over ons | adverteren | sitemap | contact

Bijenhotel in Poederoijen


Deel deze pagina

Op maandag 1 juli onthulden wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Jacoline Rochat (dorpsraad Poederoijen) en Marinus Robbemondt (Capreton), een groot bijenhotel aan de Achterdijk / Burg. Posweg in Poederoijen. Dit is het eerste van 15 bijenhotels die natuurvereniging De Capreton de komende twee jaar in de regio plaatst. Het bijenhotel is een geschenk van de jubilerende vereniging Capreton aan de bevolking van de Bommelerwaard. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) stelden de locatie beschikbaar.

Kost en inwoning voor de bijen
Het bijenhotel staat op de Achterdijk in Poederoijen op een zeer geschikte plek: pal naast natuurvriendelijke oevers van een wetering en in de buurt van het onlangs ingezaaide bloemenlint in Poederoijen. "Dankzij de bloemenlinten in Poederoijen hebben de bijen hier nu voortaan kost én inwoning!“ vertelt Wethouder van Leeuwen.

Verschraling tegengaanrmatie
“De bijenstand loopt terug. 30 tot 40% van ons voedsel verkrijgen wij dankzij de bestuiving van insecten", vertelt Marinus Robbemondt. "De natuur verschraalt meer en meer. Daarom is het nodig om de biodiversiteit te vergroten. Dit bijenhotel helpt daar aan mee."
Natuurvereniging De Capreton plaatst bijenhotels om meer broedmogelijkheden voor (wilde) bijen te bieden. Want ook in de Bommelerwaard hebben we te maken met een achteruitgang van de biodiversiteit waaronder insecten en bijen. Dit vormt een bedreiging voor de vruchtbaarheid in onze natuur en de land- en tuinbouw.

Bee Deal
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ondersteunen het plaatsen van de bijenhotels. Zij maakten met Waterschap Rivierenland, drinkwaterbedrijf Dunea, de bijenhoudersvereniging Bommelerwaard, de Capreton (vereniging voor agrarisch natuur- & landschapsbeheer) en een groep fruittelers in de Bommelerwaard in een Bee Deal afspraken over onder meer bijvriendelijk dijken- en bermbeheer, nieuwe standplaatsen voor imkers, bloemrijk terreinbeheer en publiekscommunicatie. Zij boden een locatie in Poederoijen en in Hedel aan voor het plaatsen van een bijenhotel. De groenstrook in Kampen Noord in Hedel-krijgt in het najaar een bijenhotel.
Uitgelicht
Slot Loevestein
Slot Loevestein
Het verhaal van Hugo de Groot en de boekenkist kent iedereen, maar er is zoveel meer te beleven op Slot Loevestein!
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
't Stadscafť Zaltbommel
't Stadscafť Zaltbommel
Het bruisende middelpunt van Zaltbommel. Het terras op de Markt is de ‘huiskamer’  van Zaltbommel.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
BOB de Brouwerij Bus
BOB de Brouwerij Bus
Zin om een gezellig avondje te borrelen, maar niemand wil BOB’en? Of gewoon geen zin om te fietsen? Dan is dit de BOB de Brouwerij Bus de ideale oplossing!
Lees verder ›
B&B 't Saenraik
B&B 't Saenraik
Op 5 min. van Zaltbommel en 10 min. autorijden van Den Bosch ligt dit gastvrij en goed onderkomen. Een prima locatie voor een overnachting op doorreis.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Bolcombanner
Uw advertentie hier?
bob
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden