over ons | adverteren | sitemap | contact

Bieb daagt kinderen uit vakantieleesdip tegen te gaan met Zomerleesrace


Deel deze pagina

Met de Zomerleesrace daagt de Bibliotheek basisschoolleerlingen uit om tijdens de grote vakantie vooral te blijven lezen. Veel kinderen vallen in de zomervakantie terug in hun leesontwikkeling omdat ze dan weinig tot nauwelijks lezen. Om ouders en scholen te helpen een zomerleesdip bij de kinderen te voorkomen organiseert Bibliotheek Rivierenland de Zomerleesrace voor basisschoolleerlingen. De race start op de eerste dag van de zomervakantie t/m de vrijdag van de eerste schoolweek.

Met de Zomerleesrace worden de basisschoolleerlingen aangespoord minimaal drie boeken te lezen in de grote vakantie. Ze ontvangen op school een boekje waarin ze kunnen opschrijven welke titels ze gelezen hebben en wat ze ervan vinden. Voor elke gelezen titel kunnen ze in hun Zomerleesraceboekje een stempel halen in een van de bibliotheken in Rivierenland. Met een vol gestempeld boekje maken de kinderen kans op een leuke prijs. Uitgeverij ThiemeMeulenhoff sponsort de prijzen, afgestemd op drie verschillende leeftijdscategorieën.

Boekjes en diploma’s
Bibliotheek Rivierenland heeft alle 100 scholen die deelnemen aan het programma de Bibliotheek op School voor de zomervakantie voorzien van Zomerleesraceboekjes en -diploma’s. De leerkrachten delen de boekjes vlak voor de zomervakantie uit aan de leerlingen. In de eerste week na de vakantie kunnen de leerlingen hun vol gestempelde boekje weer inleveren bij de eigen juf of meester. Daarvoor ontvangen zij een Zomerleesrace-diploma.

Iedereen mag meedoen
De Zomerleesrace-boekjes zijn natuurlijk ook verkrijgbaar bij de Bibliotheek zelf. Want álle kinderen in Rivierenland in de leeftijd vanaf 6 jaar mogen meedoen. Een lidmaatschap van de Bibliotheek is tot 18 jaar helemaal gratis. Zo hebben kinderen met de bieb nooit meer een tekort aan leesvoer. Kinderen die nog geen lid zijn kunnen zich gratis inschrijven bij een van de negentien vestigingen van Bibliotheek Rivierenland en meteen boeken meenemen. Op vertoon van het vol gestempelde Zomerleesrace-boekje krijgen zij een diploma uit handen van een bibliotheekmedewerker.

Vakantiebieb
Vanaf 1 juli is de VakantieBieb er weer, hét zomercadeautje van de Bibliotheek. Met meer dan 60 e-books voor het hele gezin op smartphone of tablet. Met de VakantieBieb heeft iedereen toegang tot een mooie selectie Nederlandse e-books gedurende de hele zomer. De VakantieBieb is een initiatief van de Bibliotheek om mensen kennis te laten maken met e-books en helpt kinderen te blijven lezen in de vakantie. Download via App Store of Google Play.

Week van de alfabetisering
In de Week van de Alfabetisering (3 t/m 9 september) reikt Bibliotheek Rivierenland de prijzen uit aan de winnaars van de Zomerleesrace. Alle deelnemers maken evenveel kans op de prijzen, die in drie categorieën (onder-, midden- en bovenbouw) worden uitgereikt.
Datum
30 juni 2018

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Smienk Trapliften B.V.
Smienk Trapliften B.V.
Levert kwalitatieve, gebruikte trapliften door heel Nederland met 5 jaar garantie. Vraag een vrijblijvende offerte aan of bekijk de videopresentatie.
Lees verder ›
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Slakkenkwekerij Slow Escargots
Een slakkenkwekerij bezoeken? Dat kan gewoon!  Lennard ter Hall kweekt escargots voor particulieren, horeca en groothandels. 
Lees verder ›
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Party-Cruises Bommelervaart en Princehof
Varen met de Bommelervaart is een belevenis! Dit prachtige, ruime schip in de haven van Zaltbommel heeft een warme uitstraling en is van alle gemakken voorzien.
Lees verder ›
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool Paulette Willemse
Balletschool sinds 1974 met nu ruim 350 leerlingen, drie studio’s, een deskundig docententeam en diverse dansvormen voor jong en oud, beginners en gevorderden. Erkend Sterballetschool NBOB.
Lees verder ›
B&B De Bloesemhof
B&B De Bloesemhof
Sfeervol overnachten in een rustige landelijke omgeving. Twee knusse moderne en comfortabele gastenverblijven met ruime voorzieningen.
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
adverteren
Uw advertentie hier?
Trapliftwijzer
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden