over ons | adverteren | sitemap | contact

Blauwalg vastgesteld in Aalst


Deel deze pagina

Bij De Rietschoof in Aalst is blauwalg geconstateerd. Dat zijn bacteriën die giftige stoffen produceren. Zwemmen in dit water kan leiden tot huidirritatie of maag/darmklachten. Water dat besmet is met blauwalg ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt het een laag die op olie lijkt. De gemeente plaatst waarschuwingsborden bij de locatie die het betreft.

Omdat het overal warm is geweest kan blauwalg op meer plaatsen voorkomen. Het waterschap controleert alle aangewezen zwemwateren op blauwalg. We adviseren u om alleen in aangewezen zwemwater te zwemmen. Let zelf ook goed op en zwem niet in water dat blauw/groenig ziet.

Maatregelen
Waterschap Rivierenland, verantwoordelijk voor de waterkwaliteit in het rivierengebied, neemt de aanpak van blauwalg op zich. De verwachting is dat de blauwalg verdwijnt zodra het minder warm wordt. Op plekken waar blauwalg is geconstateerd, probeert het waterschap met extra watertoevoer de waterkwaliteit te verbeteren. Ben u in aanraking geweest met blauwalg? Spoelt u zich dan goed af onder de douche.

Niet zwemmen en vissen
Wij raden u af om in oppervlaktewater te zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Het waterschap adviseert om ook honden niet op plaatsen te laten zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Ook het vissen raden zij af.

Actueel overzicht
Op de website van het waterschap staat een actueel overzicht van exacte blauwalg locaties: www.waterschaprivierenland.nl. Voor informatie over de kwaliteit van officiële zwemwateren kunt u terecht op de website van de provincie www.gelderland.nl/zwemwater.
 
Uitgelicht
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›
CHiLLrunning
CHiLLrunning
CHiLLrunning is in het leven geroepen door hardlooptrainers Karen de Bondt en Pieter Elias. Het is hardlopen met specifieke aandacht voor ademhalingstechniek en ontspanning. 
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Zakelijk leasen | Financial Lease
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden