over ons | adverteren | sitemap | contact

Bloemenlinten rondom Poederoijen


Deel deze pagina

Poederoijen - Koos Tromp wil ook dit voorjaar bloemenlinten inzaaien langs de invalswegen en wandelpaden van Poederoijen. Het is één van de vele projecten in het kader van “Levend Landschap” een initiatief van de Gemeente Zaltbommel in samenwerking met de stichting “Landschapsbeheer Gelderland”. Wie mee wil doen kan een e-mail sturen aan Koos Tromp trompenburg@zonnet.nl of bellen naar 0418 – 677134.

Samenwerking
De bloemenlinten zullen moeten komen in de bermen van de Burgemeester Posweg, de Achterdijk en het Pronkpad . Om dit voor elkaar te krijgen is overleg en samenwerking nodig met grondeigenaren, de gemeente Zaltbommel, Waterschap Rivierenland en Staatsbosbeheer. Via deze weg doet Koos Tromp, de initiatiefnemer, een oproep voor samenwerking.

Hogere biodiversteit
Uiteindelijk doel is om de biodiversiteit in het dorp Poederoijen te verhogen. Veel land- en tuinbouwgewassen zijn voor bestuiving afhankelijk van insecten. Populaties insecten zoals hommels en bijen verzwakken als gevolg van de afnemende hoeveelheid bloeiende planten in het groeiseizoen. Bloemenlinten zullen meer zoemende insecten, fladderende vlinders, kruipende kevers en ook meer vogelsoorten aantrekken, die hierin hun voedsel en bescherming kunnen vinden.

Fleurige aanbik
De linten dienen natuurlijk ook om de inwoners en bezoekers van het dorp op te fleuren. Fietsen of wandelen langs een geurende strook bloemen is heel wat aantrekkelijker dan langs een gemaaide grasberm. De linten zijn ook een mooi decor voor de moderne tuinbouw en bloemenkwekerijen in het dorp Poederoijen.

Deelnemers gezocht
Om de zomer een nog fleuriger karakter te geven, is Koos Tromp op zoek naar particulieren en bedrijven in Poederoijen die een strook van hun terrein dan wel hun tuin of een overhoekje beschikbaar willen stellen voor dit project.

Gratis zaaigoed
Samen met de eigenaren worden afspraken gemaakt over hoe de inzaai en het eventuele beheer georganiseerd gaat worden. Het zaad voor deze kleine oppervlakten wordt kosteloos beschikbaar gesteld.

Geen onkruid
ierenliefhebbers, boeren en tuinders: de eenjarige zaadmengsels zijn speciaal samengesteld uit gebiedstypische bloemen en kruiden dit om de verspreiding van invasieve soorten zoals Jacobs kruiskruid te voorkomen.

Koos vertelt enthousiast:
"Als we dit project letterlijk uit de grond kunnen trekken, loopt Poederoijen weer voorop in Bommelerwaard. Net als vroeger met de bloementeelt maar ditmaal met haar levend bloemen landschap. Doe mee en haal het dorp uit de sleur met de Poederoijense bloemenlinten vol geur en kleur."

Meedoen?
Wie mee wil doen om dit project tot een fleurig succes te maken, kan een e-mail sturen met naam en adres en de beschikbare ruimte in vierkante meters naar:
Koos Tromp, e-mail trompenburg@zonnet.nl of bel naar 0418 – 677134.
Datum
11 maart 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Speeltuin Nederhemert
Speeltuin Nederhemert
Wat in 1915 begon als kleine speelplek met een schommel en een wip bij een theehuis is nu uitgegroeid tot een nostalgische speeltuin die doet denken aan grootmoederstijd.
Lees verder ›
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg Bakker Belastingadvies en Administraties
Opsteeg, Bakker en hun team vormen samen een bijzonder administratie- en advieskantoor in het hartje van Zaltbommel.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden