over ons | adverteren | sitemap | contact

Blij van de bloemen van River Flowers


Deel deze pagina

Peter van de Werken van River Flowers
Peter van de Werken van River Flowers
Regenboogroos
Regenboogroos
Wie binnenkort toevallig in Vladivostok op bezoek is en daar een mooie bos chrysanten op de keukentafel ziet staan hoeft niet te twijfelen: die komen uit Nederhemert!

De bloemen van het bedrijf River Flowers zijn over de hele wereld gewild. De laatste jaren heeft eigenaar Peter van de Werken naast chrysanten nog een ander ijzer in het vuur: de regenboogroos. Met Happy Colors heeft hij een procédé ontwikkeld om bloemen te kleuren. Hoe het precies werkt? Dat is geheim. Maar blij word je er wel van!

Het is een fascinerend gezicht, zo'n regenboogroos. Elk blaadje een andere kleur. "Dit product gaat echt over heel de wereld," zegt Peter enthousiast. "Amerika, Japan, Duitsland. We hadden net nog een bestelling van een sjeik uit Dubai die een feest wilde opvrolijken. De mensen vinden het prachtig, de prijs maakt eigenlijk niet uit. In Londen betalen ze tot 19 pond voor één roos. In Nederland is hij vooral populair onder de jongeren."

Peter nam in de jaren 90 de zaak van zijn vader over. Net als zijn broers bleek hij het ondernemerschap in het bloed te hebben. Inmiddels heeft River Flowers vestigingen in Nederhemert, Zaltbommel, Delwijnen, Brakel en zelfs in Zuid-Spanje, waar broer Gert een bedrijf is begonnen.

"Het kweken van chrysanten is onze belangrijkste bron van inkomsten. De belangrijkste markt is voor ons het Oostblok. Ze verwachten daar niets minder dan superkwaliteit. En dat moet ook wel als je weet dat de bloemen soms 10 dagen opgepropt in een doos zitten en dan nog twee weken lang moeten staan."

Innovatief
River Flowers heeft een goede naam opgebouwd als het gaat om vernieuwingen in het productieproces. Het ontwikkelen van nieuwe machines en procédés heeft Peter's bijzondere aandacht. Al zeven patenten staan op zijn naam. "Ik zou mezelf in eerste instantie een innovatieve ondernemer noemen," zegt hij. En met een glimlach: "Soms iets té ! Zoals met de vol-automatische bloemenweegschaal, dat moest toch deels handwerk blijven. Maar ja, ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen."

"In de toekomst verwacht ik grote veranderingen in de tuinbouwsector. Ons streven is een neutrale energiesituatie. Je kan dat doen door de kassen van dubbel glas te maken en daar water tussendoor te laten stromen. 's Zomers warmt het water op en die warmte sla je diep onder de grond op om in de winter te gebruiken. Uiteindelijk gaan we naar een tuinbouw zonder CO2 uitstoot. Het is zelfs mogelijk energie op te wekken met dit principe. Ik voorspel over 15 jaar energieleverende kassenbouw, dat zou toch super zijn!"

"Ik bespeur ook in Nederland weer een toenemende interesse in de chrysant. De huidige veredelde chrysant is modern, speels, past in ieder boeket en is kwalitatief superieur. De mensen willen gewoon bloemen die minstens twee weekenden staan. En die leveren we!"
Wat
Interview met Peter van de Werken van River Flowers
Waar
Nederhemert en Delwijnen
Wanneer
2 september 2008
Tekst & foto's
Jan van den Berg
Datum
2 september 2008

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden