over ons | adverteren | sitemap | contact

Bomenkap Delwijnen en Brakel


Deel deze pagina

REGIO - Maandag 2 december start de gemeente Zaltbommel met het kappen van oude populieren op de Eendenkade in Delwijnen, tussen de Riemerstraat en Doensestraat. In januari kapt de gemeente bomen aan de Kooiweg in Brakel.

Grond voldoet aan norm

Het is opvallend dat de aanplant in Delwijnen en Brakel nu kan plaatsvinden. Er worden namelijk op dit moment in principe geen nieuwe bomen geplant door de strenge landelijke regels voor grond. Naar verwachting worden eind november de richtlijnen voor grond bijgesteld naar een minder strenge norm. De aannemer die grond aanvoert voor de nieuw te planten bomen in Delwijnen en Brakel heeft grond die al voldoet aan de gestelde strenge eis. Daarom kan de aanplant daar wel doorgaan.

Delwijnen
Op de Eendenkade in Delwijnen kappen we tussen 2 en 13 december ongeveer 150 populieren. Daarvoor sluiten we de Eendenkade tussen de Riemerstraat en de Doensestraat van 2 t/m 6 december af. Van 9 t/m 13 december sluiten we de Doensestraat af. Voor de gekapte bomen komen lindes terug.

Brakel
Aan de Kooijweg in Brakel kappen we voor 1 januari 2020, 25 essen en 36 populieren. We rooien de populieren omdat veel bomen ziek zijn. We vervangen ze voor nieuwe bomen en om het riool voor de tuinbouw aan te leggen.

Nieuwe bomen tijdens Nationale Boomfeestdag
Tijdens de Nationale Boomfeestdag op 18 maart planten leerlingen van diverse basisscholen in onze gemeente weer nieuwe bomen op verschillende plekken in de gemeente.

Datum
27 november 2019

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden