over ons | adverteren | sitemap | contact

Bijenhotel in Poederoijen


Deel deze pagina

Op maandag 1 juli onthulden wethouder Gijs van Leeuwen (gemeente Zaltbommel), Jacoline Rochat (dorpsraad Poederoijen) en Marinus Robbemondt (Capreton), een groot bijenhotel aan de Achterdijk / Burg. Posweg in Poederoijen. Dit is het eerste van 15 bijenhotels die natuurvereniging De Capreton de komende twee jaar in de regio plaatst. Het bijenhotel is een geschenk van de jubilerende vereniging Capreton aan de bevolking van de Bommelerwaard. De gemeenten Zaltbommel en Maasdriel en Projectbureau Herstructurering Tuinbouw Bommelerwaard (PHTB) stelden de locatie beschikbaar.

Kost en inwoning voor de bijen
Het bijenhotel staat op de Achterdijk in Poederoijen op een zeer geschikte plek: pal naast natuurvriendelijke oevers van een wetering en in de buurt van het onlangs ingezaaide bloemenlint in Poederoijen. "Dankzij de bloemenlinten in Poederoijen hebben de bijen hier nu voortaan kost én inwoning!“ vertelt Wethouder van Leeuwen.

Verschraling tegengaanrmatie
“De bijenstand loopt terug. 30 tot 40% van ons voedsel verkrijgen wij dankzij de bestuiving van insecten", vertelt Marinus Robbemondt. "De natuur verschraalt meer en meer. Daarom is het nodig om de biodiversiteit te vergroten. Dit bijenhotel helpt daar aan mee."
Natuurvereniging De Capreton plaatst bijenhotels om meer broedmogelijkheden voor (wilde) bijen te bieden. Want ook in de Bommelerwaard hebben we te maken met een achteruitgang van de biodiversiteit waaronder insecten en bijen. Dit vormt een bedreiging voor de vruchtbaarheid in onze natuur en de land- en tuinbouw.

Bee Deal
De gemeenten Maasdriel en Zaltbommel ondersteunen het plaatsen van de bijenhotels. Zij maakten met Waterschap Rivierenland, drinkwaterbedrijf Dunea, de bijenhoudersvereniging Bommelerwaard, de Capreton (vereniging voor agrarisch natuur- & landschapsbeheer) en een groep fruittelers in de Bommelerwaard in een Bee Deal afspraken over onder meer bijvriendelijk dijken- en bermbeheer, nieuwe standplaatsen voor imkers, bloemrijk terreinbeheer en publiekscommunicatie. Zij boden een locatie in Poederoijen en in Hedel aan voor het plaatsen van een bijenhotel. De groenstrook in Kampen Noord in Hedel-krijgt in het najaar een bijenhotel.
Uitgelicht
Het Hof
Het Hof
In hartje Zaltbommel vind je een prachtige ruimte voor feesten en partijen met een warm hart voor kunst en cultuur.
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
BBQ-restaurant Brandend Zand
BBQ-restaurant Brandend Zand
Een bijzondere eetgelegenheid voor lunch, borrel en diner.  In dit gezellige restaurant, met stoere veranda en uitzicht over de Zandmeren, voelt iedereen zich direct thuis!
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
B&B D'waalgasten
B&B D'waalgasten
Riet en Evert hebben het achterhuis van de Boerenhoeve omgebouwd tot een comfortabel gastenverblijf met drie tweepersoonskamers, een keuken en een badkamer. Zeer goed bereikbaar.
Lees verder ›
The Blend B.V.†
The Blend B.V.†
Gebrand op uniek karakter! De best geselecteerde koffie en thee, op de juiste manier bereid en aantrekkelijk gepresenteerd. 
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › bob
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
bob2
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden