over ons | adverteren | sitemap | contact

Bommelerwaard verscherpt maatregelen tegen drugs


Deel deze pagina

De burgemeesters Van Kooten en Rehwinkel ondertekenen vandaag een beleidsregel die het mogelijk maakt eerder op te treden in de strijd tegen drugs en drugspanden. Voortaan kunnen de Bommelerwaardse burgemeesters al een pand tijdelijk sluiten als er voorbereidingen getroffen worden voor de productie van drugs in een pand. Ook is de reikwijdte van de nieuwe beleidsregel breder en stelt het nieuwe regels over de sluitingsduur van panden.

Samen in de strijd tegen drugs
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel trekken ook nu weer samen op in de strijd tegen drugs. In 2015 stelden de beide gemeenten al regels op waarmee drugs gerelateerde panden tijdelijk gesloten kunnen worden. Deze regels zijn nu aangescherpt. Een belangrijke wijziging is dat de burgemeesters eerder op kunnen treden, maar ook dat zij een waarschuwing voor een pandeigenaar kunnen afgeven voor álle panden van die eigenaar. Ook is de puntentelling die gebruikt wordt voor het bepalen van de maatregel veranderd, waardoor de nieuwe beleidsregel beter aansluit bij de uitgangspunten van de Opiumwet en geldende jurisprudentie. Dit betekent dat de burgemeester in de meeste gevallen niet meer eerst waarschuwt, maar direct tot sluiting over gaat. Ook hebben de burgemeester nu meer de mogelijkheid om panden voor de duur van een jaar te sluiten.

Aangescherpt beleid
“Drugsactiviteiten worden in de Bommelerwaard niet getolereerd. Het is van belang dat we vroegtijdig in kunnen grijpen en dat kan voortaan”, aldus burgemeester Van Kooten. Burgemeester Rehwinkel “Wij trekken hierin in de Bommelerwaard samen op met politie en OM, maar ook met andere regiogemeenten. We willen de overlast, het gevaar voor de openbare orde en de criminaliteit die met drugs gepaard gaat aanpakken en niet verplaatsen. Straks worden in alle regiogemeenten de regels aangescherpt.”
Datum
31 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden