over ons | adverteren | sitemap | contact

Blauwalg vastgesteld in De Tijningenplas en de Zandmeren


Deel deze pagina

In De Tijningenplas in Zaltbommel en de Zandmeren in Kerkdriel constateerde het Waterschap blauwalg. Besmet water ziet er meestal blauw-groen uit. Op het oppervlak drijft een laag die op olie lijkt. Zwem niet door deze drijflaag en laat er geen honden of kinderen in spelen.

Blauwalgen kunnen huidirritatie en maag- of darmklachten veroorzaken. Op dit moment plaatst de buitendienst borden bij De Tijningenplas.

Wel of geen officieel zwemwater?
De Tijningenplas is niet aangewezen als officieel zwemwater, er staan ook borden bij de Tijningenplas die dat aangeven. Wij raden inwoners aan om alleen te zwemmen in officiële zwemwateren. In onze gemeente is de Neswaarden in Aalst door de provincie Gelderland aangewezen als officieel zwemwater. Ook de zandmeren in Kerdriel is officieel zwemwater, maar ook daar is helaas blauwalg vastgesteld.

Test
De provincie Gelderland test in het zwemseizoen regelmatig de waterkwaliteit van aangewezen zwemlocaties. Op plekken waar blauwalg is geconstateerd, probeert het waterschap Rivierenland met extra watertoevoer de waterkwaliteit te verbeteren. Volgende week test het Waterschap opnieuw de waterkwaliteit. De gemeente verwacht dat de blauwalg niet snel verdwijnt in verband met de warme weersverwachting. Laat ook uw honden niet zwemmen op plaatsen waar blauwalg is vastgesteld. Ook vissen raden we af.

Zwemwaterinfo
Actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit en veilige zwemlocaties vindt u op:
- www.zwemwater.nl.
- de teletekstpagina’s van Omroep Gelderland (pagina 390 en verder)

Voor vragen of klachten belt u met de zwemwatertelefoon op telefoonnummer (026) 359 9999.
 
Uitgelicht
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Bakkerij Van Horssen
Bakkerij Van Horssen
Hét adres voor ambachtelijke kwaliteit! Bekend om De Hèlse paardenmoppen. Arthur van Horssen bakt met zorg dagelijks heerlijke producten voor een redelijke prijs. Ook online bestellen en bezorgservice.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden