over ons | adverteren | sitemap | contact

Bommelerwaardgids voortaan ook op papier


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD - Vanaf eind volgende week verschijnt de digitale Bommelerwaardgids ook op papier in de gemeenten Zaltbommel en Maasdriel.

De krant gaat om de week verschijnen, huis aan huis. Veel mensen kennen de Bommelerwaardgids als online podium voor de regio. De website is ruim elf jaar geleden opgericht door Simone Thoolen uit Zaltbommel.

Duizenden bezoekers
Zij heeft een platform opgezet, waar vele duizenden bezoekers per maand op af komen. De site staat vooral bekend om zijn uitgebreide en actuele uitagenda, streekinformatie en een overzichtelijke bedrijvengids.

Van den Oever
In april van dit jaar is de site overgenomen door Bureau Van den Oever uit Zaltbommel. Eigenaar Roelof van den Oever wil de Bommelerwaardgids uitbreiden met lokaal nieuws op divers gebied én met een papieren huis aan huis verspreide uitgave.

Marketing en reclame
Roelof heeft veel ervaring met print; jarenlang was hij de uitgever van de populaire Autogids, waarin de occasions uit de regio bij elkaar stonden. Het marketing- en reclamebureau heeft zich ontwikkeld tot een allround bureau met zo’n twintig professionele medewerkers. Zij bouwen efficiënte en doeltreffende campagnes om bedrijven, producten of diensten succesvol te maken.

Steeds belangrijker
“Mijn hart ligt in de Bommelerwaard”, vertelt de in Nederhemert geboren en getogen Roelof, die met zijn gezin al weer jaren in Hedel woont. “Door het verdwijnen van sommige regionale nieuwsmedia, krijgen regionale online platforms als de Bommelerwaardgids een steeds belangrijker regionale en verbindende functie.”

Britta Alink
Het dagelijkse nieuws op de website wordt verzorgd door journalist Britta Alink. Zij heeft jarenlang gewerkt voor Het Kontakt editie Bommelerwaard, dat sinds 1 april niet meer in deze regio verschijnt. “Ik heb altijd met heel veel plezier het nieuws in Zaltbommel en Maasdriel gevolgd”, vertelt zij. “Ik ben heel blij dat ik dat gewoon kan blijven doen.” Britta gaat zich richten op het ‘kleine nieuws’ en zal daarnaast interviews houden en het politieke nieuws verslaan. Ook zal ze actief zijn op de facebookpagina van de Bommelerwaardgids.

Melanie van Hemert
Een ander nieuw gezicht bij de Bommelerwaardgids is Melanie van Hemert. Zij is door Van den Oever aangetrokken als commercieel adviseur. De afgelopen dertien jaar heeft zij als advertentieverkoper voor Het Kontakt heel goed samengewerkt met de vele ondernemers in de Bommelerwaard. “Ik vind het een uitdaging om van de Bommelerwaardgids een groot succes te gaan maken”, aldus Melanie, die vanaf 1 juni aan de slag gaat. In de loop van het jaar start de Bommelerwaardgids ook met het uitgeven van glossy magazines, speciaal voor de Bommelerwaard.

Nieuwe look
De website krijgt een compleet nieuwe look. Bedrijven kunnen zich op de site presenteren op mooi vormgegeven pagina’s.

Koop Lokaal
Ook komt er een speciale knop ‘Koop Lokaal’, waarmee consumenten rechtstreeks bij de regionale aanbieders producten kunnen kopen.

Lezers van de tweewekelijkse krant kunnen rekenen op een grote variatie aan verhalen. Nieuws naar aanleiding van gemeenteraadsvergaderingen, politieberichten, nieuws van (sport)verenigingen, kerken en instanties.

Interviews
Ook interviews met bekende en minder bekende inwoners van de Bommelerwaard staan op het programma, evenals interviews met ondernemers. “We willen blijven veranderen en vernieuwen”, zegt Roelof. “Maar we houden het Bommelerwaardse karakter natuurlijk vast.”

Op de foto van links naar rechts: redacteur Britta Alink, eigenaar Roelof van den Oever en commercieel adviseur Melanie van Hemert. (foto: Koen Vandenput)
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden