over ons | adverteren | sitemap | contact

Blauwalg geconstateerd bij Parkeiland in Zaltbommel


Deel deze pagina

ZALTBOMMEL - In het water rondom het Koning Willem-Alexander Park in Zaltbommel zit blauwalg. Dat zijn bacteriën die giftige stoffen produceren. Zwemmen in dit water kan leiden tot huidirritatie of maag/darmklachten. De gemeente Zaltbommel plaatst waarschuwingsborden bij de locatie.

Hoe ziet blauwalg er uit?
Water dat besmet is met blauwalg ziet er meestal blauw-groen uit. Drijvend aan het oppervlak vormt het een laag die op olie lijkt.

Advies
De gemeente raadt iedereen af om contact te hebben met het open water en met het water in de speelvijvertjes. De handpompen in de speeltuin maken gebruik van grondwater. Hiermee kan nog wel veilig gespeeld worden.

Niet zwemmen en vissen in oppervlaktewater
Het is af te raden om in oppervlaktewater te zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Het waterschap adviseert om ook honden niet op plaatsen te laten zwemmen waar blauwalg is vastgesteld. Ook het vissen raden zij af.

Alleen in aangewezen zwemwater zwemmen
De gemeente adviseert om alleen in aangewezen zwemwater te zwemmen. Let zelf ook goed op en zwem niet in water dat blauw/groenig ziet.

Ziet u een groene of blauwe drijflaag op het water?
Meldt het dan bij meldpunt water.

Bent u in aanraking geweest met blauwalg?
Spoelt u zich dan goed af onder de douche.

Maatregelen tegen Blauwalg
Omdat het overal warm is geweest kan blauwalg op meer plaatsen voorkomen. Het waterschap controleert alle aangewezen zwemwateren op blauwalg. De verwachting is dat de blauwalg verdwijnt zodra het minder warm wordt. Op plekken waar blauwalg is geconstateerd, probeert het Waterschap Rivierenland met extra watertoevoer de waterkwaliteit te verbeteren.

Actueel overzicht
Op de website van het waterschap staat een actueel overzicht van exacte blauwalg locaties: www.waterschaprivierenland.nl. Informatie over de kwaliteit van officiële zwemwateren staat op de website van de provincie.
Datum
1 augustus 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag

Gerelateerde info

Zwemmen in de Bommelerwaard
Zwemmen in de Bommelerwaard
Uitgelicht
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Praktijk Manpune
Praktijk Manpune
Massagetherapeut Tatsanan Manpune uit Gameren is specialist op het gebied van Traditionele Thaise massage. Zij helpt mensen hun eigen energie weer terug te vinden en de balans terug te brengen in het lichaam.
Lees verder ›
Stadskasteel Zaltbommel
Stadskasteel Zaltbommel
Hier wordt de geschiedenis van de streek verteld in verhalen. Verhalen over 80- Jarige oorlog, de Gouden Eeuw en uit onze tijd.
Lees verder ›
Main Music School
Main Music School
Vraag direct een gratis en vrijblijvende proefles aan. Naast gitaar-, basgitaar-, drum-, keyboard-, piano- en zanglessen is er ook een Musical-klas, een Popkoor en een Muziek op schoot-klas.
Lees verder ›
't Stadscafé Zaltbommel
't Stadscafé Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafé de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
hoe werkt het
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden