over ons | adverteren | sitemap | contact

Bommelerwaard krijgt zes windmolens langs A2


Deel deze pagina

BOMMELERWAARD – Langs de A2 bij Zaltbommel en bij Kerkdriel komen in totaal zes windmolens.

De plannen voor het Windpark Bommelerwaard-A2, met drie windturbines bij Zaltbommel, zijn al ver gevorderd. De bouw van deze drie windmolens langs de Inktfordseweg in Bruchem start in 2021. Het is de bedoeling dat ze in 2022 staan en stroom opwekken.

Stilste in zijn klasse
De initiatiefnemers hebben gekozen voor de Nordex N117 turbine. “Die kwam als beste uit de bus, omdat hij de stilste in zijn klasse is”, staat in de nieuwsbrief van het Windpark te lezen. “Dat komt door de ‘serrated trailing eges’ aan de bladen van turbine, een gekartelde achterrand, die ervoor zorgt dat er minder geluid ontstaat als de turbine draait.”

11.025 MW
De drie windmolens bij Zaltbommel worden elk 120 meter hoog. Elke turbine heeft een vermogen van 3.675 MW, waarmee het totaal opgesteld vermogen op 11.025 MW komt. De verwachting is dat één turbine ruim 10 miljoen kilowattuur per jaar opwekt. Dat is evenveel als gemiddeld 2850 huishoudens per jaar gebruiken.

Dorpsmolen
Eén van de drie windmolens wordt een ‘dorpsmolen’, met de naam ‘De Grote Kat’. De Windcentrale gaat deze meest noordelijke windturbine overnemen. Omwonenden kunnen van deze molen ‘winddelen’ kopen, waarmee ze hun eigen stroom kunnen opwekken. Als ‘Winddeler’ profiteren zij van eigen stroom en de opbrengsten van de windturbine.

Winddeler
Op www.windcentrale.nl staat meer informatie over het meedoen als ‘Winddeler’ in de gemeente Zaltbommel.

Informatie over het Windpark Bommelerwaard A-2 staat op: www.bommelerwaard-wind.nl

Hoenzadriel
Ook in Maasdriel zijn plannen om drie windturbines te gaan plaatsen. Deze plannen zijn nog niet zo vergevorderd als die in Zaltbommel. Als het allemaal gaat lukken, dan komen er drie molens in Hoenzadriel, in de hoek tussen de A2 en de Rooijensestraat. De verwachting is dat de drie windmolens samen 15 Megawatt gaan produceren, dat is voldoende om maar liefst tienduizend gezinnen van stroom te voorzien.

Maar informatie over Burgerwindpark A2 Lage Rooijen in Maasdriel staat op: www.windparklagerooijen.nl

(
foto: Adobe.stock)
 
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden