking scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is het bieden van structurele hulp aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden en deelnemers heel direct betrekken bij ontwikkelingshulp. Deelnemers maken kennis met de andere omstandigheden waarin mensen leven, met een andere cultuur en met de vaak andere geloofsbeleving. De slogan van World Servants is dan ook: ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’

Hoe kunt u bijdragen als particulier?
Door mee te doen aan een van de acties of door geld over te maken naar: (Iedere gift, hoe klein of groot ook, is welkom!)

Worldservants in Wolvega, Giro: 2135 of Rabobank: 303564466
Project Malawi 212 groep Bommelerwaard


Hoe kunt u bijdragen als bedrijf?
Door de acties te steunen met materiaal, faciliteiten of via sponsoring. Voor vragen of meer informatie Cees Versteeg.

Klaslokalen, latrines en lerarenwoningen in Sangwani
Malawi is één van de armste landen ter wereld. Door aids is de levensverwachting dramatisch gedaald. Een gevolg hiervan is het enorme aantal wezen. Door de armoede volgen kinderen vaak geen onderwijs. Met name meisjes maken hun school niet af. Ondanks het feit dat sinds 1994 het basisonderwijs gratis is, zijn de faciliteiten vaak nog onvoldoende. Zo is er in het geïsoleerde dorp Sangwani, een basisschool met 2 klassen met 106 kinderen met maar 1 leerkracht, waar het tentdoek van de tijdelijke lokalen kapot is gewaaid. Verbetering is hard nodig. De school heeft wel goede latrines en een keuken maar geen degelijke woningen voor leerkrachten. De bestaande zijn van leem en voorzien van een grasdak. Om hier iets aan te doen heeft het CCAP een ‘School Improvement Plan’ bedacht. De realisatie van twee klaslokalen en 2 lerarenwoningen maken deel uit van dit plan. CCAP heeft World Servants gevraagd in de zomer van 2012 te assisteren. Natuurlijk helpt de regio Bommelerwaard daarbij.
 
Datum
24 november 2011

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

CCAP en World Servants
De CCAP kerk (Church of Central Africa Presyterian) is de partner waarmee World Servants samenwerkt. Deze CCAP kerk is ontstaan uit het werk van de Scottish Missions in de 19de eeuw. Het onderwijsdepartement van de CCAP is verantwoordelijk voor 510 basis- en enkele middelbare scholen in het genoemde gebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mzuzu. CCAP werkt nauw samen met het Ministerie van Onderwijs. Het programma wordt mede ondersteund door Edukans en partnerkerken uit Amerika, Canada, Ierland en Engeland.

Projectondersteuning
Met de komst van een nieuw schoolgebouw, woningen en latrines is een project nog niet geslaagd. World Servants helpt daarom ook bij de opzet en uitvoering van het School Improvement Plan. Uitgangspunt is dat de gemeenschap zelf wordt gemobiliseerd en gewezen wordt op hun eigen verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren.
Krant lezen
Uw advertentie hier?
Uitgelicht
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Sloepenverhuur Bommelerwaard
Jachthaven de Maas. Verhuur van sloepen en zeilboten. Een vaarbewijs is niet nodig. U vaart er zó mee weg! Tevens jachtmakelaar in motorboten, taxaties, in- en verkoop. 
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden