over ons | adverteren | sitemap | contact

Bewoners Poederoijen bedenken ideeŽn voor een mooier landschap


Deel deze pagina

foto Rhenoysche Pad (SLG)
Op de ideeënavond Levend Landschap Poederoijen op 1 juni jl. hebben bewoners hun wensen en ideeën voor het nog mooier en aantrekkelijker maken van Poederoijen op papier gezet. Bloemrijke bermen aanleggen, zwerfafval met scholen aanpakken, de historie van voormalig kasteel Poederoijen uitdragen, een Klompenpad die aansluit op Pronkpad, Achterdijk en de Maas en meer recreatie langs de Maas. Dat zijn enkele bewonersideeën voor een mooier landschap rondom Poederoijen.

De volgende stap is om de ideeën samen met dorpsbewoners verder uit te werken om deze vervolgens daadwerkelijk uit te voeren. Op donderdag 15 juni is hiervoor een bewonersavond om 19.30 uur in het Dorpshuis Podarwic, Burgemeester Posweg 1 in Poederoijen. De inloop is vanaf 19.15 uur. Dorpsraad Poederoijen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland en gemeente Zaltbommel nodigen jong en oud uit om mee te doen. Iedereen is van harte welkom!

Tijdens deze avond bespreken we de acties die nodig zijn om tot uitvoering te komen en gaan we de ideeën per thema verder uitwerken. Op deze avond ontstaan vaak werkgroepjes, die met elkaar aan de slag gaan om een idee uit te voeren. Lijkt het u ook leuk om zich in te zetten voor één van de ideeën of wilt u zelf een idee aandragen? Kom dan naar de bijeenkomst en doe mee!

Poederoijen heeft een aantrekkelijk buitengebied. Om de waarden van het buitengebied verder te versterken en beter beleefbaar te maken voor bewoners is het project Levend Landschap Poederoijen gestart. Dit is een samenwerking tussen dorpsraad Poederoijen, Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) en de gemeente Zaltbommel.

Levend Landschap is een interactief proces, waarin bewoners hun wensen en ideeën voor het landschap naar voren kunnen brengen en samen aan de slag gaan. Met inzet van bewoners kunnen we een uitvoeringsprogramma opstellen voor Poederoijen. Gemeente Zaltbommel en SLG ondersteunen graag bij de uitwerking en uitvoering hiervan. Samen maken we het landschap rond Poederoijen nog mooier.

Meer informatie is te vinden op www.landschapsbeheergelderland.nl. Bent u niet in de gelegenheid om naar de bewonersavond op 15 juni te komen, maar wilt u wel met een idee aan de slag? Dan kunt u contact opnemen met Martijn Grievink van SLG, via m.grievink@landschapsbeheergelderland.nl.
Datum
7 juni 2017

Meer Bommelerwaardige nieuwtjes ›

Valentijnsdag
Uitgelicht
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Biologisch Fruitbedrijf De Sterregaard
Tussen Hedel en Ammerzoden staat een boomgaard met verschillende oud-Hollandse vruchten. Laat je elke week verrassen met een abonnement op een biologische groente- en fruitpakket!
Lees verder ›
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media
Digitaalburg Media richt zich sinds 2005 met een drietal websites op het regionaal nieuws uit het Land van Heusden en Altena, De Bommelerwaard en De Langstraat.
Lees verder ›
Kasteel Ammersoyen
Kasteel Ammersoyen
Strategisch gelegen tussen Maas en Waal in het schitterende rivierenland van de Bommelerwaard, ligt één van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland.
Lees verder ›
Cynthia Brandwijk fotografie
Cynthia Brandwijk fotografie
Freelance fotografe voor zowel de zakelijke als persoonlijke markt. Professionele foto’s met een persoonlijke touch..
Lees verder ›
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Waterfeesten Kerkdriel, Partyschip Domani en Columbus
Voor een leuke rondvaart, dagarrangement of excursies, op een van de twee partyboten: de Domani of de Columbus
Lees verder ›
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht
Bed & Breakfast Dijkzicht is gelegen aan de Waaldijk in het rustieke Hurwenen. U kunt overnachten in één van onze kamers of in ons vakantiehuisje.
Lees verder ›

Uw advertentie hier?
naar de gids › Bolcombanner
Uw advertentie hier?
Rabobank Bommelerwaard
Uw advertentie hier?
Digitaalburg
Uw advertentie hier?
Handicare trapliften
Uw advertentie hier?
smienk trapliften
Uw advertentie hier?
Toon desktop versie
Slot Loevestein Munnikenland Zaltbommel Stadskasteel Hurnse Kil Ammersoyen Aailand Zandmeren Overnachten
Binnenkort vindt u hier informatie over alle adverteer mogelijkheden