?> Boswerkzaamheden landgoed Brakel - Bommelerwaardgids
over ons | adverteren | sitemap | contact

Boswerkzaamheden landgoed Brakel


Deel deze pagina

Vanaf 25 augustus zal in opdracht van Geldersch Landschap & Kasteelen (GLK) bosonderhoud worden uitgevoerd op landgoed Brakel. Tijdens deze werkzaamheden worden zorgvuldig geselecteerde bomen weggehaald ten gunste van andere bomen, die dan een betere kans krijgen. Zo kunnen toekomstige generaties ook genieten van een vitaal bos.

Mooie overgangen
Ook worden de overgangen in het bos geleidelijker gemaakt, wat gunstig is voor dieren die daar hun beschutting en voedsel vinden. Langs de buitenrand van het bos zal gewerkt worden aan een brede zone van (bloeiende) struiken, die uiteindelijk aansluit op de hoogte van de bomen van het bos.

Ook langs de paden die door het bos lopen heeft GLK een geleidelijke hoogteovergang met struiken en heesters voor ogen. Daar zullen naar verhouding meer bomen blijven staan.
Om open plekken en het uitzicht over het water te behouden, zullen langs de randen bomen geveld worden. Heesters en struiken blijven staan.

Werkzaamheden GLK
Geldersch Landschap & Kasteelen beheert haar bossen volgens een vastgestelde, duurzame strategie. Het uitdunnen van het bos zorgt voor een goed groeiend, gevarieerd en aantrekkelijk bos. Het is mogelijk dat u tijdens de uitvoering van het werk enige hinder ondervindt. Voor het eventuele en tijdelijke ongemak vragen wij uw begrip. Na afronding van de werkzaamheden zullen de wegen en paden weer keurig worden opgeknapt daar waar dat nodig is.
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Jachthaven van Gent / Van Gent Watersport
Een gastvrije, comfortabele thuishaven met 450 ligplaatsen, werkplaats en winkel. Voorzien van Eco-Label ‘de Blauwe Vlag’.
Lees verder ›
Biologische varkenshouderij van den Bogert
Biologische varkenshouderij van den Bogert
(H)eerlijk biologisch varkensvlees, rechtstreeks van de boerderij. Bestel hier uw vleespakketten.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden