over ons | adverteren | sitemap | contact

Bommelerwaard verscherpt maatregelen tegen drugs


Deel deze pagina

De burgemeesters Van Kooten en Rehwinkel ondertekenen vandaag een beleidsregel die het mogelijk maakt eerder op te treden in de strijd tegen drugs en drugspanden. Voortaan kunnen de Bommelerwaardse burgemeesters al een pand tijdelijk sluiten als er voorbereidingen getroffen worden voor de productie van drugs in een pand. Ook is de reikwijdte van de nieuwe beleidsregel breder en stelt het nieuwe regels over de sluitingsduur van panden.

Samen in de strijd tegen drugs
De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel trekken ook nu weer samen op in de strijd tegen drugs. In 2015 stelden de beide gemeenten al regels op waarmee drugs gerelateerde panden tijdelijk gesloten kunnen worden. Deze regels zijn nu aangescherpt. Een belangrijke wijziging is dat de burgemeesters eerder op kunnen treden, maar ook dat zij een waarschuwing voor een pandeigenaar kunnen afgeven voor álle panden van die eigenaar. Ook is de puntentelling die gebruikt wordt voor het bepalen van de maatregel veranderd, waardoor de nieuwe beleidsregel beter aansluit bij de uitgangspunten van de Opiumwet en geldende jurisprudentie. Dit betekent dat de burgemeester in de meeste gevallen niet meer eerst waarschuwt, maar direct tot sluiting over gaat. Ook hebben de burgemeester nu meer de mogelijkheid om panden voor de duur van een jaar te sluiten.

Aangescherpt beleid
“Drugsactiviteiten worden in de Bommelerwaard niet getolereerd. Het is van belang dat we vroegtijdig in kunnen grijpen en dat kan voortaan”, aldus burgemeester Van Kooten. Burgemeester Rehwinkel “Wij trekken hierin in de Bommelerwaard samen op met politie en OM, maar ook met andere regiogemeenten. We willen de overlast, het gevaar voor de openbare orde en de criminaliteit die met drugs gepaard gaat aanpakken en niet verplaatsen. Straks worden in alle regiogemeenten de regels aangescherpt.”
Datum
31 januari 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Online Identity & Solutions B.V.
Online Identity & Solutions B.V.
Specialist in het bouwen van  websites en webapplicaties.  De bouwers van de Bommelerwaardgids, dus wat moeten we nog meer zeggen?
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden