over ons | adverteren | sitemap | contact

Boek ter ere van 700 jaar stadsrechten


Deel deze pagina

Foto: Witold de Man
De gemeente Zaltbommel brengt begin november het boek ‘De versterkte stad Zaltbommel’ uit ter ere van 700 jaar (hernieuwde) stadsrechten. Het boek gaat over de bijzondere bouwgeschiedenis van de vestingwerken in Zaltbommel. In het boek staan ook veel prachtige foto’s. Het boek is vanaf begin november verkrijgbaar via verschillende (online) boekenwinkels.

De versterkte stad Zaltbommel
Rondom de oude binnenstad van Zaltbommel loopt een groene gordel waarin de vestingwerken met bastions schuilgaan. De muur om de stad spreekt nog steeds tot de verbeelding. Het is bijzonder dat er nog grote delen van deze muur overeind staan. Zo zijn er de restanten van de middeleeuwse waterpoort aan de kop van de Waterstraat. bij De Virieupark zie je de vierkante muurtoren met zijn schietgaten. Kort geleden was de restauratie van de stadsmuur klaar. De komende jaren restaureren we de bastions.

Over de schrijvers


Hein Hundertmark
Hein is bouwhistoricus en begeleidde in de periode 2006-2013 onder andere de restauratie en opgravingen van de stadsmuurrestanten van Zaltbommel. Karel Emmens woont en werkt in Zaltbommel sinds 2001. Hij is bouwhistoricus en was vanaf 2001 lid en vanaf 2004 tot en met 2011 voorzitter van de Monumentencommissie in Zaltbommel (later de gecomineerde Monumentencommissie Maasdriel-Zaltbommel.

Esther Vink
Esther Vink is historicus en ook woonachtig in de gemeente Zaltbommel. Speciaal is dat ze voor deze publicatie een groot aantal historische gegevens boven water heeft gehaald over Zaltbommel. De stad gaat daardoor veel meer ‘leven’. Het streven is om de lezers van ‘De versterkte stad Zaltbommel' dezelfde ervaring te laten hebben.

Marjan Witteveen
Marjan heeft als kunsthistoricus onder andere gewerkt als stadsgids en voorzitter van de Monumentencommissies van Maasdriel en van Zaltbommel. Ze heeft zich de afgelopen jaren in veel verschillende aspecten van de intrigerende Bommelse stadsgeschiedenis verdiept en schreef hierover vele publicaties, van artikelen tot boeken.


Datum
18 oktober 2016

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Servicepunt AutoMobiel
Servicepunt AutoMobiel
Voor inwoners zonder vervoer start in de gemeente Zaltbommel ‘Servicepunt AutoMobiel’. Deze vrijwillige vervoersdienst is dé oplossing om van A naar B te komen.
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Restaurant en B&B Het Oude Veerhuis Heerewaarden
Sinds 1875, authentiek en sfeervol zalmrestaurant en B&B. Serveert wilde, Schotse en Ierse zalm en biologisch vlees uit de streek. Beschikt over twee B&B kamers en heeft een voetveer voor de deur.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden