over ons | adverteren | sitemap | contact

Bommelerwaard verscherpt maatregelen tegen drugs


Deel deze pagina

De burgemeesters Van Kooten en Rehwinkel ondertekenen vandaag een beleidsregel die het mogelijk maakt eerder op te treden in de strijd tegen drugs en drugspanden. Voortaan kunnen de Bommelerwaardse burgemeesters al een pand tijdelijk sluiten als er voorbereidingen getroffen worden voor de productie van drugs in een pand. Ook is de reikwijdte van de nieuwe beleidsregel breder en stelt het nieuwe regels over de sluitingsduur van panden.

Samen in de strijd tegen drugs
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel trekken ook nu weer samen op in de strijd tegen drugs. In 2015 stelden de beide gemeenten al regels op waarmee drugs gerelateerde panden tijdelijk gesloten kunnen worden. Deze regels zijn nu aangescherpt. Een belangrijke wijziging is dat de burgemeesters eerder op kunnen treden, maar ook dat zij een waarschuwing voor een pandeigenaar kunnen afgeven voor álle panden van die eigenaar. Ook is de puntentelling die gebruikt wordt voor het bepalen van de maatregel veranderd, waardoor de nieuwe beleidsregel beter aansluit bij de uitgangspunten van de Opiumwet en geldende jurisprudentie. Dit betekent dat de burgemeester in de meeste gevallen niet meer eerst waarschuwt, maar direct tot sluiting over gaat. Ook hebben de burgemeester nu meer de mogelijkheid om panden voor de duur van een jaar te sluiten.

Aangescherpt beleid
“Drugsactiviteiten worden in de Bommelerwaard niet getolereerd. Het is van belang dat we vroegtijdig in kunnen grijpen en dat kan voortaan”, aldus burgemeester Van Kooten. Burgemeester Rehwinkel “Wij trekken hierin in de Bommelerwaard samen op met politie en OM, maar ook met andere regiogemeenten. We willen de overlast, het gevaar voor de openbare orde en de criminaliteit die met drugs gepaard gaat aanpakken en niet verplaatsen. Straks worden in alle regiogemeenten de regels aangescherpt.”
Datum
31 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden