over ons | adverteren | sitemap | contact

Boomgaard viert verjaardag


Deel deze pagina

De Boomgaard in de TorenTuin in Zaltbommel is een jaar oud! De Boomgaard in de TorenTuin in Zaltbommel is een jaar oud! Op 28 februari viert ze haar verjaardag met een snoeifeestje. Vanaf 9.30 uur is iedereen van harte welkom.

Snoeifeest voor iedereen

Zaterdag worden de appels, peren, moerbei, kweepeer, mispel en noten gesnoeid onder de vakkundige leiding van de Hoogstambrigade van Landschapsbeheer Gelderland. Iedereen is van harte welkom en kan gratis aan de workshop deelnemen. Er is een warm drankje en een hapje en de Hoogstambrigade zorgt voor het gereedschap.

Aanwinst
De mooie hoogstamboomgaard is een echte aanwinst voor de stad en de wijk. Alle bomen doen het prima mede doordat het afgelopen jaar alle vrijwilligers veel aandacht hebben besteed aan de boomgaard.

Wat er aan vooraf ging ...
Tijdens het droge voorjaar hebben de bomen in eerste instantie handmatig water gekregen en is er een bloemrijk zaadmengsel gezaaid tussen de bomen. Ook zijn er duizenden verwilderingsbolletjes onder de fruitbomen geplant. Ondertussen heeft elke boom zijn eigen naambordje en hebben een flink aantal bomen al een voorzichtige oogst gegeven.

Burendag
Tijdens BurenDag is er met verenigde krachten aan de rand van de boomgaard een prachtige bank van gestapelde stenen gebouwd zodat iedereen daar nu zittend kan genieten van de boomgaard en de TorenTuin.

 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › test - Van den Oever
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden