over ons | adverteren | sitemap | contact

Bijenhotel in Poederoijen


Deel deze pagina

Op maandag 1 juli onthulden wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Jacoline Rochat (dorpsraad Poederoijen) en Marinus Robbemondt (Capreton), een groot bijenhotel aan de Achterdijk / Burg. Posweg in Poederoijen. Dit is het eerste van 15 bijenhotels die natuurvereniging De Capreton de komende twee jaar in de regio plaatst. Het bijenhotel is een geschenk van de jubilerende vereniging Capreton aan de bevolking van de Bommelerwaard. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) stelden de locatie beschikbaar.

Kost en inwoning voor de bijen
Het bijenhotel staat op de Achterdijk in Poederoijen op een zeer geschikte plek: pal naast natuurvriendelijke oevers van een wetering en in de buurt van het onlangs ingezaaide bloemenlint in Poederoijen. "Dankzij de bloemenlinten in Poederoijen hebben de bijen hier nu voortaan kost én inwoning!“ vertelt Wethouder van Leeuwen.

Verschraling tegengaanrmatie
“De bijenstand loopt terug. 30 tot 40% van ons voedsel verkrijgen wij dankzij de bestuiving van insecten", vertelt Marinus Robbemondt. "De natuur verschraalt meer en meer. Daarom is het nodig om de biodiversiteit te vergroten. Dit bijenhotel helpt daar aan mee."
Natuurvereniging De Capreton plaatst bijenhotels om meer broedmogelijkheden voor (wilde) bijen te bieden. Want ook in de Bommelerwaard hebben we te maken met een achteruitgang van de biodiversiteit waaronder insecten en bijen. Dit vormt een bedreiging voor de vruchtbaarheid in onze natuur en de land- en tuinbouw.

Bee Deal
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ondersteunen het plaatsen van de bijenhotels. Zij maakten met Waterschap Rivierenland, drinkwaterbedrijf Dunea, de bijenhoudersvereniging Bommelerwaard, de Capreton (vereniging voor agrarisch natuur- & landschapsbeheer) en een groep fruittelers in de Bommelerwaard in een Bee Deal afspraken over onder meer bijvriendelijk dijken- en bermbeheer, nieuwe standplaatsen voor imkers, bloemrijk terreinbeheer en publiekscommunicatie. Zij boden een locatie in Poederoijen en in Hedel aan voor het plaatsen van een bijenhotel. De groenstrook in Kampen Noord in Hedel-krijgt in het najaar een bijenhotel.
Uitgelicht
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Biologische boerderij en B&B Schuttershof
Gemengd biologisch boerenbedrijf met koeien, varkens en schapen, een boerderijwinkel met uitsluitend biologische producten en een Bed & Breakfast. Rondleidingen op afspraak.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
Camping De Rietschoof - Feestcafť de Rietschoof
De Rietschoof is een vrolijk feestcafé gevestigd in de voormalige stoeterij op camping de Rietschoof (25 hectare) met een prachtig uitzicht op de Andelse Maas.
Lees verder ›
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
De Potter Aggregaten
De Potter Aggregaten
Al jaren specialist in stroomaggregaten en andere technische apparatuur, tot ver over de landsgrenzen, maar ook in de Bommelerwaard.
Lees verder ›
Solipsis B.V.
Solipsis B.V.
Comfort Class in ICT. Een pragmatische, ervaren en betrouwbare ICT-partner waarmee u een goede ICT-infrastructuur realiseert op comfortabele wijze.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden