over ons | adverteren | sitemap | contact

Blij van de bloemen van River Flowers


Deel deze pagina

Peter van de Werken van River Flowers
Peter van de Werken van River Flowers
Regenboogroos
Regenboogroos
Wie binnenkort toevallig in Vladivostok op bezoek is en daar een mooie bos chrysanten op de keukentafel ziet staan hoeft niet te twijfelen: die komen uit Nederhemert!

De bloemen van het bedrijf River Flowers zijn over de hele wereld gewild. De laatste jaren heeft eigenaar Peter van de Werken naast chrysanten nog een ander ijzer in het vuur: de regenboogroos. Met Happy Colors heeft hij een procédé ontwikkeld om bloemen te kleuren. Hoe het precies werkt? Dat is geheim. Maar blij word je er wel van!

Het is een fascinerend gezicht, zo'n regenboogroos. Elk blaadje een andere kleur. "Dit product gaat echt over heel de wereld," zegt Peter enthousiast. "Amerika, Japan, Duitsland. We hadden net nog een bestelling van een sjeik uit Dubai die een feest wilde opvrolijken. De mensen vinden het prachtig, de prijs maakt eigenlijk niet uit. In Londen betalen ze tot 19 pond voor één roos. In Nederland is hij vooral populair onder de jongeren."

Peter nam in de jaren 90 de zaak van zijn vader over. Net als zijn broers bleek hij het ondernemerschap in het bloed te hebben. Inmiddels heeft River Flowers vestigingen in Nederhemert, Zaltbommel, Delwijnen, Brakel en zelfs in Zuid-Spanje, waar broer Gert een bedrijf is begonnen.

"Het kweken van chrysanten is onze belangrijkste bron van inkomsten. De belangrijkste markt is voor ons het Oostblok. Ze verwachten daar niets minder dan superkwaliteit. En dat moet ook wel als je weet dat de bloemen soms 10 dagen opgepropt in een doos zitten en dan nog twee weken lang moeten staan."

Innovatief
River Flowers heeft een goede naam opgebouwd als het gaat om vernieuwingen in het productieproces. Het ontwikkelen van nieuwe machines en procédés heeft Peter's bijzondere aandacht. Al zeven patenten staan op zijn naam. "Ik zou mezelf in eerste instantie een innovatieve ondernemer noemen," zegt hij. En met een glimlach: "Soms iets té ! Zoals met de vol-automatische bloemenweegschaal, dat moest toch deels handwerk blijven. Maar ja, ik vind het leuk om nieuwe dingen te doen."

"In de toekomst verwacht ik grote veranderingen in de tuinbouwsector. Ons streven is een neutrale energiesituatie. Je kan dat doen door de kassen van dubbel glas te maken en daar water tussendoor te laten stromen. 's Zomers warmt het water op en die warmte sla je diep onder de grond op om in de winter te gebruiken. Uiteindelijk gaan we naar een tuinbouw zonder CO2 uitstoot. Het is zelfs mogelijk energie op te wekken met dit principe. Ik voorspel over 15 jaar energieleverende kassenbouw, dat zou toch super zijn!"

"Ik bespeur ook in Nederland weer een toenemende interesse in de chrysant. De huidige veredelde chrysant is modern, speels, past in ieder boeket en is kwalitatief superieur. De mensen willen gewoon bloemen die minstens twee weekenden staan. En die leveren we!"
Wat
Interview met Peter van de Werken van River Flowers
Waar
Nederhemert en Delwijnen
Wanneer
2 september 2008
Tekst & foto's
Jan van den Berg
Datum
2 september 2008

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Autoservice Valentijn
Autoservice Valentijn
Een universeel autobedrijf, waar u terecht kun voor reparatie van alle merken auto's, lichte bedrijfsauto's en campers.
Lees verder ›
The Blend B.V. 
The Blend B.V. 
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Kano- en Duiksport Zaltbommel 
Pal naast het NS Station in Zaltbommel vindt u hét adres in de Bommelerwaard voor al uw benodigdheden op het gebied van kano- en duiksport.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden