over ons | adverteren | sitemap | contact

‘Bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’


Worldservants-Bommelerwaard


Deel deze pagina

Aankomende zomer gaan 4 jongeren uit de Bommelerwaard deelnemen aan een ontwikkelingsproject van World Servants, in Malawi. Samen met ongeveer 30 jongeren en de plaatselijke bevolking gaan zij helpen twee klaslokalen een latrine en twee leraren woningen te bouwen.

Wat is World Servants?
World Servants is een christelijke organisatie die sinds 1988 met inzet van honderden vrijwilligers bouwprojecten uitvoert in ontwikkelingslanden. In zo'n twee à drie weken tijd bouwen groepen jongeren en volwassenen met de plaatselijke bevolking scholen, klinieken, schoonwatervoorzieningen en huizen. Het doel van World Servants is het bieden van structurele hulp aan gemeenschappen in ontwikkelingslanden en deelnemers heel direct betrekken bij ontwikkelingshulp. Deelnemers maken kennis met de andere omstandigheden waarin mensen leven, met een andere cultuur en met de vaak andere geloofsbeleving. De slogan van World Servants is dan ook: ‘bouwen aan jezelf door te bouwen voor een ander’

Hoe kunt u bijdragen als particulier?
Door mee te doen aan een van de acties of door geld over te maken naar: (Iedere gift, hoe klein of groot ook, is welkom!)

Worldservants in Wolvega, Giro: 2135 of Rabobank: 303564466
Project Malawi 212 groep Bommelerwaard


Hoe kunt u bijdragen als bedrijf?
Door de acties te steunen met materiaal, faciliteiten of via sponsoring. Voor vragen of meer informatie Cees Versteeg.

Klaslokalen, latrines en lerarenwoningen in Sangwani
Malawi is één van de armste landen ter wereld. Door aids is de levensverwachting dramatisch gedaald. Een gevolg hiervan is het enorme aantal wezen. Door de armoede volgen kinderen vaak geen onderwijs. Met name meisjes maken hun school niet af. Ondanks het feit dat sinds 1994 het basisonderwijs gratis is, zijn de faciliteiten vaak nog onvoldoende. Zo is er in het geïsoleerde dorp Sangwani, een basisschool met 2 klassen met 106 kinderen met maar 1 leerkracht, waar het tentdoek van de tijdelijke lokalen kapot is gewaaid. Verbetering is hard nodig. De school heeft wel goede latrines en een keuken maar geen degelijke woningen voor leerkrachten. De bestaande zijn van leem en voorzien van een grasdak. Om hier iets aan te doen heeft het CCAP een ‘School Improvement Plan’ bedacht. De realisatie van twee klaslokalen en 2 lerarenwoningen maken deel uit van dit plan. CCAP heeft World Servants gevraagd in de zomer van 2012 te assisteren. Natuurlijk helpt de regio Bommelerwaard daarbij.
Datum
24 november 2011

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

CCAP en World Servants
De CCAP kerk (Church of Central Africa Presyterian) is de partner waarmee World Servants samenwerkt. Deze CCAP kerk is ontstaan uit het werk van de Scottish Missions in de 19de eeuw. Het onderwijsdepartement van de CCAP is verantwoordelijk voor 510 basis- en enkele middelbare scholen in het genoemde gebied. Het hoofdkantoor is gevestigd in Mzuzu. CCAP werkt nauw samen met het Ministerie van Onderwijs. Het programma wordt mede ondersteund door Edukans en partnerkerken uit Amerika, Canada, Ierland en Engeland.

Projectondersteuning
Met de komst van een nieuw schoolgebouw, woningen en latrines is een project nog niet geslaagd. World Servants helpt daarom ook bij de opzet en uitvoering van het School Improvement Plan. Uitgangspunt is dat de gemeenschap zelf wordt gemobiliseerd en gewezen wordt op hun eigen verantwoordelijkheid om de kwaliteit van onderwijs te verbeteren.
Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden